تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.

سخنگوی طالبان: پس از خروج آمریکا امارت اسلامی ساخته خواهد شد

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان درباره خروج آمریکا از افغانستان می‌گوید پس از خروج آمریکا امارت اسلامی ساخته خواهد شد و دیگر بهانه‌ای برای حمله با نام اسلام باقی نخواهد ماند.

کد خبر: ۱۰۶۹۱۰
۰۸:۵۵ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰

سخنگوی طالبان

دیدارنیوز - ذبیح الله مجاهد با بیان این که «این حمله ما را بسیار رنج داد» از تلفات شهروندان غیرنظامی از جمله «اطفال، زنان و افراد بی‌دفاع که در آنجا (فرودگاه کابل) جمع شده بودند» ابراز تاسف کرد و گفت: «به هر صورت آمریکایی‌ها زمینه این کار را فراهم کردند. به خاطر این که آنها موجب ازدحام و تجمع مردم در آنجا (فرودگاه کابل) شدند؛ چنان که ما نتوانستیم وضعیت را کنترل کنیم.» او افزود: «این حمله نیز از موضعی انجام شد که تامین امنیت آن بر عهده نیروهای آمریکایی بود ولی آنها نتوانستند که امنیت آن جهت را تامین کنند که از این لحاظ قابل تاسف و نگرانی بود.»

سخنگوی طالبان تایید کرد که هیچ یک از نیروهای طالبان در این حمله کشته نشده‌اند و در توضیح دلیل آن اظهار داشت: «ما در میدان هوایی کابل (فرودگاه کابل) یک خطی داریم که مجاهدان (نیروهای طالبان) ما از آن پیشتر نمی‌روند و آمریکایی‌ها هم از آن این طرف‌تر نمی‌آیند. این انفجار در همان محدوده استقرار نیروهای آمریکایی رخ داد.»
سخنگوی طالبان در ادامه گفت‌وگو با یورونیوز به کشورهای خارجی به ویژه ترکیه اطمینان داد که تامین امنیت فرودگاه کابل را نیروهای طالبان بر عهده می‌گیرند و از توانایی استفاده از تمام ظرفیت‌هایی که در این فرودگاه هست، برخوردارند، با این حال مجاهد اذعان کرد که اگر در عرصه تکنیکی، تجاری و دیپلماتیک نیاز به ترکیه شد، خواهان همکاری با این کشور هستیم.

او همچنین توضیح داد: «با وجود مسلمان و برادر بودن مردم ترکیه و خواست ما برای داشتن روابط حسنه با آنها و برقراری روابط دیپلماتیک قوی و سفارتی با آنها مشکل ما با ادامه فعالیت نظامیان ترکیه در افغانستان آن هم در چارچوب ناتو این بود که خدای ناخواسته بین ما و ترکیه بدبینی‌هایی ایجاد نشود چون مردم افغانستان نسبت به حضور نیروی نظامی خارجی بسیار حساس هستند و به همین دلیل حضور نظامی آنها می‌توانست موجب بروز تنش میان دو کشور شود.»

مجاهد با تاکید بر این که طالبان خواستار برقراری روابط حسنه دیپلماتیک با تمام جهان و کشورهای دنیاست، تصریح کرد: «چون این نیازمندی افغان‌هاست و نیاز کشور جنگدیده ماست که روابط ما با همه کشورها عادی و حسنه باشد. ولی تجاوز و گذاشتن نیروی نظامی در افغانستان به معنای ادامه اشغال تلقی می‌شود که در مورد آن حساسیت زیادی وجود دارد و کسانی که چنین نظرهای در مورد افغانستان می‌دهند شناخت درستی از این کشور ندارند.»

سخنگوی حکومت در حال استقرار امارت اسلامی در توضیح چشم‌انداز متصور طالبان برای آینده افغانستان نیز گفت: «پس از خروج آمریکا از افغانستان حکومت اسلامی در اینجا ساخته می‌شود و دیگر بهانه و دلیلی برای هیچ گروهی باقی نمی‌ماند که به نام اسلام حمله‌ای انجام دهد و مردم را بکشد و باعث ادامه جنگ شود.»

مجاهد افزود: «بر این باوریم که همه حقایق افغانستان را درک کردند و وضعیت کشور را حاد دانستند که دیگر تاب جنگ ندارد، این حکومت اسلامی ساخته می‌شود و استقلال مردم افغانستان به آنها برمی‌گردد و مردم افغانستان همانند یک ملت حق زندگی آرام را دارد، ما در این راستا بسیار تلاش خواهیم کرد و سعی خواهیم کرد که انشالله آرامش به کشور برگردد.»

او همچنین ابراز امیدواری کرد که با پایان یافتن مشورت‌ها و مذاکراتی که در جریان است، به زودی حکومت به کار عادی خود باز گردد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: طالبان
ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر