تیتر امروز

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...

امید بازار نفت به تداوم محدودیت عرضه اوپک پلاس

قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی با انتظار برای موافقت وزیران اوپک پلاس با حفظ محدودیت عرضه در نشست روز جاری این گروه، افزایش یافت و بخشی از کاهش روز گذشته را جبران کرد.

کد خبر: ۸۴۷۱۵
۱۰:۳۲ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۰

امید بازار نفت به تداوم محدودیت عرضه اوپک پلاس

 

دیدارنیوز ـ بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن ۳۱ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش یافت و به ۶۳ دلار و پنج سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۸ سنت معادل ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۵۹ دلار و ۵۴ سنت در هر بشکه رسید.

نفت برنت شب گذشته با ۲.۲ درصد کاهش و شاخص نفت آمریکا با ۲.۳ درصد کاهش بسته شده بود.

وزیران گروه اوپک پلاس بعدازظهر روز پنج شنبه برای تصمیم گیری درباره سطح تولید ماه آینده و بررسی تمدید محدودیت عرضه فعلی یا افزایش تدریجی تولید دیدار می‌کنند.

گروه اوراسیا در گزارشی درباره این نشست اعلام کرد محتمل‌ترین نتیجه، عدم تغییر سطح تولید خواهد بود. احتیاطی که در مذاکرات اوپک پلاس به چشم می‌خورد، نشان می‌دهد تصمیم برای تسهیل محدودیت عرضه احتمالا تا نشست ماه مه به تاخیر خواهد افتاد.

اوپک پلاس ماه گذشته با توافق برای ادامه محدودیت عرضه و موافقت با افزایش اندک تولید کشور‌های روسیه و قزاقستان، بازار را متعجب کرد به خصوص که در آن زمان به نظر می‌رسید تقاضا رو به بهبود است. تحت محدودیت‌های فعلی، تولید نفت اوپک پلاس بیش از هفت میلیون بشکه در روز نفت فریز شده است. همچنین عربستان سعودی به صورت یکجانبه میزان تولیدش را یک میلیون بشکه در روز کاهش داده است.

عربستان سعودی و عراق روز چهارشنبه در بیانیه مشترکی بر توافق با ادامه همکاری در اوپک و در قالب توافق کاهش تولید اوپک پلاس تاکید کردند.

عامل دیگری که قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار داد، بازبینی اوپک پلاس در پیش بینی رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری و کاهش آن به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز بود و به احتمال تداوم محدودیت عرضه فعلی این گروه قوت بخشید.

کاهش تولید اوپک پلاس در واکنش به شیوع ویروس کرونا که به بزرگترین بحران سلامت جهانی تبدیل شد و سقوط تقاضا برای نفت و قیمت‌ها را به دنبال داشت، به اجرا درآمد.

روند احیا متناوب نبوده، زیرا موج‌های متوالی شیوع پاندمی به وضع قرنطینه‌های بیشتر منتهی شده است. امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه روز چهارشنبه کشورش را برای بار سوم در قرنطینه برد و اعلام کرد مدارس برای پشت سر گذاشتن موج سوم پاندمی کووید ۱۹ به مدت سه هفته تعطیل خواهند بود.

نتایج نظرسنجی ماهانه رویترز نشان داد قیمت‌های نفت امسال تحت تاثیر عرضه واکسن‌ها و حفظ محدودیت عرضه اوپک پلاس، بالای ۶۰ دلار در هر بشکه می‌ماند. در نظرسنجی رویترز از ۴۸ تحلیلگر پیش بینی شد میانگین قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۱ به ۶۳ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه می‌رسد که بالاتر از قیمت ۵۹ دلار و هفت سنت پیش بینی شده در نظرسنجی ماه گذشته رویترز و میانگین قیمت ۵۹ دلار و ۳۶ سنت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون بوده است.

بر اساس گزارش رویترز، جیووانی استونوو، تحلیلگر شرکت یو بی اس در این باره گفت: انتظار می‌رود روند واکسیناسیون سرعت پیدا کند و اوپک پلاس احتمالا محدودیت عرضه خود را حفظ می‌کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی