تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

افزایش سفر‌های مردم با وجود کاهش تردد!/ تهرانی‌ها و البرزی‌ها رکورد زدند

هفته گذشته و در حالی که ممنوعیت‌های تردد بین استانی از نیمه آن اعمال شد، تردد‌های بین استانی مردم با کاهش ۹ درصدی نسبت به ۲ هفته گذشته مواجه شد، اما سفر‌های مردم به نظر افزایش یافته است.

کد خبر: ۱۰۱۸۶۶
۱۵:۱۹ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

ممنوعیت تردد و افزایش سفر‌ها

دیدارنیوز ـ در شرایطی که هفته گذشته و براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوعیت تردد بین استانی از ساعت ۱۸ روز دوشنبه ۲۸ تیرماه آغاز شد و قرار است تا ساعت ۷ صبح دوشنبه هفته جاری (چهارم مرداد) ادامه پیدا کند، آخرین وضعیت تردد‌های بین استانی نشان می‌دهد این ممنوعیت تا حدودی در کاهش سفر‌های جاده‌ای مردم تأثیرگذار بوده است.

ممنوعیت تردد و افزایش سفر‌ها

براساس جدیدترین گزارش مرکز مدیریت راه‌های کشور از تحلیل وضعیت تردد در بازه زمانی ۲۵ تا ۳۱ تیرماه نشان می‌دهد که متوسط تردد روزانه بین استانی از جمعه ۲۵ تیرماه تا پنج‌شنبه ۳۱ تیرماه یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۱۷۴ وسیله نقلیه بوده است که این آمار نسبت به مدت مشابه هفته قبل از این گزارش (۱۸ تا ۲۴ تیرماه) ۹ درصد کاهش یافته و تنها یک درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

البته مردم مانند همیشه سفر‌های خود را قبل از اعمال این ممنوعیت آغاز کرده بودند و از روز یکشنبه هفته گذشته تا عصر روز بعد از آن، روند افزایشی در نمودار‌های منتشر شده مشهود است و تردد‌های بین‌استانی مردم در این بازه حدود ۲۴ ساعته تا حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار وسیله نقلیه هم افزایش یافت.

ممنوعیت تردد و افزایش سفر‌ها

آمار دیگری نشان می‌دهد که مردم سفر‌های خود را در ایام ممنوعیت کاهش ندادند. چراکه در همین بازه مورد بررسی مجموعا حدود ۹ میلیون ۳۹ هزار خودرو با پلاک یکتا در محور‌های مواصلاتی مختلف مشاهده شده‌اند و این تعداد، ۴۰۰ هزار وسیله نقلیه بیشتر از تعداد اعلام شده در هفته قبل از این گزارش است. البته مثل همیشه عمده این خودرو‌ها (بیش از ۲۰ درصد) متعلق به استان‌های تهران و البرز بودند و خودرو‌هایی با پلاک استان‌های خراسان رضوی، فارس، اصفهان و مازندران در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

این مسئله نشان می‌دهد گرچه تردد وسایل نقلیه مختلف به صورت کلی در محور‌های مواصلاتی کاهش یافت و حتی نگاهی به نمودار خطی این گزارش نشان می‌دهد دقیقا در روز اعمال ممنوعیت تا پنج‌شنبه هفته گذشته روند رو به افزایش تردد‌های بین استانی رو به کاهش گذاشته است، اما خودرو‌های غیربومی در استان‌های مختلف بیشتر از هفته گذشته مشاهده شدند.

به عنوان مثال تغییرات انباشت خودرو در استان‌های مازندران و گیلان در هفته گذشته نشان می‌دهد که بیشترین انباشت وسایل نقلیه در مازندران در بازه زمانی ۲۲ تا ۳۱ تیرماه مربوط به روز پنج‌شنبه ۳۱ تیرماه با ۴۷ هزار و ۲۷۱ وسیله نقلیه بوده که بیش از دو برابر نسبت به دو هفته قبل افزایش یافته است و بیشترین خودرو‌های غیربومی مشاهده شده در سطح استان مربوط به تهران و البرز، گلستان، خراسان رضوی، اصفهان و گیلان بوده‌اند. همچنین بیشترین انباشت وسایل نقلیه در گیلان نیز با ۲۹ هزار و ۶۰۵ خودرو مربوط به همین روز بوده است که عمده آن‌ها مربوط به تهران و البرز، مازندران، قزوین، اردبیل و آذربایجان شرقی بوده‌اند.

نکته قابل تأمل دیگر اینکه با وجود کاهش تردد بین استانی در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن در اکثر استان‌های کشور، سیستان و بلوچستان و اردبیل شاهد افزایش ۹ و ۸ درصدی تردد بوده‌اند و این مسئله با توجه به شیوع ویروس کرونا هندی دلتا نگران کننده به نظر می‌رسد.

ممنوعیت تردد و افزایش سفر‌ها

مهم‌تر اینکه وضعیت تردد بین استانی وسایل نقلیه مختلف و قیاس آن با بازه زمانی مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، گلستان و اردبیل با ۱۳۵ درصد، ۵۵ درصد، ۳۵ درصد و ۲۰ درصد بیشترین افزایش تردد را در میان دیگر استان‌ها تجربه کردند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها