تیتر امروز

اخطار وزیر دفاع آمریکا به ایران/ مسئولیت ارسال پیامک‌های حجاب با کیست؟/ ورود غیر مستقیم اروپا به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اخطار وزیر دفاع آمریکا به ایران/ مسئولیت ارسال پیامک‌های حجاب با کیست؟/ ورود غیر مستقیم اروپا به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا

این نودمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.

پاسخ دولت رئیسی به اعلام آمادگی آمریکا برای آغاز مذاکرات رفع تحریم

پاسخ دولت رئیسی به اعلام آمادگی دولت آمریکا برای آغاز مذاکرات باعث عدم نتیجه گیری روشن کارشناسان شده است.

کد خبر: ۱۰۳۷۶۰
۱۳:۳۴ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۰

 

پاسخ دولت رئیسی به اعلام آمادگی آمریکا برای آغاز مذاکرات رفع تحریم

دیدارنیوز:  اگرچه سید ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیف اعلام کرد که از همه روش های دیپلماتیک برای رفع تحریم ها استقبال می کند، اما واقعیت میدانی چیز دیگری را نشان می دهد.

کارت تحریم در وضعیت کنونی بیش از آنکه خاصیت عملکردی داشته باشد خاصیت تبلیغاتی دارد و در صورتی که دولت رئیسی خود را از شرطی سازی داوطلبانه به تحریم؛ مانند دولت حسن روحانی؛ خارج کند، در آنصورت امکانات بهتری برای تعامل از موضع برتر با طیف غربی در اختیار خواهد داشت.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید گفت، دیدگاه رئیس جمهوری آمریکا این است که "ادامه گام گذاشتن در مسیر دپیلماتیک رو به جلو در راستای منافع ما است. اگرچه ما شماری از فعالیت‌های مشکل‌ساز ایران در سطح جامعه جهانی را تایید نمی‌کنیم، و در واقع آنها را بسیار نگران‌کننده می‌دانیم، اما داشتن دریچه‌ای به توان و ظرفیت هسته‌ای آنها به نفع امنیت ملی ما است."

درخواست دولت آمریکا برای آغاز دور جدید مذاکرات با سکوت ایران روبرو شده و کار را برای تحلیل های کارشناسی دشوار کرده است. چندی پیش حسین شریعتمداری سردبیر متنفذ روزنامه کیهان نوشت که ایران نیازی به ادامه مذاکرات برجامی ندارد و گامی تهاجمی برداشت.

اگر دولت رئیسی بتواند مشکلات اقتصادی بانکی خود با کشورهای خارجی را با توسعه گسترده روابط با شرق حل کند که گزینه ای در دسترس است، در آنصورت کارت تحریم از روی میز برجام کنار خواهد رفت و گفتگوهای ایران با قدرت های غربی و منطقه ای بر سر تعریف حد نفوذ، جایگزین مذاکرات بی خاصیت کنونی وین خواهد شد.

هنوز در ادبیات مقام های آمریکا نشانی بر انعطاف بیشتر نسبت به کاهش تحریم ها دیده نشده است و شواهد نشان می دهد که هنوز به دادن امتیازی بیش از آنچه حاضر بودند به دولت روحانی پرداخت کنند وجود ندارد.

منبع: تحریریه
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت
امروز جمعه ۱۲ ارديبهشت