تیتر امروز

رستوران بزنیم؟!
بازار کار و آینده رستوران داری

رستوران بزنیم؟!

در هر قسمت از پریسکوپ ۲ مهمان داریم که یکی علاقه‌مند و دیگری متخصص در یک مسیر شغلی است که در قالب گفت‌وگو آینده آن حرفه را به چالش می‌کشیم.
نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم
دیدارنیوز آخرین تحولات انتخاباتی را بررسی کرد:

نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم

بسیاری از تحلیلگران و منتقدان می‌گویند در نبود نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرای میانه‌رو، کار اصولگراها برای سهم‌خواهی در مجلس، به جنجال کشیده خواهد شد.
سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
جلال‌پور:

پرداخت ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان متوقف شود

News Image Lead

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاکید کرد: در یارانه‌های مستتر و پوشیده‌ای که در حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است، باید تجدیدنظر و قیمت‌ها واقعی شود و اجازه دهیم در بازار، عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص کند.

کد خبر: ۲۴۷۱۲
۱۰:۱۲ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸

دیدارنیوز- محسن جلال پور در این باره که در شرایط کنونی و با توجه به کاهش فروش درآمد نفت و برداشته شدن معافیت‌های نفتی، بهترین راهکار مدیریت اقتصاد و جلوگیری از بحران کسری بودجه چیست؟ اظهار داشت: کسری بودجه، بحث بسیار قدیمی و ریشه‌داری است و نیز برداشتن امکان معافیت‌ها و عدم فروش میزان نفت بر این مشکل می‌افزاید

وی افزود: در کل ابرچالش کنونی کشور، صندوق‌های بازنشستگی، کسری بودجه و ساختار بانکی است که نظام اقتصادی کشور را از پای در می‌آورد و باید برای این‌ها تدبیری اندیشید.

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: اقتصاد کشور از قبل از انقلاب برمبنای بودجه نفتی تنظیم شده است. مشکل اصلی این است که در فضای جدید، آنچه که در بودجه سال ۱۳۹۸ پیش بینی شده، نه در مالیات‌ها و نه در بخش درآمد نفتی محقق نمی‌شود و به نظر می‌رسد که ما هم گرفتار عدم فروش این میزان نفت و نیز گرفتار تبدیل این درآمد به اشتغال و درآمدزایی و کارایی هستیم تا بتوانیم در کشور رونق ایجاد و مالیات‌گیری کنیم.

جلال‌پور متذکر شد: بر این اساس پیش‌بینی من این است که بخش عمده‌ای از درآمد بودجه امسال محقق نمی‌شود.

وی عنوان کرد: اما راهکار مدیریت اقتصاد و عبور از این بحران چیست؟ من فکر می‌کنم راهکار، بازگشت به یک وقایع و حقایقی است که ما سال‌هاست از آن امتناع می‌کنیم.

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ادامه داد: امروز در بحث ارز و انرژی دچار اختلاف‌نظر هستیم. یکی از بهترین کارهایی که پیشنهاد می‌شود، این است که یارانه‌های پنهان را یا برداریم و یا اگر امکان برداشت یک باره نیست، به صورت تدریجی یارانه‌های پنهان را کم کنیم.

جلال پور گفت: یک لیتر بنزین امروز در دنیا حداقل ۱.۲ یورو –در حدود ۱۷، ۱۸ هزار تومان- در کشورهای همسایه معامله می‌شود و ما داریم با رقم هزار تومان عرضه می‌کنیم. این در شرایطی است که با کسری بودحه و ترافیک و آلودگی هوا مواجه هستیم. این یعنی یک بی‌تدبیری جدی اتفاق می‌افتد.

وی افزود: همچنین زمانی که ما ارز را به قیمت واقعی عرضه نمی‌کنیم و به صورت تصنعی می‌خواهیم نرخ را ثابت نگه داریم، باعث می‌شود که تولید سرکوب شود و واردات و میزان مصرف ارز افزایش یابد.

وی عنوان کرد: این‌ها اتفاقاتی است که در طول ۴ دهه گذشته بارها افتاده و ما بارها نرخ ارز را به صورت فشرده نگه داشتیم و یک باره نرخ ارز افزایش پیدا کرده است.

جلال پور

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: به این ترتیب، در شرایط کنونی راهکار اصلی مدیریت اقتصاد، بازگشت به علم اقتصاد و کارهای منطقی است.

جلال پور متذکر شد: ما باید در یارانه‌های مستتر و پوشیده که در حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است، تجدیدنظر کنیم و قیمت‌ها را واقعی کنیم و اجازه دهیم در بازار، عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص کند و برخی از هزینه‌های فراوان و بی جایی که در دولت اتفاق می‌افتد، کسر شود. همچنین بدنه دولت را باید کوچک کنیم. وگرنه اگر پول چاپ کنیم و لوپ افزایش حقوق‌ها و افزایش تورم اتفاق بیفتد، همان راهی است که ونزوئلا رفته است.

جلال پور تاکید کرد: اگر هر چه زودتر ما به مسیر درست و علمی بازگردیم، امکان حل مشکلات وجود دارد.

وی درباره احتمال افزایش نرخ ارز نیز خاطرنشان کرد:اگر تدبیر درستی در دولت و بانک مرکزی اتفاق بیفتد، نرخ ارز بالا نمی رود. من شنیدم تصمیم گرفتند ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنند و همه ارزها را در یک سبد به صورت عرضه و تقاضا قرار گیرد.

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: در این شرایط من نه تنها احتمال افزایش نرخ ارز نمی‌دهم، بلکه نرخ ارز کاهشی هم خواهد بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۷
0
1
اگه میخوایین به قیمت واقعی برسه بایدسهم مستمندان وضعفا با تخصیص بنزین به شخص نه خودرو رو اجرا کنین ومابه التفاوت چندین سال عقب افتادگی مستمندان جبران بشه درضمن خودرو رو مبنا خانواده قراردهید وبیش ازیک خودرو براخانواده مالیاتهای سنگین قراردهید تا هم مشکل الودگی هوا حل بشه هم اینکه سرمایه داران وارد بازار دلالی وافزایش قیمت خودرو نشوند
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی