تیتر امروز

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
رئیس کمیته اقتصادی مشترک ایران و ژاپن

به جای پول‌هایمان از ژاپن واکسن بگیریم!

بهرام شکوری، رئیس کمیته اقتصادی مشترک ایران و ژاپن می‌گوید که در حال حاضر بهترین زمان برای استفاده از ظرفیت پول‌های بلوکه شده ایران برای واردات واکسن به کشور فراهم شده است.

کد خبر: ۱۰۶۱۲۳
۱۵:۲۴ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰

واکسن کرونا و  پول‌های بلوکه در ژاپن

دیدارنیوز ـ بهرام شکوری، رئیس کمیته اقتصادی مشترک ایران و ژاپن اظهار کرد: در سال‌های گذشته بخشی مهمی از تجارت ما تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا قرار گرفت و به خصوص در حوزه‌هایی که صادراتی دولتی داشتیم، امکان بازگشت پول فراهم نشد، از این رو مبلغ قابل توجهی از درآمد و دارایی ایران در کشور‌های مقصد بلوکه شده است.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت این پول‌ها باید به عنوان یک اولویت مهم اقتصادی در نظر گرفته شود، بیان کرد: در صورتی که تحریم نبودیم قطعا این پول‌ها امکان انتقال به کشور داشت و دولت می‌توانست تصمیم بگیرد که بر اساس کدام اولویت خود اقدام به هزینه آن‌ها کند، اما در حال حاضر که جابجایی این پول‌ها دشوار است، می‌توان به واردات کالا در ازای لااقل بخشی از این منابع فکر کرد.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: هر چند نام تعدادی از کشور‌ها در فهرست مقاصد صادراتی که پول ایران در آنجا بلوکه شده دیده می‌شود، اما کشور‌هایی مانند ژاپن و کره جنوبی در موقعیت خطیر کرونا می‌توانند به ما کمک کنند. این دو کشور از تولیدکنندگان واکسن‌هایی مانند آسترازنکا به شمار می‌روند که امکان واردات واکسن از آن‌ها برای ایران وجود دارد.

شکوری با اشاره به واردات قبلی واکسن از این کشور‌ها به ایران توضیح داد: ژاپن چند هفته قبل حدود سه میلیون دوز واکسن را به مردم ایران اهدا کرد که ما نیز از طرف بخش خصوصی تشکر خود از این اقدام ژاپن را اعلام کردیم. در کنار آن وزیر خارجه این کشور نیز به ایران سفر کرده و با رئیس جمهوری دیدار کرده است که در این جلسه نیز اشاره‌ای به پول‌های بلوکه شده ایران صورت کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به همراهی دولت ژاپن با مردم ایران و مجوز‌هایی که برای واردات واکسن انجام شده، واردات واکسن از ژاپن از محل پول‌های بلوکه شده کشور می‌تواند در شرایط فعلی گزینه‌ای بسیار مطلوب باشد. زیرا از یک سو مشکل تحریم‌ها را دور می‌زند، از سوی دیگر نیازی به تامین ارز و جابجایی آن نیست و در نهایت بخشی از منابع پولی کشور که در حال حاضر به آن‌ها دسترسی نداریم، آزاد خواهند شد.

ژاپن به عنوان یکی از تولیدکنندگان واکسن آسترازنکا، چندی قبل حدود سه میلیون دوز واکسن به مردم ایران اهدا کرد.

دولت سیزدهم اعلام کرده که تلاش می‌کند سرعت واردات واکسن کرونا و تزریق آن را افزایش دهد و در این مسیر از توان بخش خصوصی نیز استفاده خواهد کرد.

در سال‌های گذشته و تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا، منابع درآمدی حاصل از صادرات ایران در برخی کشور‌ها از جمله ژاپن و کره جنوبی بلوکه شده و هنوز راه حلی برای بازگشت آن‌ها به کشور نهایی نشده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی