تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

جریمه بکارگیری نیروی کار خارجی غیرمجاز اعلام شد

برابر اعلام اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، کارفرمایانی که کارگران و اتباع خارجی غیرمجاز را به خدمت بگیرند بابت هر روز بکارگیری ۵ برابر حداقل دستمزد ۱۴۰۰ جریمه می‌شوند.

کد خبر: ۸۴۹۳۲
۱۷:۴۱ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۰

جریمه بکارگیری نیروی کار خارجی غیرمجاز اعلام شد

دیدارنیوز ـ در حالی که سال گذشته جریمه به کارگیری اتباع غیر مجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۳۱۸ هزار و ۴۰۰ تومان بود، این رقم از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای سال جدید، ۴۴۲ هزار و ۵۸۰ تومان اعلام شده است.

آنطور که مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار گفته تعیین مبلغ جریمه بر اساس مصوبه شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ صورت می‌گیرد.

به گفته ابراهیمی، با توجه به تعیین حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۸۸۵ هزار و ۱۶۵ریال، مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمد‌های دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد یعنی ۴ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۸۲۵ ریال برای هر روز اشتغال جریمه می‌شود.

وی همچنین تاکید کرد که در صورت استنکاف از پرداخت این جریمه، کارفرمایان مطابق با ماده ۱۸۱ قانون کار به محاکم قضایی معرفی می‌شوند.

به موجب ماده ۱۸۱ قانون کار هرگونه به کارگیری اتباع خارجی در واحد‌های کارگاهی ممنوع و صراحتا اعلام شده کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار را به خدمت بگیرند یا در کاری غیر از آنچه در پروانه کارشان ذکر شده بپذیرند، برابر قانون از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یک کارگر جریمه می‌شوند.

ماده ۱۲۱ قانون کار نیز وزارت کار را مکلف کرده با رعایت شرایطی نسبت به صدور روادید با حق کار مشخص موافقت و پروانه کار صادر کند.

بدون تردید حضور نیرو‌های کار خارجی در ایران همانند حضور اتباع ایرانی در سایر کشور‌ها امری طبیعی قلمداد می‌شود، ولی مادامی که ورود نیرو‌های کار خارجی به کشور و حضور آن‌ها در فعالیت‌های اقتصادی بدون مجوز و به طور غیرقانونی صورت گیرد، می‌تواند موجب لطمه به بازار کار و اشتغال کشور شود.

 از نگاه بسیاری از کارشناسان، کارفرمایانی که برای فرار از پرداخت حق بیمه و به دلیل ارزان بودن نیروی کار خارجی آن‌ها را به خدمت می‌گیرند موجب از بین رفتن فرصت‌های شغلی برای جویندگان کار و نیرو‌های کار داخلی می‌شوند و از این طریق فعالیت‌های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: کارگران
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی