تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

کارت بازرگانی حذف می‌شود؟

روال صدور و تمدید کارت بازرگانی نسبت به چند ماه گذشته بهبود یافته، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد.

کد خبر: ۸۵۳۳۶
۲۰:۰۰ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۰

کارت بازرگانی حذف می‌شود؟

دیدارنیوز ـ در ایران به دلیل فراوانی کالا‌های صادراتی، تجار زیاد و ماهری فعالیت دارند که مشکلات آن‌ها با دولت و سیاست‌های تجاری کشور کم نیست. چند سالی است که تجار با مشکل کارت بازرگانی مواجه شده اند و همچنان نیز ادامه دارد و دولت تاکنون نتوانسته این معضل را حل کند.

همچنین از حدود ۲ سال گذشته به دلیل کمبود ارز در کشور، نیاز به بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات بیش از پیش در کشور حیاتی شد به طوری که قوانین جدیدی برای این مهم در کشور وضع شد که یکی از آن‌ها اجبار صادرکنندگان به بازگرداندن ارز‌های صادراتی و اعمال تشویق و جریمه در این راستا بود.

در اوایل زمستان سال گذشته بود که سازمان توسعه تجارت متولی صدور و تمدید کارت بازرگانی در کشور شد و چند روز بعد از این تصمیم علیرضا رزم حسینی وزیر صمت در یک جلسه با فعالان بخش خصوصی در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۹ با تاکید بر اینکه در حوزه کسب و کار به دنبال تسهیل امور برای انجام بهتر فرآیند‌ها هستیم، گفت: صدور کارت‌های بازرگانی را تسهیل می‌کنیم و سخت گیری‌هایی که در فرآیند‌های صدور کارت بازرگانی از جمله ثبت اقامتگاه اداری و تجاری وجود دارد باید مورد تجدید نظر قرار بگیرد.

۷۰۰ کارت بازرگانی زنده شد

همچنین حدود دو هفته پس از اظهارات وزیر در این خصوص، حمید زادبوم رییس سازمان توسعه و تجارت اظهار کرد: کارت بازرگانی حدود ۲ هزار صادرکننده غیر تولیدی که کمتر از ۳۰ درصد، ایفای تعهد ارزی برای بعد از سال ۹۸ داشتند تعلیق شد که از این میزان حدود ۷۰۰ نفر ایفای تعهد کردند و در نتیجه آن، کارت بازرگانی آن‌ها از تعلیق خارج شد.

وی در همین راستا بیان کرد: با اصلاحات انجام شده با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مشکلات موجود به حداقل رسیده و انتظار می‌رود با تمهیدات در نظر گرفته شده فرآیند صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی با دقت بیشتری انجام شود.

کارت‌های بازرگانی همچنان خارج از ریل تجارت

جمشید نفر رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در خصوص آخرین وضعیت تمدید و صدور کارت بازرگانی اظهار کرد: نسبت به ماه‌های گذشته که مشکلات جدی در خصوص تمدید یا صدور کارت‌های بازرگانی داشتیم، در حال حاضر شرایط بهتری را شاهد هستیم و تجار با روال مساعد تری نسبت به دریافت آن اقدام می‌کنند.

وی افزود:، اما همچنان با مشکلاتی در این خصوص مواجه هستیم و مانند سال‌های گذشته، تمام مراحل با روال عادی پیش نمی‌رود.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این که از زمانی که سازمان توسعه تجارت در این امر دخیل شد شرایط بهتری را شاهدیم، گفت: هم اکنون نیز اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت با همکاری یکدیگر روند صدور یا تمدید کارت‌ها را انجام می‌دهند.

نفر ادامه داد: در هر صورت تصمیم گیری‌هایی که در ایران در خصوص کارت بازرگانی گرفته می‌شود کاملا غلط و غیر معمول در جهان است چرا که چند سناریو متفاوت در این امر وجود دارد که دولت باید آن‌ها را رعایت کند.

وی تصریح کرد: مورد اول اینکه دولت نباید برای هر فردی که خواهان انجام فعالیت اقتصادی است، محدودیت ایجاد کند چه برسد به اینکه این فرد ماه‌ها دنبال دریافت یا تمدید کارت بازرگانی خود باشد.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران ابراز کرد: مورد دوم اینکه، اگر دولت خواستار این است که برای فعالان و تجار اقتصادی محدودیت ایجاد کند تا با سامان دهی بیشتری به فعالیت‌های خود برسد، حداقل در انجام امور اولیه آن‌ها سختگیری نداشته باشد.

نفر افزود: همان گونه که در بسیاری از شهر‌های توسعه یافته شاهد هستیم، ثبت هویت بازرگانان و تجار از طریق کارت بازرگانی یا موارد فیزیکی نیست و تنها این امر از طریق ثبت هویت فعال اقتصادی و در چند دقیقه انجام می‌گیرد.

وی بیان کرد: به هر حال مشکلات در زمینه تجارت کشور به کارت‌های بازرگانی محدود نمی‌شود و باید در این زمینه تمام سیاست‌ها و تصمیم گیری‌ها تغییر و از نو نوشته شوند.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذاری و توجه به بخش تجارت و تولید در ایران کاهش پیدا کرده این است که آغاز فعالیت در این زمینه‌ها دشوار بوده و سرمایه گذاری در زمینه‌های دیگر مانند دلالی در ایران بدون هیچ مشکل و سدی انجام می‌گیرد.

نفر ادامه داد: مسئله کارت‌های بازرگانی که پیشتر به آن‌ها اشاره شد، دولت و بخش خصوصی تلاش‌های بسیاری برای روان‌تر شدن صدور و تمدید آن انجام دادند، اما به دلیل مشکلات پایه و زیر ساختی که در زمینه تجارت وجود دارد، امور اجرایی برای کارت‌های بازرگانی به همین سادگی حل نمی‌شود و کماکان شاهد مشکلات ریز و درشت خواهیم بود.

وی تصریح کرد: یک بازرگان یا تاجر در ایران نباید ماه‌ها و اغلب تا یک سال منتظر این بماند تا کارت بازرگانی یه همان جواز فعالیت وی صادر شود، یک فعال اقتصادی که در امر تامین منابع ارزی کشور کمک می‌کند، باید ساعات کاری خود را خرج مسائل مهم تری کند.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد: زمانی که یک فعال در زمینه اقتصاد با مشکلات کوچک روبه رو شود و در حل آن مشکل بال مشکلات دیگری برخورد کند قطعا رغبت خود را نسبت به فعالیت خود از دست می‌دهد.

حال سوال اینجاست که چرا مهم‌ترین مجوز تجارت ایران بدون پاسخگویی‌ها با مشکل مواجه شده است؟!

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی