تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...

حکم حبس ابد برای «قصاب بوسنی» در دیوان لاهه تایید شد

قضات دادگاه تجدیدنظر در دیوان لاهه روز سه شنبه محکومیت راتکو ملادیچ، فرمانده نظامی صرب‌های بوسنی را تایید کردند.

کد خبر: ۹۵۰۵۴
۰۸:۴۸ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰

حکم حبس ابد برای «قصاب بوسنی» در دیوان لاهه تایید شد

دیدارنیوز - به نقل از یورونیوز، به این ترتیب راتکو ملادیچ که از او به عنوان «قصاب بوسنی» یاد می‌شود به جرم «نسل کشی»، «جنایت علیه بشریت» و «جنایت جنگی» در جریان جنگ بوسنی تا پایان عمر در زندان خواهد بود.

حکم پنج قاضی دادگاه تجدیدنظر قطعی است و راتکو ملادیچ دیگر امکان ارائه درخواست تجدیدنظر در این حکم را ندارد. او پیش از این در سال ۲۰۱۷ به دلیل نقشش در جنگ بوسنی بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ به ویژه قتل عام سربرنیتسا به حبس ابد محکوم شده بود. شماری از مادران قربانیان کشتار سربرنیتسا روز سه شنبه برای استماع حکم دادگاه تجدیدنظر به لاهه رفته بودند.

راتکو ملادیچ در سال ۲۰۱۱ پس از ۱۶ سال فرار و زندگی مخفیانه بازداشت شد. وکلای مدافع او گفته‌اند که وی اکنون مرد مسنی است که با مشکلات سلامتی دست و پنجه نرم می‌کند. بسیاری از صرب‌های بوسنی همچنان راتکو ملادیچ را به عنوان یک «قهرمان» تحسین می‌کنند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا ضمن استقبال از تصمیم قضات دادگاه تجدیدنظر وابسته به سازمان ملل، تائید محکومیت راتکو ملادیچ را «تاریخی» توصیف کرد. میچل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز از تائید حکم حبس ابد علیه راتکو ملادیچ استقبال کرد.

راتکو ملادیچ در حالی تا پایان عمر در زندان خواهد بود که رادوان کارادزیچ، رهبر سابق صرب‌های بوسنی نیز به جرم «نسل کشی»، «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» به طور قطعی به حبس ابد محکوم شده است.

رسیدگی به پرونده راتکو ملادیچ پس از پایان کار دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم جنگی در یوگسلاوی سابق در سال ۲۰۱۷ برعهده ساز و کار بین‌المللی برای دادگاه‌های جنایی بود. این ساز و کار برای رسیدگی به باقی مانده کار دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم جنگی در یوگسلاوی سابق و دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم جنگ داخلی در رواندا ایجاد شده است.

جنگ بوسنی حدود ۱۰۰ هزار کشته بر جای گذاشت و منجر به آواره شدن دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی