تیتر امروز

حزب الله به اسرائیل هشدار داد؛ ایران را تحریک نکنید
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

حزب الله به اسرائیل هشدار داد؛ ایران را تحریک نکنید

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

چرایی تمایل عربستان به عادی‌سازی روابط با ایران

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: عربستان الان برخلاف گذشته که اصلا به عادی‌سازی روابط با ایران تمایل نشان نمی‌داد ترغیب شده است، چون در یمن به بن‌بست رسیده و از سویی با بایدن بر سر چند موضوع اختلاف دارد که ترجیح می‌دهد هر چه زودتر مسایلش را با ایران حل کند تا از موازنه قدرت در منطقه عقب نماند.

کد خبر: ۸۹۱۶۴
۰۸:۵۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

 عربستان با ایران

دیدارنیوز - حسن بهشتی‌پور با اشاره به اخباری که در رابطه با برگزاری مذاکرات منطقه‌ای میان ایران و عربستان مطرح شده، گفت: ایران و عربستان دو قدرت منطقه‌ای هستند و با هم بر سر نفوذ در منطقه رقابت دارند، در عین حال این دو کشور می‌توانند در سطح منطقه و در تعاملات دو جانبه همکاری داشته باشند و همکاری آن‌ها طبعا خدمت و خیر بزرگی برای این دو کشور و منطقه دارد.  

وی گفت: معتقدم تلاش‌ها برای عادی سازی روابط ایران و عربستان می‌تواند در آینده نزدیک به ارتقاء این روابط به سطح دوستانه نیز بینجامد. کشور‌ها همسایگان خود را انتخاب نمی‌کنند و این یک مساله ژئوپلیتیک است. هر کدام از دو کشور ایران و عربستان در جهان اسلام نفود خود را دارند و نمی‌توانند با توجه به هم جواری و همسایگی تعاملی بین آن‌ها برقرار نباشد.

این کارشناس مسایل بین الملل اظهار کرد: ابتکار عادی سازی روابط میان ایران و عربستان می‌تواند روی بحران یمن تاثیر مستقیم بگذارد و ایران می‌تواند به حل و فصل آن کمک کند. بعد از شش سال جنگ و بن بست در آن، عربستان دیده است که در مدت کوتاهی به نفع خود حل کند. اینکه تصور شود یمن بدون حوثی‌ها امکان صلح و برقراری آرامش دارد کاملا اشتباه است و عربستان هم امروز به این مساله پی برده است. امروز امکان شکل گیری دولت فراگیر در یمن وجود دارد. به هر حال عربستان هم حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با یمن دارد و این همسایگی تاثیرات خود را دارد و عربستان هم نگران است که پرونده یمن به کجا  می‌رسد.

بهشتی‌پور با بیان این که روی کار آمدن جو بایدن در ترغیب عربستان به مذاکره بر سر یمن و حل مشکلات با ایران تاثیر داشته است افزود: در هر حال بایدن هم فشار آورده است که مشکل یمن راحل کند. از نگاه آمریکا مساله یمن نمی‌تواند تا ابد ادامه یابد و این مساله عاملی مهم است که عربستان به سمت حل مساله بر سر یمن با ایران برود.

وی تاکید کرد که ایران و عربستان می‌توانند در چارچوب حل مسایل دو جانبه خود به حل مسایل منطقه‌ای نیز کمک کنند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل درباره تعامل رژیم اسراییل با کشور‌های منطقه و عادی سازی روابط این کشور‌ها با این رژیم و تاثیر آن بر حل و فصل مشکلات میان ایران و عربستان گفت: اینجا مدیریت دست خود عربستان و ایران است. عادی سازی روابط میان برخی کشور‌های عربی منطقه با رژیم اسراییل به دنبال آنچه آمریکا و اسراییل به عنوان ایران هراسی دامن می‌زدند دنبال می‌شد تا دو هدف راهبردی را برای خودشان تامین کنند؛ یکی بحث حضور در منطقه و دیگری ایجاد اتحاد منطقه‌ای علیه ایران. با رفع تنش میان ایران و عربستان قابل پیش بینی است که روابط میان ایران و کشور‌های عربی منطقه هم به سمت عادی سازی پیش برود. اگر این تعامل میان تهران و ریاض شکل گیرد حتما مانع از سوءاستفاده آمریکا و اسراییل به ضرر ایران در سطح منطقه می‌شود. به علاوه شرایط برای همکاری دسته جمعی در منطقه خلیج فارس نیز فراهم می‌شود.

بهشتی‌پور ادامه داد: به نظرم مذاکرات میان ایران و عربستان مستقیم یا غیرمستقیم، علنی یا غیر علنی خیرش هم برای مردم ایران و عربستان است و هم برای منطقه و حتما این مساله به بهبود شرایط در عراق، سوریه و یمن کمک می‌کند و این‌ها اثرات فوری آن است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی