تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

آیا آب جیره بندی می‌شود؟

با شروع فصل گرما و عطش سد‌ها در پی کاهش بارندگی‌ها در ایران، زمزمه بحران آب و کمبود منابع آبی به گوش می‌رسد، هرچند که طبق گفته‌های معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برنامه‌ای برای جیره بندی آب در نظر گرفته نشده، اما بیش از ۲۶۰ شهر امسال با تنش آبی مواجه خواهند بود.

کد خبر: ۸۸۴۵۰
۰۸:۵۷ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰

آیا آب جیره بندی می‌شود؟

دیدارنیوز ـ حمیدرضا کشفی درباره وضعیت منابع آبی کشور اظهار کرد: با توجه به کاهش ۴۲ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته ورودی سد‌ها کاهش داشته و حجم ذخایر سد‌ها در برخی مکان‌ها نیز افت پیدا کرده است بنابراین حدود ۲۶۰ شهر با تنش مواجه خواهند بود و ۷۰۰۰ روستا را با تانکر سیار آبرسانی خواهیم کرد.

سال سختی پیش رو داریم

وی با بیان اینکه سال بسیار سختی به لحاظ مسائل آبی خواهیم داشت و امیدواریم که بتوانیم این مساله را مدیریت کنیم، تاکید کرد: سال گذشته ۱۷۰ شهر درگیر تنش آبی بودند که امسال به دلیل کاهش بارندگی‌ها تعداد این شهر‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در سال آبی ۹۳-۹۴ تعداد شهر‌های دارای تنش آبی حدود ۳۶۰ شهر بود که طی سه سال اخیر پروژه‌های زیادی در این راستا انجام شد که مساله آبرسانی را سریع‌تر کرد و اگر آن پروژه‌ها نبود و این حجم مخزن ساخته و آن تعداد چاه حفر نمی‌شد، قطعا امسال با شهر‌های بیشتر دارای تنش آبی مواجه بودیم.

چه اقداماتی انجام شده است؟

کشفی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با این شرایط، گفت: در شهر‌های اولویت دار در شش محور اقدام به انجام عملیات کردیم که شامل، اصلاح و بازسازی و ارتقای تجهیزات سامانه ها، ارتقای کیفی آب در مکان‌هایی که تامین آب به لحاظ کمی مشکل ندارد، پایدارسازی برق، تکمیل طرح‌های نیمه تمام، حفر و تکمیل چاه و ساخت مخزن می‌شود.

به گفته وی، بخش زیادی از این طرح‌ها شروع شده و به بهره برداری رسیده است و بخشی که باقی مانده نیاز اعتباری دارد که اگر ۷۰۰۰ میلیارد تومان از پیوست بودجه تخصیص یابد، می‌توانیم این طرح‌ها را تا شروع اول تابستان به بهره برداری برسانیم.

کلان شهر‌ها دچار تنش آبی می‌شوند؟

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به وضعیت منابع آبی در کلان شهر‌های کشور نیز، گفت: در برخی از کلان شهر‌ها با کمبود منابع آبی مواجهیم، به طور مثال در سیستان و بلوچستان امسال تنها شاهد پنج میلیمتر بارندگی هستیم و این در حالی است که سال گذشته میزان بارندگی در این منطقه ۱۱۰ میلی متر بوده است به همین دلیل در زابل، زاهدان برای تامین آب دچار مشکل هستیم لذا تلاش شده تا برخی از پروژه‌ها برای بهبود شرایط وارد مدار شوند.

کشفی ادامه داد: هفته گذشته یک آب شیرین کن با ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب در شبانه روز را در زاهدان وارد مدار کردیم، در اصفهان وضعیت سد چندان مطلوب نیست، سامانه دوم آبرسانی را پیگیری میکنیم که تا اواسط خرداد وارد مدار شود و بتوانیم بخشی از کمبود را از آن طریق جبران کنیم. زمانی که وضعیت سد زاینده رود خوب نباشد، تعداد زیادی از شهر‌ها همچون یزد و شهر‌های مسیر از این مساله متاثر می‌شوند.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در این بخش‌ها گفت: ما نیز با مدیریت فشار و اقدامات دیگر سعی بر مدیریت این مساله داریم و امیدواریم که با همکاری مشترکان با مشکل جدی مواجه نشویم و بتوانیم پیک را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

کدام شهر‌ها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد؟

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برای تمام شهر‌ها پروژه‌ها و برنامه‌های متعددی برای گذر از بحران در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: طبق برآورد‌های صورت گرفته در تبریز، اصفهان، یزد، آبیک در قزوین، بوشهر، زهدان، جنوب فارس میزان تنش آبی بیشتر خواهد بود، اما در حال تلاش هستیم تا به صورت سر به سر تولید و مصرف را جلو ببریم، اما در کل ۱۵ درصد کاهش تولید خواهیم داشت.

شاهد افت فشار آب خواهیم بود

وی با بیان اینکه قاعدتا در برخی از شهر‌ها برای جلوگیری از جیره بندی با تنظیم و مدیریت فشار این مساله را حل کنیم، گفت: امسال هیچ برنامه‌ای برای جیره بندی در نظر گرفته نشده است و امیدواریم این اتفاق نیز نیفتد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: کمبود آب
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها