تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...

ترخیص کالا‌های اساسی سرعت گرفت

مسئولان گمرک ایران می‌گویند طی روز‌های اخیر ترخیص کالا‌های اساسی با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفته و در مجموع موجودی این کالا‌ها در گمرک و بنادر به ۵.۶ میلیون تن کاهش یافته است.

کد خبر: ۹۳۸۸۷
۱۶:۱۳ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰

ترخیص کالا‌های اساسی سرعت گرفت

دیدارنیوز ـ در اواسط اردیبهشت ماه بود که رئیس جمهور با پیشنهاداتی در رابطه با رفع موانع ترخیص و انتقال کالا‌های اساسی موافقت و دستور فوری اجرای مصوبات را به دستگاه‌های مربوطه صادر کرد، اما حدود دو هفته بعد و در پایان اردیبهشت ماه، وزارت صمت مصوبات را به دستگاه‌ها از جمله گمرک ایران ابلاغ کرد و از ابتدای هفته گذشته رسما به مرحله اجرا رسید.

اما اینکه در مدت اخیر روند ترخیص کالا‌های اساسی به چه صورت بوده و آخرین وضعیت موجودی این کالا‌ها در گمرک و بنادر چه میزان است، در گزارشی از سوی ارونقی- معاون فنی گمرک ایران- تشریح شده است.

این مقام مسئول در گمرک ایران با اعلام اینکه در هفته گذشته گمرکات اجرایی نسبت به احصای دقیق مشخصات صاحبان کالا‌های اساسی موجود در بنادر اقدام و لیست آن را به گمرک ایران اعلام کردند، گفت: در این رابطه به صاحبان کالا هشدار دادیم که هر چه سریع‌تر نسبت به ترخیص کالا‌های موجود خود بر اساس ضوابط تعیین شده و تسهیلاتی که پیش بینی شده است اقدام کنند.

وی همچنین آخرین وضعیت موجودی و دپوی کالا در گمرک و بنادر را اعلام کرد که نشان می‌دهد مجموع بیش از ۵.۸ میلیون تن کالا‌های دپو شده و موجود در شناور‌های پایه اسکله و در حال تخلیه در ۲۶ اردیبهشت ماه به مجموع ۵.۶ میلیون تن در ۹ خرداد رسیده که ۲۰۰ هزار تن کاهش دارد، ولی با توجه به گردش کالا در جریان ورود و خروج، ترخیص صورت گرفته رقم بالاتری است.

بر اساس گزارش معاون فنی گمرک ایران به غیر از موجودی شناورها، در حال حاضر حدود ۸.۴ میلیون تن کالا در گمرک و بنادر وجود دارد که از این میزان ۴.۷ میلیون تن کالا‌های اساسی و ۷۶.۲ هزار کانتینری است که ۹۰ درصد آن را کانتینر‌های پر وارداتی تشکیل می‌دهد.


۲۹ شناور به بنادر رسید

باید به حدود ۴.۷ میلیون تن کالای موجود موجودی ۲۹ شناور رسیده به بنادر را نیز اضافه کرد که شامل ۱۶ شناور با ۳۴۲.۳ هزار تن و همچنین ۱۳ شناور منتظر در لنگرگاه با ۵۸۱.۹ هزار تن کالا است که در مجموع موجودی و کالا‌های موجود در پای اسکله و منتظر در لنگرگاه را به ۵.۶ میلیون تن می‌رساند.

دپوی ۳.۵ میلیون تنی در بندر امام

اما از ۴.۷ میلیون تن کالای موجود در بنادر ۳.۵ میلیون تن مربوط به بندر امام خمینی (ره) است که به روال قبل بیشترین حجم موجودی کالا را به خود اختصاص داده است.

همچنین در سایر بنادر ۳۷۶.۷ هزار تن کالا در بندر امیرآباد، ۲۰۱.۸ هزار تن نوشهر و ۸۳.۹ هزار تن در بندر انزلی دپو شده است.

موجودی بندر شهید رجایی ۳۳۱ هزار تن، چابهار ۷۵.۳ هزار تن، آستارا ۶۰۰۰ تن، فریدون کنار ۱۰۶.۴ هزار تن، بندر لنگه ۷۰ تن، بندر شهید باهنر ۳۹۴ تن، بندر خرمشهر ۵۳۴ تن است.

چقدر از کدام کالا در بنادر است؟

اما اینکه چقدر از کدام کالا در بنادر موجود است باید گفت که طبق اعلام معاون فنی گمرک ایران، ۱۲۲.۵ هزار تن گندم، بیش از دو میلیون تن ذرت، ۷۸۴.۶ هزار تن جو، ۶۶۱.۵ هزار تن سویا، ۴۳.۴ هزار تن برنج، ۱۹۰.۶ هزار تن شکر، ۴۲۰ هزار تن روغن خام، ۴۱۹.۸ هزار تن دانه‌های روغنی اشاره کرد.

 در اهم مصوبات اخیر برای ترخیص سریع کالا‌های اساسی می‌توان به تمدید مجوز ترخیص درصدی اشاره کرد که در اسفند سال قبل تمدید نشد و خود از عوامل موثر در افزایش دپوی کالا در ابتدای سال جاری بود.

همچنین مصوباتی در رابطه با سامانه بازارگاه و واردات به صورت اعتباری و رویه تخصیص ارز صادر و در دستور کار قرار گرفته است.

در هفته گذشته دادستانی کل کشور نیز از ورود به ترخیص کالا‌های اساسی خبر داده بود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: گمرک ایران
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر