تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

خطر زلزله برای خطوط انتقال آب، نفت و گاز کشور

یک زلزله‌شناس و محقق مدیریت بحران گفت: تاکنون برای شهرها، شبکه‌های گاز، خطوط نفتی و خطوط انتقال آب نقشه‌های خطر لرزه‌ای تدوین نشده است. در حالی که هر تحریک لرزه‌ای می‌تواند در این مناطق شکاف ایجاد و خطوط را منهدم کند.

کد خبر: ۹۷۹۶۱
۰۹:۱۹ - ۰۷ تير ۱۴۰۰

خطر زلزله برای خطوط انتقال آب، نفت و گاز کشور

دیدارنیوز ـ فریبرز ناطقی الهی زلزله‌شناس در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌هایی برای تهیه نقشه‌های خطر لرزه‌ای خطوط شریان‌های حیاتی کشور انجام شده است، اظهار داشت: تاکنون برای شهرها، شبکه‌های گاز، خطوط نفتی و خطوط انتقال آب برنامه‌ای برای تهیه نقشه‌های خطر لرزه‌ای تدوین نشده است.

وی ادامه داد: لوله‌های نفت و گاز از روی گسل‌ها هم عبور می‌کنند و ما بار‌ها شاهد بودیم که بر اثر لغزش لایه‌های زمین به خصوص در مناطق گسل، شکست‌های خیلی ناهماهنگ و بسیار بدی در این خطوط لوله در تمام کشور‌های زلزله خیز و در داخل کشور رخ داده است.

خطر زلزله برای خطوط انتقال آب، نفت و گاز کشور

بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران توضیح داد: چیزی که نگران کننده هست این است که به دلیل بلندی و مسیر طولانی که خطوط به خصوص لوله‌های گاز و نفت دارند و از مسیر‌های مختلفی عبور می‌کنند، شناسایی به خصوص محل‌هایی که به دلیل تغییر شرایط منطقه یعنی خطوط (در بعضی مناطق لوله‌ها روی خاک، در برخی مناطق روی سنگ و در برخی مناطق روی گسل هستند) قدری مشکل است. چراکه در این مناطق خطر بیشتر از بقیه جا‌ها خطوط را تهدید می‌کند و دلیل آن هم این است که هر تحریک لرزه‌ای می‌تواند در همان منطقه ایجاد شکاف و خطوط را منهدم کند.

ناطقی الهی اضافه کرد: مطالعه جامعی روی تهیه نقشه‌های خطر لرزه‌ای برای خطوط شریان‌های حیاتی کشور انجام نشده و در خصوص لوله‌های گازرسانی در سطح کشور هم در سال‌های گذشته برنامه‌ای بود که حتی تصویب و آغاز شد و کار‌های مقدماتی هم روی آن انجام شد، ولی متاسفانه به دلیل نبود بودجه کافی، این پروژه بسیار حیاتی و حائز اهمیت مسکوت ماند و امیدوارم که در سطح کشور این پروژه برای خطوط لوله‌های نفتی در آینده‌ای نزدیک دوباره مطرح شود.

وی با اشاره به اینکه برای شبکه‌های برق هم، چون شرایط باد عموما برای دکل‌ها حائز اهمیت‌تر است، گفت: وزارت نیرو روی تمام دکل‌های برقی در مقابل باد کنترل مضاعف انجام می‌دهد؛ از این رو شاید ما به ندرت مشکل خطوط انتقال را در طول و پهنای کشور در خطوط انتقال در آن حد داشته باشیم که نتوانیم از پس آن بربیاییم. از این رو، اگر خطوط انتقال لوله از انواع آب رسانی و شبکه انتقال برق خسارتی در زلزله ببیند، به صورت موضعی خواهد بود که قابل ترمیم و بازسازی است، ولی اگر شریان‌های حیاتی گازرسانی و انتقال نفت خام مشکل پیدا کند، کار آسانی نخواهد بود.

منبع: ایرنا
برچسب ها: زلزله
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی