تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...

ارتباط شیفت کاری شبانه با بی‌نظمی قاعدگی در زنان

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که شیفت کاری شبانه با بی‌نظمی قاعدگی و افزایش احتمال ابتلا به اندومتریوز (به حالتی که یاخته‌های مشابه با یاخته‌های آستر رحم، در بیرون از رحم رشد کنند) مرتبط است.

کد خبر: ۹۲۷۲۱
۲۲:۵۶ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰

شیفت کاری شبانه و بی‌نظمی قاعدگی در زنان

دیدارنیوز ـ به گزارش یورکالرت، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، زنانی که در شیفت شب‌کار می‌کنند، ممکن است بیشتر در معرض خطر بی‌نظمی قاعدگی و ایجاد اندومتریوز باشند. این تحقیق کاهش بیان ژن PER-۲ (یک پروتئین در پستانداران)، CRY-۱ (ژن رمزگذاری پروتئین) و ژن ساعت همراه با افزایش REV-ERBb (یک پروتئین در بدن) در بافت خارج رحمی را در مقایسه با بافت‌های رحمی نشان داد. پیش‌ازاین تحقیق، هیچ مطالعه قبلی در زمینه تغییرات ژن‌های ساعت اصلی و تاثیر آن بر زنان مبتلا به اندومتریوز منتشر نشده است.

اندومتریوز بیماری است که در آن بافت‌های مشابه پوشش رحم در مکان‌های دیگر مانند تخمدان‌ها و لوله‌های رحمی شروع به رشد می‌کنند. اندومتریوز حدود ۱۰ درصد (۱۹۰ میلیون) از زنان و دختران سن باروری در سطح جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علائم آن ممکن است متفاوت باشد؛ برخی از زنان به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند، درحالی‌که برخی دیگر ممکن است علائم قابل‌توجهی نداشته باشند. در موارد شدید، می‌تواند بسیار دردناک باشد و به دلیل اثرات احتمالی اندومتریوز بر حفره لگن، تخمدان‌ها، لوله‌های رحمی یا رحم، باعث ناباروری، سقط و حاملگی خارج از رحم شود. دو اختلال مشاهده شده در ریتم شبانه‌روزی کارگران شیفت شب با بی‌نظمی قاعدگی و افزایش احتمال ابتلا به اندومتریوز و تومور‌های تخمدان همراه بوده است.

دکتر نرجس نصیری - انصاری، دکتر اگلیکی کاراپا ناگیوتی و گروهی از همکاران تحت راهنمایی و نظارت پروفسور اوا کاسی از دانشگاه ملی و کاپودیستریان آتن، یونان، بیان ژن‌های اصلی مربوط به ساعت را در بافت‌های آندومتر خارج رحمی و رحمی بررسی کردند.

این مطالعه ۲۷ بیمار مبتلا به اندومتریوز تخمدان را تایید کرد. ۱۱ جفت نمونه از کیست تخمدان (بافت‌های آندومتر خارج رحمی) و اندومتر طبیعی (بافت‌های خارج رحمی) و هشت نمونه خارج رحمی و هشت بافت اندومتر خارج رحمی از ۱۶ بیمار مختلف با همان تشخیص جمع‌آوری شد.

استاد اوا کاسی اظهار کرد: «شواهد بالینی مبنی‌بر این است که اختلالات ریتم شبانه‌روزی می‌تواند با اندومتریوز همراه باشد، در حال حاضر در سطح بافت، با تغییر بیان ژن‌های ساعت محلی، اندومتر خارج رحمی تایید می‌شود. درک علل و اثرات اندومتریوز توانایی ما را در تشخیص، مدیریت یا حتی پیشگیری از این بیماری بهبود می‌بخشد. این یافته‌ها درک بهتری از اختلالات ریتم بیولوژیکی در اختیار ما قرار می‌دهند».

نتایج حاصل از این مطالعه بیان تغییریافته ژن‌های ساعت، CRY ۱، PER-۲ و Rev-ERBb در بافت‌های اندومتر طبیعی را نشان می‌دهد، در مقایسه با بافت‌های اندومتر خارج رحمی که نشان‌دهنده اختلال در زمان بیولوژیکی است. بااین‌حال، رابطه علّی الگوی بیان تغییریافته این ژن‌ها با ایجاد اندومتریوز نیاز به بررسی بیشتر دارد.

نتایج این تحقیق در بیست و سومین کنگره غدد درون‌ریز اروپا ارائه شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: خانواده
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر