تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

ریزش بورس‌های جهان از ترس کرونای هندی

نگرانی از گسترش گونه هندی کرونا به جهان، بورس‌های مختلف را فرو ریخت.

کد خبر: ۸۸۹۳۹
۱۳:۵۹ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

ریزش بورس‌های جهان کرونای هندی

دیدارنیوز ـ به نقل از بلومبرگ، نگرانی از وضعیت هند به دلیل فروپاشی نظام درمانی این کشور در مواجهه با کرونا شدت گرفته چرا که گونه جهش یافته هندی دارای شدت شیوع و قدرت کشندگی بالایی است. برخی کشور‌ها ممنوعیت‌هایی برای ورود اتباع هندی و تجارت با این کشور وضع کرده و پرواز‌ها از مبدا و به مقصد هند را متوقف کرده اند. از آنجایی که هنوز کارایی واکسن‌های فعلی در برابر گونه هندی مورد تردید است، شیوع آن در جهان می‌تواند دور تازه‌ای از محدودیت‌های سراسری را رقم بزند.

با افزایش حجم فعالیت‌های تجاری و احیای تدریجی سطح تقاضا میزان سودآوری شرکت‌های بزرگ بورسی مجددا رو به افزایش است. نتایج یک بررسی صورت گرفته نشان می‌دهد بیش از سه چهارم شرکت‌های لیست شده در شاخص اس اند پی ۵۰۰ آمریکا، در سه ماهه نخست امسال سودآوری بیشتری از چیزی داشته اند که قبلا برای آن‌ها پیش بینی شده بود. علاوه بر شرکت‌های بزرگ آمریکایی، وضعیت برای شرکت‌های اروپایی نیز در نخستین فصل سال نسبت به فصل قبل بهتر شده است.

میزان فروش خانه‌های جدید آمریکا در ماه مارس با افزایشی قابل توجه نسبت به ماه قبل به یک میلیون و ۲۱ هزار واحد رسید که این افزایش حتی از پیش بینی ۸۴۶ هزار واحدی نیز بسیار بیشتر بوده است. این میزان که بالاترین رکورد ثبت شده از آگوست سال ۲۰۰۶ بدین سو محسوب می‌شود بیش از همه به لطف افزایش ۴۰.۲ درصد سالانه در مناطق جنوبی رقم خورده و ایالت‌های غرب میانه نیز با رشد ۳۰.۷ درصدی در رده بعدی قرار دارند.

برخی گزارشات حاکی از برنامه دولت جو بایدن برای افزایش مالیات بر درآمد ثروتمندان به رقم عجیب ۳۹.۶ درصد است که این رقم دو برابر نرخ مالیاتی فعلی محسوب می‌شود. کارشناسان هشدار داده اند رسیدن مالیات بر درآمد افراد دارای بیش از یک میلیون درآمد در سال به نرخ فوق می‌تواند زمینه ساز دور تازه‌ای از فرار سرمایه شود به ویژه آن که بسیاری از نقاط جهان با هدف خروج سریع‌تر از رکود کرونایی، مشوق‌های جذابی را برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته اند.

امید‌ها به بهبود روابط چین با بلوک غرب مجددا افزایش پیدا کرده است. با توجه به اینکه چین بزرگ‌ترین شریک تجاری و سرمایه گذار خارجی در آمریکا و کشور‌های اروپایی به شمار می‌رود، روابط گرم‌تر دو طرف به نفع شرکت‌های غربی خواهد بود. رئیس جمهور چین، دعوت جو بایدن را برای حضور در اجلاس آب و هوایی قبول کرد و هایکو ماس- وزیر خارجه آلمان- نیز با انتقاد از تنش زایی در روابط چین و اتحادیه اروپا گفته است فاصله گرفتن بروکسل و پکن از همدیگر کار کاملا اشتباهی خواهد بود.

شماری از چهره‌های جمهوری خواه مخالفت خود را با تداوم اجرای بسته‌های حمایتی جدید در آمریکا توسط دولت بایدن بیشتر کرده اند. لری کودلو- مشاور اقتصادی دولت در دوره ترامپ- دو بسته حمایتی اخیر را یک مسکن موقت برای تقویت رشد اقتصادی دانسته که در بلند مدت به نفع کشور‌هایی نظیر چین و به ضرر خود آمریکا است. او از اعضای جمهوری خواه در سنا و کنگره خواست تا جلوی تصویب و اجرایی شدن بسته‌های عظیم محرک جدید را بگیرند.

آمار‌های منتشرشده از درآمد سه ماهه نخست شرکت‌های بزرگ بورسی نشان می‌دهد که اگرچه این درآمد‌ها نسبت به سال قبل بهبود محسوسی داشته، اما کماکان نسبت به چیزی که قبل از امسال انتظارش می‌رفت فاصله زیادی باقی مانده است. در نتیجه شیوع موج جدید همه گیری، کماکان بیشتر کشور‌ها تا بازگشت به زندگی عادی فاصله زیادی دارند. احتمالا کار تکمیل واکسیناسیون عمومی در بخش قابل توجهی از جهان امسال به پایان نخواهد رسید و به سال آینده کشیده می‌شود.

دومین اقتصاد جهان موفق شد در اتفاقی خیره کننده به رشد تقریبا سه برابری نسبت به پایان سال قبل دست یابد به گونه‌ای که اقتصاد چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ رشد ۱۸.۳ درصدی را به ثبت رساند که در مقایسه با فصل قبل ۱۱.۸ درصد بیشتر شده است. این رشد اقتصادی هم چنین ۰.۳ درصد کمتر از نرخ پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان است و بهترین رشد اقتصادی فصلی چین در طول دو سال اخیر محسوب می‌شود.

تاکنون بیش از ۱۴۸ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۱۴۰ هزار و ۶۸۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۸۶ هزار و ۷۵۱ نفر، برزیل با ۳۹۲ هزار و ۲۰۴ نفر، مکزیک با ۲۱۵ هزار و ۱۱۳ نفر، هند با ۲۰۰ هزار و ۳۸۹ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۴۵۱ نفر بوده است.

دریک هالپینی - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در بانک میتسوبیشی - گفت: به طور کلی هنوز ریسک‌های زیادی در بازار‌های مالی وجود دارند که روند معاملات را دست کم تا نیمه نخست امسال تحت تاثیر خود قرار می‌دهند. وضعیت کرونا هنوز مایه نگرانی بزرگی است به ویژه آن که هنوز نمی‌توانیم با قاطعیت بگوییم که واکسن‌های موجود در برابر گونه‌های جهش یافته ویروس هم کارایی بالای خود را حفظ کرده اند. اینکه تنش‌های ژئوپلتیکی تا چه حد مناسبات تجاری را تحت تاثیر قرار دهند هم مهم است.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۹۶۹.۶۲ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۹ درصد ریزش تا سطح ۴۱۸۳.۶۴ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳۵ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۸۸.۶۵ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۴۴.۹۷ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۳۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۲۴۹.۲۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۰۳ درصدی در سطح ۶۲۷۳.۷۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۴ درصد بالا رفت و به ۸۷۵۶.۷۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۴۶ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۹۹۱.۸۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۰۴ درصد پایین رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۹۴۱.۵۴ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" صعود ۰.۲۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۰۹۰.۵۲ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۷ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۰۳۳.۸۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۱۱ درصد افزایش به ۶۲.۵۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۱۴ درصدی به ازای ۶۶.۰۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با ریزش ۰.۲۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۷۶.۸۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۳۴ درصدی به ازای ۲۶.۴۰ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بورس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی