تیتر امروز

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت
«دیدارنیوز» آخرین اختلافات پساانتخاباتی اصولگرا‌ها را بررسی می‌کند:

شهرنویی‌ها! واژه‌ای که در «جدال قالیبافی‌ها و صبح‌ ایرانی‌ها» به کار رفت

جدال اصولگراها در فضای پساانتخاباتی همچنان ادامه دارد و بنا به گفته دبیرکل صبح ایران، قالیبافی‌‎ها از هر فرصتی استفاده می‌‎کنند تا آنها را تخریب کنند.
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با «نژادبهرام» خلاء شفافیت در شهرداری تهران را بررسی می‌کند:

رفتار دوگانه با «زاکانی» و «نجفی»!

یک سیاستمدار در واکنش به قرارداد مبهم شهرداری معتقد است که اگر نیروهای اصلاح‌طلب در راس مدیریت شهری بودند، رسانه‌های مخالف خیلی جدی به موضوع ورود می‌کردند.

آغاز فصل جدید کاوش‌های قلعه شهر تاریخی اوجان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه فصل سوم (جدید) کاوش باستان‌شناسی قلعه تاریخی شهر اوجان شهرستان بستان‌آباد آغاز شد، گفت: این کاوش‌ها به سرپرستی "دکتر رحیم ولایتی"، با استناد به بررسی‌های باستان‌شناختی انجام می‌شود.

کد خبر: ۳۲۰۴۵
۱۶:۰۷ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۸

آغاز فصل جدید کاوش‌های قلعه شهر تاریخی اوجان

دیدارنیوز ـ مرتضی آبدار اظهار داشت: کاوش‌های باستان شناختی قلعه شهری تاریخی اوجان با هدف برنامه پژوهشی تعیین عرصه و حریم شهر تاریخی اوجان انجام می‌شود.
 
وی افزود: در این طرح، هیئت باستان‌شناسی به منظور آزادسازی بخشی از معماری شهر تاریخی اوجان، اقدام به کاوش قلعه حکومتی کرده که برج غربی و شرقی در فصل‌های نخست و دوم به طور کامل کشف شدند.
 
وی با بیان اینکه فصل سوم کاوش در قلعه تاریخی اوجان در بازه زمانی ۴۵ روزه انجام خواهد شد، ادامه داد: عمده هدف در این کاوش آسیب‌شناسی آثار تاریخی شهر اوجان و نیز مطالعه و تبیین قابلیت‌های گردشگری در این منطقه است و در فصل سوم، کاوش ضلع شرقی حد فاصل قلعه و حصار انجام خواهد شد. 
 
شهر اوجان یکی از شهر‌های آذربایجان در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بوده که در حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است، به‌طوری که غازان خان، پادشاه مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساخت و ساز‌هایی انجام داده و آن را «دارالاسلام» نامیده است.
 
محوطه بزرگ تاریخی اوجان در جنوب شهر بستان‌آباد فعلی در غرب روستای اشرف آباد و در ساحل شرقی رودخانه «اوجان چای» و در مرکز چمن اوجان واقع شده بود که در پی حوادث مختلف از جمله زلزله و جنگ‌های مختلف در حال حاضر از این شهر مهم آثار اندکی به‌جای مانده است.
 
شهر تاریخی «اوجان» در ۶۰ کیلومتری شرق تبریز از جمله نماد‌های تمدنی سلجوقیان و ایلخانان مغول در حوزه معماری ایران زمین است که فصل جدیدی از کاوش‌های باستان شناختی برای بیرون آوردن آن از دل خاک در حال انجام است.
 
«اوجان» در زمان ایلخانان مغول، پایتخت ییلاقی سلاطین و امیران مغول بود، به طوری که در فصولی از سال، سلاطین، خاتون‌ها و شاهزادگان مغولی در این شهر استقرار می‌یافتند و چمنزار‌های اطراف شهر محل اتراق، مشق سپاهیان و نیز چراگاه احشام دولتی بود. 
 
حال بعد از گذشته نزدیک به ۸۰۰ سال از آن تاریخ، باستان‌شناسان در تلاش هستند تا داده‌های جدید حاصل از پژوهش میدانی و بررسی‌های باستان‌شناختی در شهر تاریخی «اوجان» را با منابع مکتوب دوره ایلخانی مورد سنجش قرار دهند و یک گام دیگر برای معرفی این شهر بردارند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی