تیتر امروز

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند
گفت‌وگوی دیدار در سومین ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک اقتصاددان

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند

در سومین برنامه از سری برنامه «میدان پاستور» مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه مهمان ما بود. او معتقد است: متخصصان و صاحب نظران هر حرفی می‌زنند تندرو‌ها واکنش نشان می‌دهند، به دلیل اینکه...
افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حواس‌تان به بعضی از هوس کردن‌ها باشد

چرا هوس خوردنی‌های مختلف را می‌کنید؟

ما همه این حس را تجربه کرده‌ایم: لحظه‌ای انگار حتماً باید یک همبرگر، یا مثلاً میلک شیک یا مثلاً یک بسته چیپس بخوریم و هیچ چیز جز چیزی که هوس کرده‌ایم، به دلمان نمی‌چسبد.

کد خبر: ۱۰۱۰۷۵
۱۴:۲۸ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

چرا هوس خوردنی‌های مختلف را می‌کنید؟

دیدارنیوز ـ به نقل از Prevention.com، اما چرا فلان غذا را هوس می‌کنیم؟ و معنی این هوس کردن‌ها چیست؟

اول بگذارد که تکلیف یک افسانۀ پرطرفدار را مشخص کنیم. بسیاری فکر می‌کنند که هوس فلان چیز را کردن، ناشی از کمبود یک مادۀ مغذی خاص است. مثلاً خیلی وقت‌ها هوس شکلات کردن را به کردن کمبود منیزیم بدن می‌اندازند. اما اکثر متخصصان می‌گویند که تحقیقات کافی در تایید این نظر وجود ندارد.

شارون پالمر، متخصص تغذیه، می‌گوید: "شواهد علمی بسیار کمی در مورد ارتباط هوس غذا با کمبود مواد مغذی وجود دارد؛ و اگر هوس غذا کردن به نیاز به مواد مغذی مرتبط بود، چرا شما به جای بستنی و سیب زمینی سرخ کرده، هوس سیب و کلم نمی‌کند؟ در مقابل، مردم چیز‌هایی را هوس می‌کنند که از نظر چربی، کربوهیدرات و شکر غنی هستند (علی الخصوص شکر). " حتی نظریۀ مشهور شکلات هم، وقتی این را در نظر بگیرید که هر ۳۰ گرم تخم کدو تنبل دو برابر هر ۳۰ گرم شکلات منیزیم دارد، بی‌اساس می‌شود. تا حالا کسی را دیده‌اید که هوس تخم کدو تنبل کند؟ علاوه بر این، یک پژوهش دریافته است که حتی کسانی که رژیم غذاییشان از نظر دارا بودن مواد مغذی تکمیل است نیز هوس خوردنی‌های مختلف را می‌کنند.

این‌ها به این معنی نیست که هوس خوردنی کردن توهم هست. مسئله این است که وقتی دلتان پیتزا می‌خواهد، احتمالاً پای مسائل احساسی در میان است نه مسائل تغذیه‌ای. دیگر تحقیقات نشان می‌دهند که هوس خوردنی کردن می‌تواند ناشی از رژیم غذایی محدود و یکنواخت هم باشد، و ناشی از آن است که شما دلتان چیزی را می‌خواهد که نمی‌توانید داشته باشید.

با همۀ اینها، بعضی از هوس کردنها، علامت مشکلات مربوط به سلامت هستند. در نتیجه حواستان به موارد زیر باشد:

هوس: آب

علت احتمالی: دیابت

تشنگی بیش از حد، از نشانه‌های زودهنگام دیابت است و مثلاً با آن تشنگی‌ای که بعد از ورزش احساس می‌کنید متفاوت است. این تشنگی شدیدتر است و معمولاً همراه با آن ادرار بیش از حد معمول نیز به سراغتان می‌آید. اگر دیابت داشته باشید، شکر اضافه در خونتان جمع می‌شود و کلیه‌هایتان برای تصفیه و جذب شکر باید بیشتر کار کنند. اما بعضاً نمی‌توانند به طور کامل کارشان را انجام دهند و در نتیجه شیرینی‌جات اضافه به ادرار منتقل می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که مکرراً دستشویی لازم شوید و در پی آن بیشتر تشنه شوید.

هوس: نمک

بیماری احتمالی: بیماری آدیسون

ما به خاطر نیاز بدن به نمک نیست که هوس نمک می‌کنیم. در واقع اکثر مردم بیش از حد نیاز بدنشان نمک مصرف می‌کنند (البته ورزشکاران ورزش‌های استقامتی مستثنی هستند، چرا که به خاطر تعریق زیاد، زیاد نمک از دست می‌دهند). هوس شدید به نمک، ممکن است نشانۀ بیماری آدیسون باشد. در بیماری آدیسون، غدد فوق کلیه به اندازۀ کافی هرمون تولید نمی‌کنند. هرمون‌هایی که این غدد تولید می‌کنند، اهمیت بسزایی دارند، از جمله کورتیسول که به واکنش بدن نسبت به استرس کمک می‌کند و آلدوسترون که فشار خون را تنظیم می‌کند. این بیماری اگر درمان نشود، می‌تواند باعث افت فشار خون شما به سطحی خطرناک شود؛ بنابراین اگر به تازگی به شدت و بیش از حد هوس غذا‌های خوش نمک می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید.

هوس: یخ

علت احتمالی: کمبود آهن

هوس چیز‌هایی که ارزش غذایی ندارند، نظیر یخ، کاغذ، گل و خاک، پدیده‌ای است که با عنوان "پیکا" شناخته می‌شود؛ و اگرچه دانشمندان هنوز به درستی علت این نوع هوس‌ها را نمی‌دانند، اما برخی از تحقیقات این نوع هوس‌ها را با کمبود آهن در بدن مرتبط دانسته‌اند. در تحقیقی که به تازگی منتشر شده، علت جویدن غیر ارادی یخ را، نقش آن در افزایش جریان خون به مغز دانسته تا بدن بتواند با سستی ناشی از کمبود آهن مبارزه کند.

منبع: فرادید
برچسب ها: سلامتی و تغذیه
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد