تیتر امروز

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند
گفت‌وگوی دیدار در سومین ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک اقتصاددان

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند

در سومین برنامه از سری برنامه «میدان پاستور» مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه مهمان ما بود. او معتقد است: متخصصان و صاحب نظران هر حرفی می‌زنند تندرو‌ها واکنش نشان می‌دهند، به دلیل اینکه...
افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
یک دیپلمات پیشین کشورمان:

عدم موازنه قوا در افغانستان نتیجه مذاکرات دوحه به نفع طالبان است

یک دیپلمات پیشین کشورمان با پیشنهاد اینکه دومین دور مذاکرات تهران برای بررسی راهکار‌ها جهت حل مسئله و تحولات افغانستان برگزار شود، گفت: تحولاتی که امروز در افغانستان شاهد هستیم و این عدم موازنه قوا از مذاکرات دوحه به نفع طالبان شروع شده است.

کد خبر: ۱۰۴۷۶۳
۰۹:۰۶ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰

عدم موازنه قوا در افغانستان

دیدارنیوز ـ محسن روحی صفت در ارزیابی خود از تحولات افغانستان گفت: این تحولات در صحنه سیاسی و مذاکرات با آمریکا آغاز شد و شاهد هستیم که با خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان موازنه به نفع طالبان پیش می‌رود. البته به معنای این نیست که طالبان قادر باشد تمامی شهر‌ها و پایتخت را تصرف کند و مشروعیت سیاسی و بین المللی بیابد.

وی افزود: این جنگ در دو جبهه در حال اتفاق است، یکی جبهه طالبان که بسیار منسجم عمل می‌کند و از یک مرکز فرماندهی هدایت می‌شود، به لحاظ مالی هم مشکلی ندارد و مورد حمایت است. در طرف مقابل نیز جبهه دیگری قرار دارد که غیر منسجم بوده و مشکلات مالی بسیاری دارد و طبیعتا در شرایط فعلی دست طالبان نسبت به دولت بالاتر است.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: در مجموع تصور می‌کنم این عدم موازنه قوا که با مذاکرات دوحه به نفع طالبان شروع شده فقط تا جایی می‌تواند پیش برود، اما در زمان دیگری با حمایت‌های مردمی متوقف می‌شود و در مذاکرات مجدد در صحنه میدان هر کسی وزن خود را خواهد داشت.

معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت خارجه در ادامه با اشاره به مشکلات اجتماعی که در پی این تحولات برای همسایگان افغانستان هم پیش می‌آید، گفت: طعبیتا کنترل مرز‌ها در دست طالبان قرار دارد و مردم از ترس برای مهاجرت به ایران سرازیر می‌شوند و معلوم نیست کسانی که آواره شدند چه تیپ افرادی هستند. همین مسئله ضمن ایجاد ناامنی در مرز‌ها می‌تواند مسائل بهداشتی را نیز با خطر مواجه کند و بیماری‌هایی بدون کنترل و از راه‌های غیر قانونی و قاچاق وارد کشور شود؛ لذا باید همه این مسائل مورد توجه قرار داشته باشد.

روحی صفت خاطرنشان کرد: همسایگان افغانستان باید تلاش کنند انگیزه و روحیه را به جبهه مقاومت دهند تا آن‌ها در مقابل طالبان بجنگند و اجازه ندهند که بیش از این به ناامنی‌ها دامن زده شود.

وی در پایان یادآور شد: انتظار می‌رود زمینه لازم فراهم شود تا مذاکراتی که مدتی پیش در تهران برگزار شد دومین دور آن نیز برگزار شود و طرفین برای کاهش هزینه‌ها به سمت مصالحه و سازش بروند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: افغانستان
ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد