تیتر امروز

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم

این صد و چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.

عوامل بیماری لوک آمریکایی در زنبور عسل کشف شد

News Image Lead

رییس بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: محققان این موسسه موفق به تشخیص مولکولی عوامل بیماری‌های باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی زنبور عسل به نام «لوک آمریکایی» و « اروپایی» شدند.

کد خبر: ۵۰۰۲۹
۱۱:۴۷ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
 

دیدارنیوز ـ دکتر مجتبی محرمی روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موسسه رازی تنها مرکز در کشور است که به صورت تخصصی در حوزه تحقیقات بهداشت و بیماری های زنبور عسل فعالیت می کند، افزود: موسسه های  دیگری نیز در حوزه زنبور عسل فعال هستند اما موسسه رازی در بخش تحقیقات بهداشت و بیماری های زنبور عسل در کشور منحصر به فرد است و خدمات تشخیصی و فنی به زنبورداران و سازمان دامپزشکی ارائه می دهد.

وی اظهار داشت: تاکنون طرح های متعددی در حوزه تحقیقات بیماری های ویروسی، باکتریایی و انگلی زنبور عسل در موسسه رازی اجرا شده یا در حال اجرا است که در نهایت به بهبود صنعت زنبورداری کشور کمک شایانی خواهد کرد.

محرمی در خصوص شایع ترین بیماری زنبور عسل نیز گفت: لوک آمریکایی، شایع ترین بیماری با منشا باکتریایی در زنبور عسل است و با توجه به اینکه از وظایف مهم موسسه رازی، بهبود روش های تشخیصی است، برای نخستین بار در کشور بررسی مولکولی تشخیص بیماری لوک آمریکایی در این موسسه انجام شد و هم اینک این روش در موسسه رازی و سایر مراکز آزمایشگاهی به کار می رود.

رییس بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه رازی با بیان اینکه در حوزه بیماری های ویروسی زنبور عسل نیز تحقیقات فراوانی در موسسه رازی انجام شده است، یادآور شد: از سال ۱۳۹۰ بر روی هفت عامل ویروسی مهم در زنبور عسل که منجر به تلفات در کلونی های زنبورعسل می شد، تحقیقات گسترده ای انجام شده و برای نخستین بار در کشور، روش های تشخیص بیماری های ویروسی در موسسه رازی راه اندازی شد و این خدمات توسط موسسه رازی به زنبورداران داده می شود.

وی اضافه کرد: در بیماری های دامپزشکی، پس از تشخیص بیماری در فارم یا مزارع، آزمایشگاه نیز باید آن را تایید کند و تنها در این صورت است که مراحل تشخیص بیماری به طور کامل طی می شود و می توان به تشخیص اعلام شده اعتماد کرد.

گفتنی است؛ بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه رازی از سال ۱۳۷۴ کار خود را به سرپرستی دکتر ایرج امیر جلیلوند آغاز کرد و پس از وی، دکتر مجتبی محرمی مدیریت این بخش را بر عهده گرفت.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از سال ۱۳۰۳ تاکنون در منطقه حصارک کرج فعالیت می کند.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی