تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

نخستین عکس انتقادی از کدام رهبر سیاسی ثبت شد؟

یکی از مطرح ترین عکس های پرتره از وینستون چرچیل ـ سیاستمدار، افسر ارتش و نویسنده بریتانیایی ـ در سال ۱۹۴۱ و توسط یوسف کارش ـ عکاس پرتره ارمنی کانادایی ـ به ثبت رسیده است. این اثر به عکاسان جرأت داد تا تصاویر صادقانه‌تر و حتی انتقادی از رهبران بزرگ سیاسی جهان به ثبت برسانند.

کد خبر: ۸۵۰۶۵
۰۸:۴۰ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۰

نخستین عکس انتقادی از کدام رهبر سیاسی ثبت شد؟

دیدارنیوز - کارش درباره ثبت این عکس چنین توضیح داده است: «در آن لحظه زمانی که به سمت دوربین برگشتم، او (چرچیل) چنان جنگ طلب به نظر می‌رسید که گویی می‌توانست من را ببلعد. در همان لحظه بود که تصویر او را به ثبت رساندم.»

در پی حمله ناگهانی هواپیماهای جنگنده ژاپن به پایگاه دریایی آمریکا در پرل هاربر در دسامبر سال ۱۹۴۱ که باعث ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم شد، چرچیل وارد آتاوا (پایتخت کانادا) شد تا از متحدان برای کمک‌هایشان تشکر کند.

در همان زمان بدون اینکه چرچیل در جریان باشد، یک عکاس برای ثبت پرتره او مامور شده بود. چرچیل در هنگام ثبت عکس از کنار گذاشتن سیگار خودداری کرد ولی عکاس پس از آماده شدن به سمت چرچیل رفت، سیگار را از روی دهان او برداشت و با اضطرابی که وجودش را فرا گرفته بود عکس را به ثبت رساند.

پرتره وینستون چرچیل که توسط یوسف کارش ثبت شد

چرچیل درباره این اتفاق به کارش ـ عکاس ـ گفته بود: «شما حتی می‌توانید یک شیر در حال غرش را بنشانید و از او عکس بگیرید.»

این پرتره، بیشترین آمار بازسازی از یک پرتره سیاسی را به خود اختصاص داده است.

کارش پرتره‌های مهمی از شخصیت‌های مطرحی همچون مادر ترزا، ارنست همینگوی (نویسنده)، الیزابت تیلور (بازیگر)، محمدعلی کلی (بوکسور)، جان اف کندی (سی و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا)، آلبرت انیشتن (دانشمند) و... به ثبت رسانده است.

آثار کارش جزو گنجینه موزه‌ها و نگارخانه‌هایی همچون موزه هنر مدرن نیویورک، نگارخانه بین‌المللی پرتره لندن و موزه متروپولیتن نیویورک به حساب می‌آید.

او در ثبت لحظاتی که به درون و حالات سوژه‌اش نزدیک باشد تبحر داشت. کارش می‌گفت: «درون هر مرد و زنی رازی نهفته‌ است و من به عنوان یک عکاس وظیفه دارم تا این را در لحظه‌ای که عکس می‌گیرم فاش کنم.»

او این اعتقادش را در تصاویری که از شخصیت‌های مختلف گرفته بود نشان داده‌ است.

کارش در اواخر دهه ۱۹۹۰ به بوستون، ماساچوست نقل مکان کرد و در ۱۳ ژوئیه ۲۰۰۲ در سن ۹۳ سالگی پس از یک عمل جراحی درگذشت.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی