تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

جلسه اضطراری پارلمان انگلیس برای بحران افغانستان/حمله لفظی وزیر دفاع انگلیس به آمریکا

منابع مطلع انگلیس اعلام کردند که بوریس جانسون نخست وزیر این کشور در هفته جاری اعضای پارلمان را برای گفتگو درمورد اوضاع افغانستان فرا می‌خواند.

کد خبر: ۱۰۵۱۵۱
۱۷:۵۵ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۰

جلسه اضطراری پارلمان انگلیس برای بحران افغانستان/حمله لفظی وزیر دفاع انگلیس به آمریکا

دیدارنیوز ـ به نقل از گاردین، جانسون پس از ورود طالبان به حومه کابل، نمایندگان پارلمان انگلیس را از تعطیلات تابستانی بازمی گرداند.

در حال حاضر کارکنان سفارت انگلیس در افغانستان از این کشور خارج شده اند و زمان دقیق تشکیل جلسه پارلمان انگلیس بعدا مشخص می‌شود.

پیشتر، «کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس خواستار فراخواندن نمایندگان پارلمان شده بود.

وی گفت: ما نیاز داریم پارلمان را فراخوانیم تا دولت بتواند نمایندگان را در جریان برنامه‌های خود برای همکاری با متحدان قرار داد تا از بحرانی انسانی و بازگشت به روز‌هایی که افغانستان پایگاهی برای افراطیون بود که هدفشان تهدید منافع، ارزش‌ها و امنیت ملی ماست، جلوگیری شود.

نخست وزیر انگلیس روز جمعه اعلام کرد که زمان خروج گسترده کارکنان دیپلماتیک انگلیس از افغانستان فرا رسیده است و گمان می‌رود سفیر انگلیس در کابل نیز در میان آن‌ها باشد.

جانسون با تاکید بر این مساله که گزینه نظامی برای انگلیس در افغانستان مطرح نیست، گفت که خواستار استفاده از اهرم دیپلماتیک برای اوضاع جاری در این کشور است.

وی با ادعای اینکه تهدید القاعده تا حد زیادی کاهش یافته است، مدعی شد که حضور نظامی ۲۰ ساله انگلیس در افغانستان بیهوده نبوده است.

با این حال، برخی نمایندگان پارلمان انگلیس و ناظران بین المللی از جانسون می‌خواهند بیشتر اقدام کند و ائتلافی جهانی برای عقب راندن طالبان را مورد توجه قرار دهد، زیرا این گروه از پیشینه سرکوب زنان و دختران، ارتباط با گروه‌های تروریستی و افراط گرایی مذهبی برخوردار است.

انتقاد تند وزیر دفاع انگلیس از نحوه خروج آمریکا از افغانستان

همچنین وزیر دفاع انگلیس در پاسخ به انتقادات نمایندگان پارلمان این کشور، آمریکا را مقصر وضع پیش آمده در افغانستان دانست و گفت، انگلیس به تنهایی نمی‌تواند کاری کند.

«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس روز یکشنبه از رویکرد آمریکا درخصوص خروج نیرو‌های نظامی از افغانستان به‌شدت انتقاد کرد.

به گزارش فارس والاس در یادداشتی در روزنامه «ساندی تلگراف»، انتقادات اخیر نمایندگان پارلمان از عملکرد انگلیس درخصوص «شکست در رهبری [مأموریت نظامی]و خیانت به افغانستان» را رد کرد.

وزیر دفاع انگلیس گفت، هنگامی که آمریکایی‌ها قصد خروج از افغانستان را اعلام کرد، جانشینی برای خود در این کشور مشخص نکرد و نیرو‌های انگلیسی نیز به‌تن‌هایی قادر به مدیریت اوضاع نبود.

والاس توضیح داد: «یک نیروی یک‌سویه می‌توانست سریعاً به عنوان یک نیروی اشغالگر تلقی شود و فارغ از اینکه کشور اعزام کننده این نیرو‌ها چقدر قدرتمند باشد، تاریخ به ما نشان داده است که در افغانستان چه به سرشان خواهد آمد».

او در ادامه گفت: «متکبرانه است که فکر کنیم می‌توانیم به‌طور یک‌جانبه مسائل افغانستان را حل کنیم. راه‌حل این مسئله نیازمند چندملیتی بودن این نیرو‌ها است و اینکه ملت‌های درگیر، تمام ابزار‌های ملت‌سازی را از جمله قدرت سخت، قدرت نرم، کمک خارجی و اتحاد سیاسی را فراهم کنند. از همین رو باید واقع‌بین باشیم که مدیریت چنین مسائلی که دهه‌ها طول می‌کشد و یک شبه محقق نخواهد شد».

والاس افزود: «هنگامی که آمریکا توافق [با طالبان]و خروج [از افغانستان]را اعلام کرد، تلاش کردم دیگرانی را بیابم که جای آن‌ها را پر کنند. اما فایده‌ای نداشت. جوامع درمانده و پارلمان‌های کشوری پس از دیگری، [بیان داشتند]که میلی به این کار ندارند. این مسئله زمانی دشوارتر شد که در توافق [آمریکا و طالبان]اینگونه اظهار شد که آن‌ها پیروز شده‌اند. حتی قبل از این توافق، به عنوان وزیر دفاع مصمم بودم که هرگز نباید آرایش‌بندی ما دوباره به شکلی باشد که گزینه‌های ما محدود باشند».

نمایندگان پارلمان انگلیس که از زمان حمله آمریکا به افغانستان، عضو این مجلس بوده‌اند اعلام کردند، تصمیم لندن برای قطع حمایت نظامی از دولت مستقر در کابل، تمامی «دستاوردهای» دو دهه قبل را از بین می‌برد.

«جانی مرسر» که چند ماه پیش از سمت مشاور وزیر دفاع استعفا کرد به بی‌بی‌سی گفت: «فکر می‌کنم مشاهده نابودی تمام آنچه اینقدر سخت برای به دست آوردن آن و ایجادش در افغانستان تلاش کرده‌ایم به شدت تحقیرآمیز است».

«تام تانگنهات»، رئیس کمیته امور خارجه پارلمان انگلیس گفته بحران فعلی را می‌توان نتیجه اشتباهات تک تک سه رئیس‌جمهور قبلی آمریکا دانست. او اضافه کرد این تصور «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه افغانستان بعد از خروج نظامیان غربی می‌تواند به امنیت داخلی دست پیدا کند اشتباه است.

«راری استیوارت» از مشاوران سابق کابینه انگلیس که اقدام به تأسیس یک خیریه در کابل کرده بود گفت: «ایران و روسیه خلأ موجود را پر خواهند کرد، پاکستان هم در خلایی که ما به جا گذاشته‌ایم حضور دارد.»

«فیلیپ هاموند»، وزیر خارجه اسبق انگلیس انگشت اتهام را به سمت واشنگتن نشانه گرفت. او در گفتگو با رادیو تایمز گفت: «فکر می‌کنم که باید صادقانه گفت خروج در این مقطع زمانی نتیجه یک سوءقضاوت از سوی بایدن بوده است».

اظهارات وزیر دفاع انگلیس در حالی صورت می‌گیرند که این کشور در حال اعزام حدود ششصد نظامی به افغانستان است تا خروج شهروندان انگلیسی از این کشور را میسر کنند. امروز (یکشنبه) گزارش شد که یک فروند هواپیمای هرکولس حامل دیپلمات‌ها و شهروندان انگلیسی، فرودگاه کابل را ترک کرده است.

«لوری بریستو» سفیر انگلیس در کابل روز شنبه اعلام کرد تعداد دیپلمات‌ها و مقامات دولتی انگلیس در افغانستان از حدود پانصد نفر به «چند ده» نفر کاهش یافته است. گفته می‌شود با شتاب گرفتن تحرک طالبان برای تصرف کابل، بریستو عصر دوشنبه افغانستان را ترک خواهد کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان