
دیدارنیوز ـ شاهدخت فتحی بیرانوند ظهر امروز در شورای اداری این شهرستان، با اشاره به اجباری شدن پوشش بیمه همگانی اجباری، اظهار کرد: اجرای صحیح این قانون نیاز به تعامل و همکاری بین بخشی دارد و بایستی در جامعه نهادینه شود.
وی خاطرنشان کرد: از جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری لرستان حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش پنج صندوق بیمه سلامت تحت عنوان بیمه کارکنان دولت، ایرانیان، عشایر، همگانی و سایر اقشار قرار دارند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان با اشاره به بیمه سلامت ۳۳ هزار نفری از جمعیت تحت پوشش کمیته امداد استان در اردیبهشت ماه امسال، افزود: هزینههای خدمات درمانی بالا و گران است، بهگونهای که سالانه ۳۵۰ میلیارد تومان بابت خدمات تشخیصی و درمانی به موسسات تحت قرارداد همچون مراکز تصویربرداری، آزمایشگاهها و بیمارستانها پرداخت میشود.
فتحیبیرانوند بیان داشت: با اجرای طرح نظام تحول سلامت و قانون پوشش بیمه همگانی پرداختی از جیب بیماران به ویژه در حوزه بستری کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه منابع پایداری برای پوشش بیمه رایگان همگانی پیشبینی نشده است، گفت: این در حالی است که دسترسی بر اساس نیاز و پرداخت بر اساس توان در دستور کار سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان تصریح کرد: از آنجاییکه قانونگذار بیمه رایگان را برای افرادی که تمکن مالی نداشته، وضع کرده است، اما برخی افراد از این موضوع سوءاستفاده کرده و دفترچه بیمه دریافت میکردند، بنابراین پس از اصلاحاتی آئیننامه نهایی به سازمان بیمه سلامت ابلاغ شد.
فتحیبیرانوند بیان داشت: متقاضیان میتوانند از ۱۳ آبان به مدت ۶ ماه در سامانه پیشبینی شده ثبتنام کنند، پس از خوداظهاری فرد استعلامهای ویژه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: چنانچه فرد در دهکهای یک، دو و سه قرار گیرد به صورت رایگان بیمه میشود، افراد دهک چهار بایستی نیمی از هزینه بیمه را پرداخت کنند و دهکهای بالاتر تمام هزینه بیمه را باید پرداخت کنند.