دیدارنیوز ـ دکتر امام بخش قائدی افزود: بهتر است از جمع آوری و مصرف قارچهای خودرو در طبیعت خودداری شود.
وی اظهارکرد: برخی از گونههای این قارچها به دلیل وجود مادهای سمی به نام آماتوکسین، منجر به مسمومیتهای شدید شده که عمدتاً آسیبهای مخربی بر کَبد دارند و حتی منجر به سرطان و مرگ میشوند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: سموم این گونه قارچها بر اثر حرارت پختن، کباب کردن و یا آب پز کردن ممکن است اثرات زیادی نداشته باشد، اما ممکن است در اثر تغییرات بیوشیمیایی اثرات زیان آور و غیرقابل جبرانی را به بار بیاورد.
دکتر قائدی تصریح کرد: بنابراین بهترین راه پیشگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن هر نوع قارچ یا گیاهی است چراکه قارچهای خود رو مشکلی که دارند اینست تشخیص بین قاچ سمی و غیر سمی بسیار مشکل است.
وی در خصوص تشخیص قارچ سمی از غیرسمی ادامه داد: مردم از رنگ و شکل ظاهری، سمی یا غیر سمی بودن قارچ را تشخیص میدهند، اما گیاه شناسان از نوع چتر قارچها تشخیص میدهند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: قارچهای سمی بسیار خطرناک هستند و مقدار کمی از این قارچها مسمومیت ایجاد میکند بنابراین نمیتوان ریسک آن را پذیرفت.
قائدی بیان کرد: تنگی نفس، اسهال و سرگیجه از جمله عوارض مسمومیت ناشی از قارچ هستند.