تیتر امروز

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند
دیدار از نشست بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی گزارش می دهد

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند

بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی» عنوان نشست و گردهمایی بود که به همت انجمن علمی حقوق اساسی ایران و گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از حقوقدانان و علاقمندان به...
ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...

هشداری درخصوص «حشیش» مصرفی در ایران

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: متاسفانه بسیاری از جوانانی که «گل» می‌کشند از عوارض آن بی‌اطلاعند.

کد خبر: ۳۰۱۳۵
۱۴:۵۶ - ۳۰ تير ۱۳۹۸

دیدارنیوز - سعید منتظرالمهدی در نشست تخصصی «سازمان‌های مردم‌نهاد فعال حوزه پیشگیری از اعتیاد، درمان و کاهش آسیب و صیانت اجتماعی» که امروز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه امروزه با پدیده‌ای با عنوان پدران غایب مواجه هستیم، مسائلی مانند پدران و مادران شاغل و فرزاندان بعضاً رهاشده و عدم ایجاد گفتمان در میان اعضای خانواده مشکلاتی همچون اعتیاد را به وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: امروزه همسالان جوانان نقش پررنگ‌تری در پیشگیری از آسیب در جوانان دارند. تمام تلاش جوانان امروز این است که کم‌ترین زمان را در خانواده بگذرانند، بر این اساس پس نقش همسالان بسیار پررنگ‌تر از خانواده است و  خانواد، محله و... پس از همسالان قرار می‌گیرد.

منتظرالمهدی تصریح کرد: امروزه در دنیا اقدامات اجتماعی و امنیتی دیگر صرفاً دولت‌محور و پلیس‌محور نیست. امنیت در ابعاد مختلف زمانی محقق می‌شود که همگان به میدان بیایند و ۷۰ درصد این کار به عهده مردم است. ما باید با کمک مردم اجتماعی‌شدن مبارزه با موادمخدر را دنبال کنیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به تلاش برای مبارزه با موادمخدر در حاشیه شهر، خاطرنشان کرد: متأسفانه فرآیند اجتماعی‌شدن افراد در حاشیه شهر به درستی انجام نمی‌شود. بچه‌های ما به مدرسه می‌روند، بازی و تقریح می‌کنند و...، اما بچه‌های حاشیه شهر خیلی وقت‌ها درست به مدرسه نمی‌روند  و از تفریحات ابتدایی محرومند، لذا باید تلاش کنیم اجتماعی‌شدن این افراد از مسیر درست خود شکل گیرد.

وی با بیان این‌که «نمی‌توان همه دنیا را تغییر داد» خطاب به سمن‌های فعال در پیشگیری و درمان اعتیاد، افزود: اگر مسئولیت حل مشکلات یک محله در دست ماست، باید در آن محله کار خود را به درستی انجام دهیم. کاری که سمن‌ها در راستای مبارزه با موادمخدر انجام می‌دهند یک مجاهدت است و کار مقدسی است، چراکه همه ما اهمیت نجات یک فرد را می‌دانیم.

منتظرالمهدی با اشاره به وضعیت موادمخدر در میان دانش‌آموزان، یادآور شد: خوشبختانه ۹۸ درصد دانش‌آموزان به سمت مصرف موادمخدر نرفته‌اند، اما مصرف موادمخدر توسط همان دو درصد هم خطری جدی است.

وی ادامه داد: متأسفانه بخش زیادی از مصرف موادمخدری مانند حشیش یا گل یا ماریجوآنا به دلیل عدم آگاهی جوانان است. بر اساس تحقیقات مشخص شده که تا ۴۰ درصد افراد اطلاعات کاملی از عوارض این ماده ندارند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با تأکید بر این‌که «دلیل اعظم روی‌آوردن جوانان به موادمخدر به دلیل فقر دوپامین مغز است»، بیان کرد: برخی از جوانان هنگامی که دچار خلاء روانی و عاطفی می‌شوند یا در کار و زندگی شکست می‌خورند که باعث کاهش ترشح دوپامین در مغز می‌شود، می‌خواهند آن را با استفاده از موادی از بیرون جایگزین کنند. 

وی ادامه داد: با توجه به این‌که دوپامین در مغز به صورت طبیعی ترشح می‌شود، راهکارهایی برای افزایش افزایش طبیعی دوپامین مغز وجود دارد که باید به جوانان آموزش داده شود. از جمله این راهکارها می‌توان به انجام ورزش‌های هوازی، دوش آب سرد ، مصرف خوراکی‌هایی مانند کاکائو اشاره کرد. گفته می‌شود کاکائو تلخ هم‌تراز حشیش، دوپامین در بدن تولید می‌کند.

منتظرالمهدی گفت: میزان افزایش دوپامین در حشیش‌ماده ۲ و در نوع نر آن ۴ درصد است و متأسفانه قدرت حشیش مصرفی در ایران با تغییراتی بر روی این گیاه به ۸ رسیده است. این مواد  از پرده مغز عبور می‌کند و وارد بافت میان‌مغزی می‌شود و پس از آن مغز دیگر دوپامین ترشح نمی‌کند. بر این اساس افرادی که به موادمخدر روی می‌آوردند تا ۶ ماه اول وضعیت خوبی دارند و بعد از ۶ ماه به مشکل می‌خورند.

وی تصریح کرد: باید تمام تلاش ما آموزش به بچه‌ها باشد و باید آموزش مهارت‌های ۱۰گانه و نه گفتن را به کودکان آموزش دهیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به لزوم توجه به خانواده به منظور کاهش مصرف موادمخدر در جامعه، خاطرنشان کرد: در این میان ارتباط دختر با پدر بسیار مهم است. پدرانی که دختران خود را بغل می‌کنند و می بوسند فرزانشان کمتر با مشکل مواجه می‌شوند.

وی افزود: بر اساس تحقیقاتی که در یک مرکز ترک اعتیاد انجام شده است ۷۰ درصد این بانوان در سبقه زندگی خود ارتباط خوبی با پدران خود نداشتند. متأسفانه بخشی از این خلاء محبت به دلیل حضور نداشتن پدر ان امروز در خانواده به دلیل کارکردن است که باید مادران این خلاء را پر کنند.

منتظرالمهدی با بیان این‌که «موادمخدر جذابیت‌های خود را دارد»، اضافه کرد: مغز با وجود این که بسیار باهوش است به راحتی گول می‌خورد و اگر بتوانیم راهکاری مغز را بیابیم می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر