تیتر امروز

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد
در سی‌و‌نهمین برنامه دیدار اندیشه با سلیمانی اردستانی مطرح شد:

دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد

در سی‌ونهمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی اردستانی با موضوع "محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ" گفت‌و‌گو کردیم.

گیاهان دارویی، ایمنی‌بخش انسان و محیط زیست

مدیر پژوهش جهاددانشگاهی ایلام گفت: گیاهان دارویی به عنوان ایمنی‌بخش محیط زیست و انسان، در حال پیدا کردن جایگاه واقعی خود است.

کد خبر: ۹۷۸۳۷
۱۱:۴۶ - ۰۶ تير ۱۴۰۰

گیاهان دارویی، ایمنی‌بخش انسان و محیط زیست

دیدارنیوز ـ  دکتر مریم مومنی تأکید کرد: امروزه محصولات حاصل از گیاهان دارویی در مقایسه با دارو‌های شیمیایی که به عنوان یک ایمنی برای انسان و محیط زیست محسوب نمی‌شوند، نماد ایمنی هستند. وی با بیان اینکه هرچند برای مدتی، محصولات شیمیایی عصر مدرن از اهمیت آن‌ها پیشی گرفتند، گفت: با این حال، وابستگی به مواد مصنوعی به پایان رسیده و مردم با امید به امنیت به طبیعت بازگشته‌اند و وقت آن است که آن‌ها را در سطح جهانی تبلیغ کنیم.

مدیر پژوهش جهاددانشگاهی استان ایلام گفت: گیاهان دارویی به عنوان منابع غنی از مواد موثره در نظر گرفته می‌شوند که می‌توانند در صنایع دارویی و غذایی کاربرد داشته باشند. مومنی با بیان اینکه تفاوت گیاهان دارویی و زراعی در متابولیت‌های ثانویه‌ای است که در این گیاهان وجود دارد و همین موضوع سبب اهمیت این گیاهان شده است، تصریح کرد: برخی از گیاهان مانند زنجبیل، چای سبز، گردو، آلوئه‌ورا، فلفل و زردچوبه به عنوان منبع مهم تغذیه‌ای در دنیا در نظر گرفته می‌شوند.

دکتر مومنی با بیان اینکه جدای از مصارف دارویی، از گیاهان در تولید رنگ‌های طبیعی، کنترل آفات، غذا، عطر، چای و ... نیز استفاده می‌شود، گفت: دستورالعمل‌هایی برای درمان بیماری‌های شایع مانند اسهال، یبوست، فشار خون بالا، مشکلات ناباروری، اسهال خونی، اختلالات قاعدگی، آسم، برونشیت و ... توسط پزشکان طب سنتی ارائه می‌شود. در دو دهه گذشته، افزایش چشمگیری در استفاده از دارو‌های گیاهی مشاهده شده است، اما با این حال هنوز هم کمبود قابل توجهی از داده‌های تحقیقاتی در این زمینه وجود دارد.

وی گفت: از گیاهانی مانند فلفل سیاه، دارچین، آلوئه‌ورا، چوب صندل، جینسینگ، شبدر قرمز، بیدمشک، گلرنگ برای بهبود زخم‌ها و جوش استفاده می‌شود. ریحان، رازیانه، پیاز کوهی، نعناع، آویشن، پونه کوهی، لیموترش، رزماری، مریم گلی از جمله گیاهان دارویی مهم هستند و می‌توان آن‌ها را در گلدان‌هایی در آشپزخانه کاشت و مورد استفاده قرار داد. این گیاهان زیبا، دارای طعم و بوی شگفت‌انگیزی بوده و قابل رشد هستند و می‌توانند به عنوان ادویه به غذا‌ها اضافه شوند.

مدیر پژوهش جهاددانشگاهی استان ایلام، با بیان اینکه برخی از گیاهان خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارند، تصریح کرد: زردچوبه در جلوگیری از رشد میکروب‌ها و باکتری‌ها مفید است و از آن به عنوان یک درمان خانگی برای بهبود زخم‌ها استفاده می‌شود. برای کاهش تب و تولید گرمای ناشی از بیماری، برخی از گیاهان ضد تب مانند فلفل سیاه، چوب صندل و گلرنگ توسط پزشکان طب سنتی توصیه می‌شود وچوب صندل و دارچین جدا از معطر بودن، دارای اثر قابض کنندگی شدیدی هستند. چوب صندل به ویژه در جلوگیری از ترشح خون، مخاط و ... استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه از برخی گیاهان مانند ریشه و برگ گل ختمی برای خنثی‌سازی اسید تولید شده توسط معده استفاده می‌شود، گفت: گیاهانی مانند هل و گشنیز به دلیل ویژگی‌های اشتهاآور مشهور هستند. سایر گیاهان معطر مانند نعناع فلفلی، میخک و زردچوبه عطر و بویی دلپذیر به غذا اضافه می‌کنند. بعضی از گیاهان مانند آلوئه‌ورا، چوب صندل، زردچوبه و خار خسک معمولاً به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می‌شوند و از نظر ارزش دارویی بسیار بالا هستند. در برخی شربت‌های سرفه از زنجبیل و میخک استفاده می‌شود. آن‌ها به دلیل خاصیت خلط‌آور معروف هستند که باعث نازک شدن و بیرون ریختن مخاط از ریه‌ها، نای و برونش‌ها می‌شود. اکالیپتوس، هل، گیلاس وحشی و میخک نیز خلط‌آور هستند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ایلام، دکتر مومنی خاطر نشان کرد: گیاهانی مانند بابونه، ریحان، هل، گشنیز، رازیانه، نعناع فلفلی، دارچین، زنجبیل و زردچوبه در بهبود گردش خون مفید هستند؛ بنابراین آن‌ها به عنوان محرک‌های قلبی استفاده می‌شوند، اما گیاهانی وجود دارند که دارای خاصیت ضدعفونی‌کنندگی هستند و باعث از بین رفتن میکروب‌ها می‌شوند و از رشد میکروب‌های بیماری‌زا که باعث بیماری‌های واگیر می‌شوند، جلوگیری می‌کنند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: گیاهان دارویی
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور