تیتر امروز

واکنش تند سفیر پیشین ایران در انگلستان به اظهارات اخیر دبیر شورایعالی دفاع؛ آقای شمخانی! چه کسی به تو اجازه داده که کشور را به سمت جنگ ببری؟ / ویتکاف را به تهران دعوت کرده و در دور بعد مذاکره به واشنگتن سفر کنید
در گفت‌وگو با دیدار مطرح شد

واکنش تند سفیر پیشین ایران در انگلستان به اظهارات اخیر دبیر شورایعالی دفاع؛ آقای شمخانی! چه کسی به تو اجازه داده که کشور را به سمت جنگ ببری؟ / ویتکاف را به تهران دعوت کرده و در دور بعد مذاکره به واشنگتن سفر کنید

سفیر پیشین ایران در بریتانیا در گفت‌وگو با دیدارنیوز با انتقاد شدید از مواضع اخیر علی شمخانی درباره قریب‌الوقوع بودن جنگ ایران و آمریکا گفت: آقای شمخانی! تو به هر در و دیواری زدی که بعد از دبیری...
مذاکرات ایران و آمریکا «فعلا» به پایان رسید/ وزارت خارجه: تفاهم طرفین برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها
تنها رسانه‌های دولتی و نزدیک به حکومت روایت این مذاکرات را منتشر می‌کنند و رسانه‌های مستقل داخلی در عمان حضور ندارند

مذاکرات ایران و آمریکا «فعلا» به پایان رسید/ وزارت خارجه: تفاهم طرفین برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها

مذاکرات روز جمعه ایران و آمریکا که قرار بود ساعت ۰۹:۳۰ صبح به وقت تهران آغاز شود، با بیش از دو ساعت تاخیر در مسقط پایتخت عمان شروع شد و تا حدود ساعت ۱۷:۰۰ امروز ادامه داشت. پس از پایان مذاکرات،...
انباشت نارضایتی‌ها؛ اعتراض‌ها چطور به خیابان رسید؟
امیر دبیری‌مهر در گفت‌و‌گو با مجله تحلیلی خبری دیدارنیوز توضیح داد

انباشت نارضایتی‌ها؛ اعتراض‌ها چطور به خیابان رسید؟

امیر دبیری‌مهر، مدرس و پژوهشگر علوم سیاسی معتقد است که وقتی نارضایتی‌ها به تقاطع و نقطه جوش اجتماعی می‌رسند بدون طراحی و توطئه به اعتراض خیابانی تبدیل می‌شوند.

راه نجاتی از بحران سیاسی اسرائیل وجود ندارد

یک نویسنده اسرائیلی اعلام کرد که همچنان نظام سیاسی اسرائیل در بن بست قرار دارد و در حالی که نتانیاهو به دنبال تشکیل یک دولت راست‌گرا است، اما وی با دشواری‌هایی در کسب موافقت بیسلئیل سموتریچ، رئیس فهرست صهیونیسم دینی برای حمایت از فهرست یکپارچه عربی مواجه است.

کد خبر: ۸۵۹۲۲
۱۶:۳۰ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۰

راه نجاتی از بحران سیاسی اسرائیل وجود ندارد

دیدارنیوز - به نقل از عربی ۲۱، دنی کوشمارو، نویسنده اسرائیلی در مقاله‌ای در شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نوشت: با وجود اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اختیاراتی را از جانب روون ریولین، رئیس اسرائیل برای تشکیل دولت کسب کرده، اما به نظر می‌رسد ماموریتی که وی با آن مواجه است یا هر نامزد دیگری که فرصت به وی برای تشکیل ائتلاف دست دهد با آن مواجه می‌شود، به هیچ وجه آسان نخواهد بود، چراکه پیچیدگی‌هایی در ائتلاف‌ها که ممکن است طی هفته‌های آتی شکل گیرد، وجود دارد که این امر تاکیدی بر این است که دولت دارای ثبات در اسرائیل احتمالاً شکل نخواهد گرفت.

وی تصریح کرد: نتانیاهو و رقبایش تنها چند گزینه دارند. اولین گزینه تشکیل دولتی راست‌گرا به رهبری نتانیاهو است که شامل احزاب لیکود، متدین‌ها، صهیونیسم دینی و فهرست عربی به رهبری منصور عباس می‌شود. برای اینکه این مسئله اتفاق افتد، باید سموتریچ اظهارات خصمانه خود علیه فهرست عربی را پس بگیرد. در همین حال، نتانیاهو اظهارات قدیمی خود مبنی بر هجمه علیه تصمیم بنی گانتس برای کسب حمایت فهرست مشترک را پس گرفته است و این ابتکارعملی بود که نتانیاهو آن را "لکه ننگ" توصیف کرد.

وی گفت: گزینه دوم تشکیل دولت موقت است و به منظور دور زدن مخالفت سموتریچ به نظر می‌رسد که نمایندگان یهود و عرب به این ایده دست یافتند که ادای سوگند در دولتی با حمایت نخست وزیر انجام شود و بار دیگر باید به صندوق‌های رای رفته شود.

کوشمارو تأکید کرد: این ائتلاف دولتی آخرین گزینه نخست وزیر است. بر اساس این سناریو، نتانیاهو به عنوان معاون نخست وزیر تعیین می‌شود اما در جایگاه و منزلت نخست وزیری خواهد بود و ریاست دولت را نفتالی بنت یا یک مسئول دیگر در لیکود برعهده خواهد گرفت. احتمال این سناریو کمتر است و این سناریو محقق نخواهد شد؛ مگر اینکه نتانیاهو باور کند که جایگزین این امر، تشکیل "دولت تغییر" به ریاست یائیر لاپید و نفتالی بنت است که این احتمال باعث نگرانی نتانیاهو می‌شود؛ چراکه وی این گمان را می‌برد که آن دو تن عملاً به توافق رسیده‌اند.

این نویسنده اسرائیلی خاطرنشان کرد: گزینه سوم دولت تغییر است؛ این سناریویی است که نتانیاهو از آن می‌ترسد، چرا که به معنای دولت دوره‌ای است که لاپید و بنت ریاست آن را برعهده دارند. لاپید عملا اعلام کرده که آماده کنار کشیدن به نفع بنت است تا به او اجازه دهد که او در ابتدا در منصب نخست وزیری قرار بگیرد. اما اینجا نیز دشواری‌های بسیاری وجود دارد چراکه چگونه می‌توان بین مواضع راست‌گرایانه بنت به پست‌های اعضای کنست از حزب کارگر و میرتس ربطی ایجاد کرد.

وی گفت: قبل از انتخابات، بنت اعلام کرد که یک نخست وزیر فقط با ۱۰ کرسی نخواهد بود چرا که ما نیازمند بیشتر از آن هستیم. در حال حاضر فقط هفت کرسی وجود دارد، اما سوال این است که آیا او می‌تواند از رویکردی که در پیش گرفته، کوتاه بیاید یا خیر.

وی تاکید کرد: گزینه چهارم برگزاری دور پنجم انتخابات پارلمانی است که روز به روز گزینه‌ای منطقی‌تری به حساب می‌آید. در حال حاضر هیچ کس کاری باید توقف این گلوله برفی انجام نمی‌دهد. به نظر می‌رسد که وزیران به امور دیگری مشغول هستند و نتانیاهو در حال حاضر مخالف تعیین وزیران جدید در دولت است. مسئولان دیگر نیز با تنگنا مواجه هستند. همچنین نزاع‌هایی در دولت وجود دارد و بودجه‌ای هم نیست که کار دولت را دشوار می‌کند.

کوشمارو در پایان گفت: در همان هفته‌ای که بیست و چهارمین کنست ادای سوگند کرد، به نظر می‌رسد که برون رفتی در نظام سیاسی اسرائیل وجود ندارد و هیچکس اسرائیل را از تنگنایی که در آن قرار گرفته است، نجات نخواهد داد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۸ بهمن
امروز شنبه ۱۸ بهمن
امروز شنبه ۱۸ بهمن
امروز شنبه ۱۸ بهمن
پرطرفدارترین ها