
دیدارنیوز ـ حیدر اسدی اظهار کرد: اگرچه در این شهرستان مدرسه خشت و گلی نداریم، اما هنوز مدارس فرسوده و با قدمت بالا و مدارسی که در زلزله سال ۹۶ آسیب دیدند هستند.
وی ادامه داد: مدارسی که در کنار رودخانه و در معرض آسیب سیل بودند، مشکلاتی دارند، اما در حد دو تا سه مدرسه بیشتر نیستند، با پیگیریهای صورت گرفته جایگزین یکی از مدارس در روستاها به زودی ساخته میشود و برای باقی مدارس پیگیر مشارکت خیران هستیم.
رئیس آموزش و پرورش صالحآباد با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸ کلاس درس در کانکس تشکیل میشود، عنوان کرد: اکنون ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشآموز در ۱۵۰ مدرسه مشغول به تحصیل هستند، از سویی، چون اغلب مدارس به صورت پراکنده هستند به همین دلیل برخی از آنها با ۱۰ دانشآموز و به صورت چند پایه تشکیل میشوند.
وی گفت: اگرچه تعداد مدارس با تعداد دانشآموزان همخوانی ندارند، اما موظف هستیم در همه مکانها کلاس تشکیل دهیم، البته امسال تمامی مدارس دو شیفت حذف شدند.
اسدی در خصوص وضعیت کمبود معلم در مدارس صالحآباد افزود: با طرح بسته حمایتی یا همان خرید خدمات که بسته شفا بخشی بود، مشکل کمبود نیرو رفع شد، البته امیدواریم این طرح در شهرستانها به درستی اجرایی شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه صالحآباد در بین نواحی ۴۷ گانه استان خراسان رضوی شهرستانی بسیار محروم و ضعیف و بن بست است، بیان کرد: به رغم اینکه تنها راههای ارتباطی شهرستان صالحآباد از تربتجام ۱۰۰ کیلومتر و از مشهد ۲۰۰ کیلومتر است، اما آنقدر وضعیت راهها نامناسب هستند که وقتی خانمی به این شهرستان میآید تا وقتی میرود براثر استرسهایی که به وی وارد میگردد با مشکلات بسیار جدی مواجه میشود.
رئیس آموزش و پرورش صالحآباد اظهار کرد: این مشکلات موجب شده فرهنگیان غیر بومی که به صالحآباد میآیند با مشکلات جدی مواجه باشند، به همین جهت باید نیروهایی که در آموزش و پرورش این شهرستان میخواهند استخدام شوند بومی بوده تا درخواست انتقال نداشته باشند.
وی گفت: به دلیل مشکلات موجود در این شهرستان و نارضایتیهایی که وجود دارد، اغلب نیروها تقاضای انتقال دارند. متاسفانه برخی نیروهایی که میآیند از مشهد و تربتجام هستند، در صورتی که باید سهمیه استخدامی صالحآباد از محل ماده ۲۸، دانشگاه فرهنگیان، آزمون استخدامی و... مستقل باشد.
اسدی افزود: اگرچه نیروهای غیر بومی که میآیند و ۸ سال تعهد میدهند که بمانند، اما بعد از دو سال به دلیل مشکلات موجود در شهرستان و کمبودها با اعلام مشکلات روحی و جسمی و اخذ نامه از کمیسیون درخواست انتقالی دارند.
وی بیان کرد: در حال حاضر آموزش و پرورش صالحآباد یک هزار نفر نیروی فرهنگی دارد که ۸۰۰ نفرشان رسمی هستند، همچنین ۷۰ درصد نیروهای رسمی غیر بومی هستند.
رئیس آموزش و پرورش صالحآباد عنوان کرد: تمامی این نیروها متقاضی رفتن هستند و این موجب شده آموزش صالح آباد به خطر بیفتد، چون صبحها دیر به مدرسه میآیند و زود هم میروند و این مسائل مشکلات جدی را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: به رغم اینکه از محل دفتر رهبری اعتباراتی برای مدرسهای در نقطه صفر مرزی روستای کنده سوخته اختصاص یافته و پیمانکار مشخص شده، ولی به دلیل وضعیت بسیار بد جاده هیچ کس حاضر به بردن مصالح به این روستا نیست.
اسدی در پایان گفت: اگرچه کمبود فضا را میشود، رفع کرد، اما وجود نیروهای غیر بومی از مشکلات جدی است، بدون شک اگر نیروهای بومی جذب شوند مشکلات خود صالحآباد نیز رفع خواهد شد.