تیتر امروز

مذاکره، بدون دیکته شرایط/ ترور فرمانده نظامی حزب‌الله با اطلاع آمریکا/ ایران همچنان تشنه باران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره، بدون دیکته شرایط/ ترور فرمانده نظامی حزب‌الله با اطلاع آمریکا/ ایران همچنان تشنه باران

این صد و سی و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
سیدحسین مرعشی: گفت‌و‌گو‌های تاکتیکی ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده/ تخطئه و پیگرد قضایی، روش مناسبی برای تعامل سیاسی نیست/ اکثریت ایرانیان، موافق ساخت بمب اتم هستند!
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران 

سیدحسین مرعشی: گفت‌و‌گو‌های تاکتیکی ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده/ تخطئه و پیگرد قضایی، روش مناسبی برای تعامل سیاسی نیست/ اکثریت ایرانیان، موافق ساخت بمب اتم هستند!

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
گرانی بنزین در دولت پزشکیان

چه خودرو‌هایی از سهمیه بنزین حذف شدند؟

دولت پزشیکان طی هفته‌های گذشته بار‌ها هرگونه افزایش قیمت بنزین را رد کرده بود، اما بنزین گران و نرخ سوم آن ۵ هزار تومان اعلام شد. حالا یکی سوالات این است که چه خودرو‌هایی از سهمیه بنزین حذف شدند؟

کد خبر: ۱۹۱۹۸۶
۱۴:۵۸ - ۰۵ آذر ۱۴۰۴

چه خودرو‌هایی از سهمیه بنزین حذف شدند؟

دیدارنیوز: با وجود تکذیب افزایش قیمت بنزین از سوی دولت، مصوبه جدید هیأت وزیران اجرای «نرخ سوم» و حذف سهمیه برخی خودرو‌های نوشماره را قطعی کرد.

به نقل از زومیت، دولت طی هفته‌های گذشته بار‌ها هرگونه افزایش قیمت بنزین را رد کرده بود، اما بنزین گران شد و نرخ سوم آن ۵ هزار تومان اعلام شد. این در حالی است که به‌عنوان مثال، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، ۲۳ مهرماه در حاشیه جلسه هیأت دولت در خصوص اصلاح قیمت بنزین اعلام کرده بود که که من به‌عنوان سخنگوی دولت مصوبه‌ای در این مورد ندیدم و افزوده بود: «هرگونه اصلاح قیمتی باید با در نظر گرفتن تبعات اجتماعی آن بررسی شود.»

حالا با مصوبه جدید هیأت وزیران، نرخ سوم بنزین رسماً از نیمه آذرماه وارد نظام سوخت کشور شد. همین تصمیم حالا پرسش مهمی را ایجاد کرده است: کدام خودرو‌ها دیگر سهمیه یارانه‌ای نخواهند داشت و باید فقط بنزین ۵۰۰۰ تومانی بزنند؟

خودرو‌های نوشماره دقیقاً کدام‌اند؟

ابهام اصلی درباره مفهوم «خودروی نوشماره» است؛ اصطلاحی که برخلاف تصور عمومی، هر خودروی صفر کیلومتر را شامل نمی‌شود. بر اساس توضیحات ارائه‌شده از سوی وزارت نفت، خودروی نوشماره فقط به خودرو‌هایی گفته می‌شود که برای نخستین‌بار پلاک ملی جدید دریافت می‌کنند؛ یعنی خودرو‌های تازه از کارخانه، خودرو‌های وارداتی و خودرو‌های مناطق آزاد.

نکته مهم اینجاست که خودرو‌های صفر کیلومترِ دارای شماره قبلی که پلاک سابق مالک دوباره روی آنها نصب می‌شود، همچنان مشمول سهمیه ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی هستند. این تفکیک نشان می‌دهد هدف دولت حذف یارانه از تمام خودرو‌های صفر نیست؛ بلکه تمرکز بر خودرو‌هایی است که وارد چرخه کاملاً جدید شماره‌گذاری می‌شوند.

چه خودرو‌هایی از سهمیه بنزین حذف شدند؟

بر اساس مصوبه جدید هیئت وزیران، این گروه‌ها دیگر کارت سوخت شخصی و سهمیه یارانه‌ای دریافت نمی‌کنند و تنها مجاز به استفاده از بنزین ۵۰۰۰ تومانی هستند:

خودرو‌های نوشماره با پلاک جدید
خودرو‌های وارداتی
خودرو‌های مناطق آزاد
خودرو‌های دولتی (به‌جز آمبولانس‌ها)

در مقابل، تمام خودرو‌های فعلی، خودرو‌های صفر که با پلاک قبلی شماره‌گذاری می‌شوند و ناوگان عمومی مشمول استثنائات، همچنان ۶۰ لیتر بنزین سهمیه‌ای ۱۵۰۰ تومانی و سهمیه آزاد ۳۰۰۰ تومانی دریافت خواهند کرد.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر