تیتر امروز

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است
یک دیپلمات با سابقه وزارت امورخارجه در گفتگو با دیدارنیوز مطرح کرد

روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است

به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود. این آتش‌بس به هیچ عنوان، پایداری نداشته و ما در میانه راه قرار داریم. رژیم صهیونیستی، قطعا تلاش خواهد کرد که ضربات دیگری به...
حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید
گفت و گوی دیدار با روانشناس و استاد دانشگاه:

حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید

توجه به جنبه‌های سلامت روان مردم پس از جنگ ایران و اسراییل همچنان بهانه گفت و گوی دیدار با متخصصان و روانشناسان است. گفت‌و‌گو با دکتر سید حسین المدنی، روانشناس و استاد دانشگاه را بخوانید.

مجلسی: فرانسه درباره عدم دخالت ایران در جریان سازمان مجاهدین قانع شد

فریدون مجلسی، کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: فرانسه می‌خواهد مطئمن شود که آن آخرین اتفاق سوئی که افتاد و در آستانه سفر رییس‌جمهوری ایران به اتریش منجر به دستگیری دیپلمات ایرانی شد، چقدر حقیقت دارد.

کد خبر: ۲۲۳۹۳
۰۹:۲۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۷

دیدارنیوز - فریدون مجلسی، کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به معرفی هم‌زمان سفرای ایران و فرانسه در هفته گذشته بیان کرد: همزمانی معرفی این دو سفیر اتفاقی است، البته فرانسه مدتی اینجا سفیر نداشت و ایران هم به همین ترتیب سفیری در آنجا منصوب نکرده بود. این نبودن‌ها رنگ اعتراض‌آمیزی نداشت که حالا معرفی سفرای جدید آن را از بین ببرد.
 
مجلسی در ادامه با اشاره به اختلافات بین ایران و فرانسه عنوان کرد: اختلافات موجود بین این دو کشور سابقه طولانی دارد، اختلافات اساسی‌ای که بیشتر بر سر مواضع مشترک سیاسی اروپا و امریکا نسبت به جمهوری اسلامی است و همه آنها هم در ارتباط با اسرائیل است.
 
او افزود: تحمل شعار محو کردن اسرائیل از صحنه روزگار به همان اندازه که برای آمریکا ناگوار است و انتقام‌جویانه رفتار می‌کند، برای اروپا و به‌خصوص فرانسه، آلمان و انگلیس هم سخت است، اما رفتار آنها انتقام‌جویانه نیست و تا حدی این را صرفا به عنوان یک شعار تلقی می‌کنند و کج‌دار و مریز با آن برخورد می‌کنند.
 
این دیپلمات سابق درباره انتخاب سفیر دو کشور ایران و فرانسه در کشورهای مقابل و وجود اختلافات قدیمی گفت: این کار دلیل بر حسن رابطه نیست اما تا زمانی که این دیدگاه وجود دارد، به هر حال روابط ما به شدت تحت تاثیر این موضوع خواهد بود. اگر این مسئله نبود ما مشکلی با اروپا یا حتی خود آمریکا هم نداشتیم.
 
مجلسی درباره رویکرد فرانسه نسبت به دولت ایران، تاکید کرد: فرانسه می‌خواهد مطئمن شود آن آخرین اتفاق سوئی که افتاد و در آستانه سفر رییس‌جمهوری ایران به اتریش منجر به دستگیری دیپلمات ایرانی شد، چقدر حقیقت دارد.
 
او در ادامه افزود: دیپلماتی به آلمان سفر کرده بود و سفرش با سفر زن و شوهر ایرانی مرتبط بود که گویا نیم‌کیلو مواد منفجره را با خود به فرانسه می‌بردند تا جلسات مجاهدین خلق را منفجر کنند.
 
این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: چون دولت ایران به طور قاطع اعلام کرد چنین عملی آن هم در آستانه سفر رییس‌جمهور ایران نه عقلانی و منطقی است و نه می‌تواند دستاوردی برای دولت ایران داشته باشد، کشور فرانسه می‌خواست مطمئن شود این صحنه‌سازی به‌وسیله چه کسانی انجام شده است؟ آیا در داخل یا خارج از ایران بوده است؟ این مسائلی است که وجود دارد.
 
او در ادامه با اشاره به قانع شدن فرانسه در این باره گفت: من فکر می‌کنم دولت فرانسه در این حد که دولت ایران در این مسئله نقشی نداشته است توجیه شده باشد، اما قدرت‌های دیگری هم هستند که از اختیار ایران خارج است.
 
مجلسی درباره روابط ایران و فرانسه عنوان کرد: رویکرد فرانسه به ایران نسبت به کشورهایی مانند آمریکا و... مثبت است اما نه در آن حدی که منجر به تسهیل بیشتری در ارتباطات شود.
 
این دیپلمات سابق درباره تاثیر روابط خارجی بر مسائل اقتصادی بین کشورها بیان کرد: تعامل به تجارت برمی‌گردد و آخر سر هم این بانک‌ها هستند که ارتباط را برقرار می‌کنند، اما نشانه‌های امیدوار کننده‌ای از داخل ایران برای تسهیل تعامل بین‌المللی دیده نمی‌شود.
 
او افزود: قدم اول در این روابط تصویب مقررات بانکی است که مدت‌ها گیر کرده و تمدید آن هم با مسئله مواجه شده است. این مسدود بودن، ارتباط تجاری آزادانه ایران با بانک‌های بین‌المللی را متوقف کرده است.
 
مجلسی در ادامه توضیح داد: یعنی بانک‌ها، شرکت‌ها و کمپانی‌های اروپا تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را اعمال می‌کنند و بانک‌ها بیشتر از همه این کار را می‌کنند، چون انتظار دارند با اعمال شرایط پالرمو که از مدت‌ها پیش به امضای دولت ایران و تصویب مجلس رسیده اما در سطوح بالاتر در شورای نگهبان و مجمع تشخیص گیر کرده، نشانه‌ امیدوارکننده‌ای برای بهبود شرایط تعاملی ببینند.
منبع: اعتماد
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير