تیتر امروز

شوک تورمی بی‌سابقه بر سفره مردم ایران/ وزارت خارجه: به کدام میز مذاکره برگردیم؟/ هشدار رئیس‌جمهور کلمبیا به ترامپ: پلنگ را بیدار نکنید
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شوک تورمی بی‌سابقه بر سفره مردم ایران/ وزارت خارجه: به کدام میز مذاکره برگردیم؟/ هشدار رئیس‌جمهور کلمبیا به ترامپ: پلنگ را بیدار نکنید

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا فرجی‌راد: رئیسی به روحانی گفت که اجازه دهید؛ ما توافق را امضا کنیم!/ تیم جلیلی در دوره رئیسی مانع توافق شد/ مذاکرات مستقیم مجازی فعلی بین عراقچی-ویتکاف را به مذاکرات کاملا محرمانه تبدیل کنیم/ نصفه بودجه مملکت صرف نهادهایی می‌شود که کارایی برای کشور ندارند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد ژئوپولیتیک

عبدالرضا فرجی‌راد: رئیسی به روحانی گفت که اجازه دهید؛ ما توافق را امضا کنیم!/ تیم جلیلی در دوره رئیسی مانع توافق شد/ مذاکرات مستقیم مجازی فعلی بین عراقچی-ویتکاف را به مذاکرات کاملا محرمانه تبدیل کنیم/ نصفه بودجه مملکت صرف نهادهایی می‌شود که کارایی برای کشور ندارند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپولیتیک و دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از مذاکره با آمریکا، وضعیت توان هسته‌ای...
محسن هاشمی: انتصاب‌های حاکمیتی از انتخاب شدگان مردم بیشترند/در جمهوری اسلامی به استقلال نمره بالای ۵۰ می‌دهم، اما به آزادی نه/نظام تصمیم گیری در کشور خدشه دار شده است/ افراطیون نمی‌گذارند، مشکلات کشور حل شود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با رئیس پیشین شورای شهر

محسن هاشمی: انتصاب‌های حاکمیتی از انتخاب شدگان مردم بیشترند/در جمهوری اسلامی به استقلال نمره بالای ۵۰ می‌دهم، اما به آزادی نه/نظام تصمیم گیری در کشور خدشه دار شده است/ افراطیون نمی‌گذارند، مشکلات کشور حل شود

پسر ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین شورای شهر، محسن هاشمی مهمان برنامه «تیتر» بود او معتقد است که علما با حجاب اجباری مخالفند ولی نگران واکنش افراطیون هستند، به همین خاطر سکوت کردند.
گردشگری مجازی در کویر؛

حضور پرندگان مهاجر در میانه کویر لوت/ دریاچه جوان جان دوباره گرفت

پس از سیلاب سال گذشته دریاچه‌ای با عمق شش متر در میانه کویر لوت ایجاد شد که در سال جاری بر اثر بارندگی پر آب‌تر شده و به یکی از شگفتی‌های گردشگری کرمان تبدیل شده است.

کد خبر: ۵۸۵۰۴
۱۵:۲۷ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹

حضور پرندگان مهاجر در میانه کویر لوت/ دریاچه جوان جان دوباره گرفت

دیدارنیوز ـ کویر لوت به کم باران‌ترین بخش کویر مرکزی ایران شهرت دارد، هکتار‌ها کویر و بیابان فاقد هر گونه پوشش گیاهی و بدون کوچک‌ترین نشانه‌ای از حیات در این عرصه وجود دارد.
 
اما سال گذشته پس از بارندگی‌های شدید در فروردین و اردیبهشت و سرازیر شدن سیلاب از کوهستان‌ها و ارتفاعات اطراف دریاچه‌ای بی نظیر و زیبا در میانه این کویر و در مجاورت کلوت‌ها ایجاد شد.
 
حالا تلفیق کلوت ها، دریاچه و بیابان پدیده‌ای شگفت آور را ایجاد کرده است که در بارش‌های اخیر استان کرمان بار دیگر آبگیری شده و حالا دیگر می‌توان از این دریاچه به عنوان یکی از پدیده‌های ثابت کویر نام برد.
 
شهداد تا شهر کرمان ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و برای رسیدن به این بخش از کویر باید از ارتفاعات برفگیر سیرچ که زادگاه هوشنگ مرادی کرمانی است گذر کرد.
 
محمد ابراهیم زاده، مسئول میراث فرهنگی در شهداد می‌گوید: دریاچه‌ای که در کویر لوت ایجاد شده یکی از جاذبه‌هایی است که در ایران مانند ندارد و در جهان نیز بی همتا است این دریاچه سال گذشته به یکی از پربازدید‌ترین مکان‌های گردشگری استان کرمان تبدیل شده است.
 
وی با اشاره به شیوع کرونا گفت: هم اکنون به دلیل محدودیت‌های موجود و لزوم در خانه ماندن مردم ورود به این منطقه نیز با محدودیت‌هایی روبرو است و از مردم می‌خواهیم بعد از اتمام اپیدمی کرونا به شهداد سفر کنند.
 
وی با اشاره به اینکه وسعت کویر لوت ۸۰ هزار کیلومتر مربع می‌باشد گفت: این عرصه بین کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد، اما ۸۰ درصد از زیبایی‌های و عارضه‌های طبیعی لوت در استان کرمان به مرکزیت شهداد قرار دارد.
 
کلوت‌ها بین دو تا دو میلیون ۵۰۰ سال قدمت دارند و از زیباترین عارضه‌های طبیعی هستند که در طول سال‌های طولانی بر اثر فرسایش بادی و آبی به وجود آمده‌اند
 
ابراهیم زاده ادامه داد: بعد از آبگیری دریاچه در طول تابستان نه تنها این حوضه آبریز خشک نشده بلکه در اثر بارندگی‌های اخیر پرآب‌تر شده و بر جذابیت‌های منطقه افزوده است.
 
حضور پرندگان مهاجر در میانه کویر لوت/ دریاچه جوان جان دوباره گرفت
 
عمق دریاچه بین ۵ تا ۶ متر است
وی ادامه داد: کلوت‌ها بین دو تا دو میلیون ۵۰۰ سال قدمت دارند و از زیباترین عارضه‌های طبیعی هستند که در طول سال‌های طولانی بر اثر فرسایش بادی و آبی به وجود آمده‌اند.
 
وی گفت: این دریاچه چند کیلومتر بعد از کلوتهاست و در اثر بارندگی‌های سال قبل ایجاد شده و واقعاً یک شگفتی است که گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می‌کند.
 
وی عنوان کرد: وسعت دریاچه ۶۰ هکتار و عمق آن ۵ تا ۶ متر است، امیدواریم ویروس ریشه کن شود و مردم بتوانند در منطقه حضور یابد.
 
بازگشایی جاده نهبندان صدمه‌ای به دریاچه نزند
محمد احسان پور یکی از فعالان گردشگری استان کرمان است می‌گوید: این دریاچه یکی از شگفتی‌های طبیعی کشور محسوب می‌شود که در تنها اثر ثبت جهانی طبیعی ایران قرار گرفته و در خلق آن هیچ انسانی دست نداشته است.
 
این نگرانی وجود دارد که دخالت‌های انسانی موجب تخریب بخش‌هایی از این دریاچه در یک اثر ثبت جهانی شود و در این خصوص باید تمهیدات لازم اندیشیده شود
 
وی با اشاره به قرار گرفتن جاده شهداد - نهبندان در مجاورت جاده و تخریب شدن بخش‌هایی از این محور و تلاش مسئولان برای بازگشایی این جاده گفت: این نگرانی وجود دارد که دخالت‌های انسانی موجب تخریب بخش‌هایی از این دریاچه در یک اثر ثبت جهانی شود و در این خصوص باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
 
وی گفت: دریاچه نیز جزئی از کویر لوت است و نباید هیچ دخل و تصرفی در پهنه و عرصه دریاچه صورت گیرد.
 
احسان پور یکی از زیبایی‌های جالب این دریاچه را تغییر مسیر کوچ پرنده‌های مهاجر از سیبری به سمت این دریاچه می‌داند و می‌گوید: این روز‌ها دسته‌های متعدد پرنده‌های مهاجر بر فراز دریاچه پرواز می‌کنند.
 
وی تاکید کرد که مسئولان باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که هیچ صدمه‌ای به این دریاچه وارد نشود.
 
وی یکی دیگر از پدیده‌های لوت را وجود رودخانه دائمی شور عنوان کرد و گفت: این رودخانه از ارتفاعات نهبندان سرچشمه می‌گیرد و به شهداد ختم می‌شود و حتی در اوج خشکسالی هم خشک نمی‌شود، اما آب آن آنقدر شور است که هیچ موجود زنده‌ای نمی‌تواند از آن بهره ببرد.
 
شنا در دریاچه به دلیل عدم کاوش حرفه آن می‌تواند برای گردشگران آماتور خطرناک باشد
محسن تجربه کار یک کویرنورد کرمانی است که در این خصوص می‌گوید: رودخانه شور در طول کیلومتر‌ها راه به سمت شهداد هر لحظه شور‌تر می‌شود و چگالی آب در انتهای رودخانه به شدت بالاست.
 
رودخانه شور و دریاچه جوان باید حراست شوند
وی گفت: رودخانه در بخش‌هایی از کویر زیر زمین می‌رود و چند کیلومتر پایین‌تر مجدد از خاک بیرون می‌آید و به راه خود ادامه می‌دهد و در نهایت در یکی از پهنه‌های کویر به کلی محو می‌شود.
 
وی افزود: در این بخش رودخانه یک حوضه آبریز زیر زمین ایجاد کرده است بطوریکه اگر پا بر روی شن‌های بیابان که به نظر می‌رسد خشک است بگذارید به درون دریاچه فرو می‌روید و به همین دلیل ورود گردشگران عادی به این بخش از کویر بسیار خطرناک است.
 
وی به دریاچه جوان نیز اشاره کرد و گفت: این دریاچه در کرانه‌ها هیچ خطری برای گردشگران ندارد، اما به دلیل عمق بسیار زیاد و ناشناخته بودن و عدم کاووش آن توسط افراد حرفه‌ای برای گردشگران آماتور می‌تواند خطرناک باشد و شنا کردن در آن مخاطره آمیز است.
 
با توجه به شیوع کرونا هم اکنون توصیه می‌شود گردشگران به مناطق گردشگری وارد نشوند و پس از اعلام رفع مخاطره با رعایت نکات ایمنی حضور در این مناطق بلامانع است.
منبع: مهر
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۴ آذر
امروز جمعه ۱۴ آذر
امروز جمعه ۱۴ آذر
امروز جمعه ۱۴ آذر