تیتر امروز

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم

این صد و چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.

اعتبار مورد نیاز یک میلیون واحد مسکونی از کجا تامین می‌شود؟

غلامرضا سلامی، کارشناس اقصادی گفت: حتی در صورت نبود تحریم مکانیسم تامین مالی این طرح با دشواری‎های فراوانی روبرست.

کد خبر: ۱۰۷۴۷۷
۱۶:۱۱ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰

 اعتبار یک میلیون واحد مسکونی

دیدارنیوز ـ غلامرضا سلامی، کارشناس اقصادی با اشاره به تجربه تامین مالی مسکن مهر تاکید کرد:۴۵ هزار میلیارد تومان صرف تامین اعتبار این طرح شد و نقدینگی به قدری افزایش یافت که پیامد تورمی آن کاملا روشن است.

وی گفت: نکته مهم اینجاست که در شرایط فعلی با وضعیتی که در آن طرح مسکن مهر کلید خورد نیز بسیار متفاوت است. اعلام شده است برای تامین مالی یک میلیون واحد مسکن در سال به بانک‌ها دستور داده شده است ۲۰ درصد از منابع خود را به مسکن اختصاص دهند.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: گفتن درباره این موضوع راحت است، اما باید توجه داشت بانک‎ها دیگر ظرفیتی ندارند که بیست درصد از منابع خود را به مسکن بدهند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: فرض کنید این ظرفیت را با کاستن از بخش صنعت یا خدمات ایجاد کنند، اما باز هم تامین درآمد بانک در اینجا مورد سوال قرار می‌گیرد. بررسی کنید می‎بینید در سال‎های ۹۲ تا ۹۷ هم تلاش شد تا بانک‌ها وادار شوند اشتراک مساعی در این زمینه کنند. دولت به بانک‌ها می‌گفت تفاوت سود وام شما را می‎دهیم، ولی بانک‌ها حرف شنوی نمی‌کردند و می‌دانستند دولت در وضعیت جبران این مابه‌التفاوت نیست.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: اگر مبنا را ساخت یک میلیون واحد در نظر بگیریم و تصور کنیم قرار است نیمی از سود را دولت تقبل کند در سال اول با رقمی در حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان، سال دوم ۱۰۰ هزار میلیارد، سال سوم ۱۵۰ هزار میلیارد و در سال چهارم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان روبرو خواهیم شد. حال سئوال این است آیا دولت اینقدر با وجود مواجهه با کسری بودجه بسیار بالا و در محدوده ۴۰۰ هزار میلیارد تومان می‌تواند این مشکل را برطرف کند؟

وی گفت: تنها بانکی که می‌تواند در امر ساخت و ساز مشارکت فعال کند، بانک مسکن است که آن هم به اعتبار بازپرداخت اقساط دارای چنین توانی شده است.

وی نتیجه گیری کرد: از منظر تامین اعتبار مورد نیاز با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستیم و لازم است این مشکلات شناسایی و برطرف شود.

برچسب ها: مسکن ملی
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی