تیتر امروز

«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با آسیب‌شناس اجتماعی بررسی می‌کند:

«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی معتقد است تا زمانی که چالش‌های درمانی، آموزشی و رفاهی را حل نکنند نمی‌توان انتظار افزایش جمعیت داشت.
سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...
دیدار آنچه در مشهد اتفاق افتاد را بررسی می‌کند

سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، مشهد، ساعت حدود دو بعدازظهر؛ باران شروع می‌شود، سیل می‌آید، ۹ نفر جان خود را از دست می‌دهند، اما مدیران شهری می‌گویند: آبگرفتگی بود نه سیل!.
هم تشکر می‌کنیم و هم حمایت!
افاضات اضافه

هم تشکر می‌کنیم و هم حمایت!

عوام‌الملک در هفته‌ای که گذشت به «حماسه» بزرگ اخیر در کشور اشاره کرده و گفته بابت این اتفاقات ما فقط باید متشکر باشیم و حمایت کنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون

پلاسمای بهبودیافتگان کرونا درست مصرف نشد

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: با آغاز برنامه واکسیناسیون، پلاسمادرمانی کمرنگ شد، اما هر وقت بیمارستان‌ها نیاز داشته باشند، آماده تأمین پلاسمای بهبودیافتگان کرونا هستیم.

کد خبر: ۱۰۲۸۷۱
۱۴:۳۷ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰

پلاسمای بهبودیافتگان کرونا

دیدارنیوز ـ پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در نشست خبری چهل و هفتمین سالروز تأسیس سازمان انتقال خون ایران، گفت: نیاز به خون، تاریخ و زمان نمی‌شناسد و باید همواره خون مورد نیاز بیماران تأمین شود.

وی با اشاره به اهمیت تأمین خون افزود: حتی در دوران کرونا که اغلب کشور‌ها با کمبود خون تا ۶۰ درصد مواجه شدند، میانگین کمبود خون در ایران به ۸ درصد رسید.

عشقی با اعلام اینکه یک‌چهارم خونی مصرفی در کشور مربوط به استان تهران است، گفت: یک‌چهارم (۲۵ درصد) خون مصرفی هم برای بیماران تالاسمی است.

وی با اشاره به اجرای برنامه پلاسمادرمانی در دوران کرونا، اظهار کرد: با آغاز برنامه واکسیناسیون، پلاسمادرمانی کمرنگ شد. اما هر وقت بیمارستان‌ها نیاز داشته باشند، آماده تأمین پلاسمای بهبودیافتگان کرونا هستیم.

عشقی گفت: اینکه پلاسمای بهبودیافتگان به درستی مصرف نشد، ما مقصر نیستیم. سازمان انتقال خون حکم داروخانه را دارد که فقط دارو می‌دهد.

وی افزود: در دوران کرونا پایگاه‌های انتقال خون بدون دریافت ریالی از اعتبارات کرونا و زمانی که همه دورکاری می‌کردند، مشغول خدمت به مردم بودند.

عشقی در ارتباط با زمان مصرف خون اهدایی، گفت: خون اهدایی تا ۳۵ روز قابل مصرف است، اما توصیه ما مصرف خون در همان یک هفته ابتدایی است. در مورد کیسه خون هم ما سخت‌ترین شرایط را داریم تا جایی که صدای شرکت‌ها در می‌آید؛ بنابراین در تأمین کیسه خون سالم هیچ مشکل و ابهامی وجود ندارد.

وی با عنوان این موضوع که شاخص سلامت خون در ایران در سطح کشور‌های توسعه‌یافته است، افزود: این در حالی است که ما هنوز از تست‌های مولکولی استفاده نمی‌کنیم. اما خون ایرانی‌ها از سالم‌ترین خون‌ها در جهان است.

عشقی به افزایش شاخص اهدای خون در بین زنان اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته شاخص اهدای خون بانوان از ۴.۳ به ۵.۳ درصد رسیده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: یکی از عمده‌ترین دلایل افت شاخص اهدای خون، بازنشسته شدن نیرو‌های سازمان و عدم صدور مجوز استخدام نیرو بود که در دو سال گذشته تلاش کردیم این وضعیت را تغییر دهیم.

وی افزود: بنابراین یکی از دلایل افت شاخص اهدای خون از سال ۹۵ به این سمت، تعطیلی برخی پایگاه انتقال خون به خاطر کمبود نیرو بوده است.

عشقی گفت: البته کرونا هم مزید بر علت شد تا شاهد کاهش شاخص اهدای خون باشیم.

وی افزود: با همه کمبود‌ها و مشکلات، سال گذشته یک میلیون و ۹۶۰ هزار واحد اهدای خون داشتیم که با فاصله زیاد در منطقه حرف اول را می‌زنیم.

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی