تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.
کد خبر: ۲۶۱۳۷

گزارش تصویری: «جمعیت»

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲
 هند، پاکستان و هفت کشور دیگر عامل اصلی افزایش هستند. ۶۰ درصد مردم جهان در قاره آسیا زندگی می‌کنند (۴.۵ میلیارد) با این حال نگرانی در گزارش سازمان ملل، سرعت رشد جمعیت در کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته است که نگرانی‌های زیادی را در مورد کمبود منابع آب و غذا به وجود آورده است. جمعیت ایران از سال ۱۸۸۰ تا ۱۹۲۰ در حدود ۱۰ میلیون نفر یا کمتر بوده، از سال ۱۹۲۰ به طور پیوسته افزایش یافت و میزان جمعیت تا سال ۱۹۵۵ به ۲۰ میلیون رسید. پس از آن طبق آمار، افزایش شدید جمعیت در سال ۱۹۸۵ به ۵۰ میلیون نفر افزایش یافت و پس از افزایش به ۶۰ میلیون در سال ۱۹۹۵ به طور مستقیم افزایش یافت تا سال ۲۰۰۵ به ۷۰ میلیون نفر رسید. نمودار آمار جمعیت نشان می‌دهد که چگونه جمعیت سال به سال افزایش داشته و در حال حاضر بیش از ۸۲ میلیون نفر است. از عوامل مؤثر در رشد جمعیت می‌توان به نرخ باروری، میزان مرگ و میر، مهاجرت و محدودیت‌های دولت نام برد. اگرچه طی سال‌های اخیر، میزان باروری کاهش یافته، اما جمعیت جهان به سرعت در حال افزایش است، زیرا بهبود در امر سلامتی، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران نسبت به گذشته در افزایش جمعیت مؤثر است. همچنین میزان مهاجرت‌ها در افزایش جمعیت کشورها نیز تأثیرگذار است. ایران یکی از بزرگترین جمعیت پناهندگان در جهان را داراست که بیش از یک میلیون پناهنده از کشورهای مجاور هستند. طبق اعلام مرکز آمار ایران نرخ رشد جمعیت بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ میزان ۲۴/۱% اعلام شده و براساس پیش بینی سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ جمعیت ایران در دوره ۱۳۹۰-۱۴۳۰ بیانگر این است که هرچند رشد جمعیت روند کاهش را طی می‌کند ولی در مجموع تا نیمه قرن ۲۱ روند افزایشی خواهد داشت. یعنی با رسیدن به میزان کل باروری کل حدود ۱.۶۲ طی دوره ۲۰۱۵-۲۰۲۰ و ثبات نسبی آن تا دوره ۲۰۴۵-۲۰۵۰ جمعیت به حدود ۹۲ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: