تیتر امروز

روح دیانت ترغیب انسان به زندگی اخلاقی است/از نگاه علی سیاستی که جرات نقد و نظر را از انسان بگیرد، شوم و شر است/تحملش نمی‌کنیم، چون نشناخته‌ایم او را، نه درد‌های علی و نه دغدغه‌های علی را
در سی‌ویکمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد (قسمت دوم):

روح دیانت ترغیب انسان به زندگی اخلاقی است/از نگاه علی سیاستی که جرات نقد و نظر را از انسان بگیرد، شوم و شر است/تحملش نمی‌کنیم، چون نشناخته‌ایم او را، نه درد‌های علی و نه دغدغه‌های علی را

در سی‌ویکمین برنامه دیدار اندیشه که مقارن با شب قدر منتشر می‌شود، قسمت دوم گفت‌وگو با ناصر مهدوی روشنفکر دینی و استاد دانشگاه با موضوع "شب قدر یا شب قتل" را پی گرفتیم.
پیام نوروزی عوام‌الملک/ سنه مطالبه جمعی عوام برای استراحت عمومی خواص
افاضات اضافه

پیام نوروزی عوام‌الملک/ سنه مطالبه جمعی عوام برای استراحت عمومی خواص

در روز اول بهار، عوام‌الملک در نامه‌ای بسیار مهم به خواص از آنها خواسته زیاد زحمت نکشند و کمی هم استراحت کنند. او به نمایندگی از عوام پیشنهاد داده که سنه یکهزار و چهارصد و چهار خورشیدی را سنه...
علی جمالیان: بیماران قلبی عروقی از خارج برای درمان به ایران می‌آیند
گفت‌وگوی دیدار در برنامه "مهمان من" با رییس بیمارستان شهید لواسانی

علی جمالیان: بیماران قلبی عروقی از خارج برای درمان به ایران می‌آیند

سید علی جمالیان، فوق تخصص جراحی قلب و رییس بیمارستان شهید لواسانی در برنامه مهمان من از آخرین و تازه‌ترین یافته‌های علم پزشکی در حوزه قلب می‌گوید.

رنگِ مو از نقش فتحعلی‌شاه پاک شد

معاون میراث‌فرهنگی تهران گفت: نقش‌برجسته قاجاری چشمه‌علی که در روز‌های اخیر توسط فرد یا افرادی به وسیله رنگ مو و مواد شیمیایی مخدوش شده بود، با انجام یک کار مرمتی پاک‌سازی شد.

کد خبر: ۸۸۹۷۷
۱۵:۴۴ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

رنگِ مو از نقش فتحعلی‌شاه پاک شد

دیدارنیوز ـ روز ششم اردیبهشت ماه خبر داده شد که نقش‌برجسته یا سنگ‌نگاره فتحعلی‌شاه در چشمه‌علی شهر ری با رنگ موی مشکی مخدودش شده است، همچنین اشاره شد این اتفاق درحالی افتاده که کیوسک نیروی انتظامی در نزدیکی این اثر تاریخی مستقر بوده و انتظار حفاظت بیشتری می‌رفته است. در محدوده چشمه‌علی با وجود قدمت تاریخی که تا هفت‌هزار سال تخمین زده شده است، هیچ دوربین مداربسته‌ای نصب نشده و حفاظت از آن در ضعیف‌ترین شکل ممکن است. با این حال، مدیر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ری گفته که شخص یا اشخاص خاطی را تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

پس از این اتفاق که با واکنش‌های برخی اعضای شورای شهر برای اجرای طرح محافظت از چشمه‌علی مواجه شد، کارشناسان گروه حفاظت ایکوم ایران پس از بررسی اولیه نقش‌برجسته فتحعلی‌شاه تایید کردند رنگ ریخته روی این نقش‌برجسته از جنس اکسیدانِ رنگ مو و رنگ خوراکی بوده و این مواد در عمق نفوذ کرده و پاکسازی کامل مشکل است.

رنگِ مو از نقش فتحعلی‌شاه پاک شد

با این وجود، مرتضی ادیب‌زاده ـ معاون میراث فرهنگی تهران ـ یک روز پس از آغاز عملیات پاکسازی، گفت: پس از اعلام گزارش مخدوش شدن نقش‌برجسته چشمه‌علی با رنگ، در همان ساعات ابتدایی روز دوشنبه ششم اردیبهشت‌ماه کارشناسان معاونت میراث‌فرهنگی و متخصصان مرمتی از محل بازدید داشتند. پس از نمونه‌برداری‌های اولیه و بررسی میزان و نحوه آسیب‌ها، گروه مرمتی به صورت داوطلبانه برای مرمت و پاکسازی نقش‌برجسته اعلام آمادگی کردند. در ادامه با انجام کار آزمایشگاهی و مشخص شدن حلال رنگ در کمتر از ۲۴ ساعت با تلاش گروه مرمتی، اثر رنگ بر روی نقش‌برجسته پاک‌سازی شد.

پاک‌سازی نقش‌برجسته چشمه‌علی توسط گروه حفاظت و مرمت ایکوم به سرپرستی مهندس بهنود گوهربین انجام شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: آثار تاریخی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
امروز يکشنبه ۰۳ فروردين
امروز يکشنبه ۰۳ فروردين
امروز يکشنبه ۰۳ فروردين
امروز يکشنبه ۰۳ فروردين
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی