تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
سازمان هواشناسی از فعالیت پنج سامانه جوی در چهار استان خبر داد

تشدید بارش در شمال و افزایش ارتفاع موج

سازمان هواشناسی کشور نسبت به تقویت بارش در شمال کشور، وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج در آب‌های جنوب و شمال کشور هشدار داد و بر لزوم اتخاذ تمهیدات لازم تاکید کرد.

کد خبر: ۱۹۰۶۹۵
۱۴:۱۷ - ۰۷ مهر ۱۴۰۴

تشدید بارش در شمال و افزایش ارتفاع موج

دیدارنیوز: سازمان هواشناسی کشور دو هشدار سطح نارنجی و یک هشدار سطح زرد صادر کرد و از فعالیت پنج سامانه جوی در چهار استان خبر داد. این هشدار‌ها برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول و مردم است. 

از مجموع هشدارها، دو سامانه جوی با هشدار سطح نارنجی موجب افزایش وزش باد و ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران همچنین مناطق ساحلی و دور از استاحل استان بوشهر در خلیج فارس و استان هرمزگان در شرق خلیج فارس خواهند شد. 

اولین سامانه جوی بر مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران اثرگذار است و از بعد از ظهر فردا (۸ مهرماه) فعال خواهد شد. فعالیت این سامانه تا پنج‌شنبه (۱۰ مهرماه) ادامه خواهد داشت و موجب افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۸ متر در مناطق دور از ساحل می‌شود. 

نات یا گره (knot) واحد اندازه گیری سرعت دریایی است، هر نات برابر ۱۸۵۲ متر در ساعت است؛ در حقیقت ۳۰ گره - نات (knot) معادل ۵۵.۵ کیلومتر بر ساعت محاسبه می‌شود. 

افزایش سرعت باد و طوفان در خلیج فارس 

هشدار سازمان هواشناسی کشور به فعالیت سامانه‌ای دیگر نیز اشاره دارد. فعالیت دومین سامانه جوی موجب افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان بوشهر در خلیج فارس و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان در شرق خلیج فارس خواهد شد و فردا (۸ مهرماه) آغاز می‌شود و تا پنجشنبه (۱۰ مهرماه) ادامه خواهد داشت. 

فعال شدن این سامانه افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا بین ۱ تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۸ متر دور از ساحل را به همراه دارد. 

سازمان هواشناسی کشورغرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی و خسارت به قایق و شناور‌های کوچک را از مخاطرات جنوب و شمال کشور اعلام کرده و آورده است که در گیلان و مازندران احتمال احتمال خسارت به تأسیسات دریایی نیز وجود دارد.

این سازمان علاوه بر ممانعت از شنا، منع تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر، تردد کشتی‌های تجاری، فعالیت‌های شیلاتی و فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و آماده‌باش برای مواجهه با خسارات احتمالی توسط کلیه فعالان دریایی را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی کشور همچنین اعلام کرده است که در مناطق ساحلی و فراساحلی بوشهر و هرمزگان نیز احتمال اختلال در فعالیت‌های تفریحی، تردد‌های دریایی قایق‌های صیادی، شناور‌های سبک و نیمه سنگین، تردد شناور‌های مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی وجود دارد. بر همین اساس فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی باید با اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم همراه برای مواجهه با خسارات احتمالی آماده باش اعلام شود. 

هشدار سطح زرد برای آمادگی مردم در مواجهه با این پدیده جوی

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار زردرنگ به فعالیت دو سامانه جوی پرداخته است. اولین سامانه جوی بر مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان اثر خواهد گذاشت و از چهارشنبه (۹ مهرماه) فعال خواهد شد. فعالیت این سامانه تا پنج‌شنبه (۱۰ مهرماه) ادامه خواهد داشت و موجب افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل می‌شود.

این شرایط البته تا پنجشنبه تنها در مناطق ساحلی و دور از ساحل گلستان در دریای خزر اثر گذار است.

سازمان هواشناسی کشور غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی و خسارت به قایق و شناور‌های کوچک را از اثرات این مخاطرات جوی اعلام کرده است. احتمال خسارت به تأسیسات دریایی نیز وجود دارد.

بر همین اساس، علاوه بر ممانعت از شنا، منع تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر، تردد کشتی‌های تجاری، فعالیت‌های شیلاتی و فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل برای مواجهه با خسارات احتمالی توسط کلیه فعالان دریایی توصیه شده است.

هشدار سطح زرد سازمان هواشناسی کشور به فعالیت سامانه‌ای دیگر نیز اشاره دارد. فعالیت دومین سامانه جوی موجب افزایش وزش باد و ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و هرمزگان در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان می‌شود. این شرایط فردا (۸ مهرماه) آغاز می‌شود و تا پنجشنبه (۱۰ مهرماه) ادامه خواهد داشت. 

فعال شدن این سامانه افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل را به همراه دارد. 

این شرایط نیز احتمال اختلال در فعالیت‌های تفریحی، تردد‌های دریایی قایق‌های صیادی، شناور‌های سبک و نیمه سنگین، تردد شناور‌های مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی وجود دارد. بر همین اساس بر اساس توصیه سازمان هواشناسی فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی با اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم همراه شود.

هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی؛ بارش باران، رعد و برق و وزش باد 

سازمان هواشناسی کشور علاوه بر شرایط ساحلی و فراساحلی در خصوص بارش‌ها نیز هشدار سطح نارنجی صادر کرده است. بر این اساس به سبب تقویت سامانه بارشی از بعد از ظهر فردا (۸ مهرماه) تا چهارشنبه (۹ مهرماه)، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، جاری شدن روان آب، صاعقه، مه، آب گرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، رانش کوه، ریزش سنگ در محور‌های کوهستانی و خسارت به محصولات کشاورزی و سازه‌های موقت در گیلان، مازندران و گلستان دور از انتظار نیست. 

فعالیت این سامانه جوی با بارش باران، رعد و برق، وزش باد نسبتا شدید موقت و احتمال تگرگ همراه است و فردا گیلان و غرب مازندران و چهارشنبه گیلان، گلستان و مازندران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

به سبب مخاطرات این سامانه جوی، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها توصیه و اعلام شده است که در جابجایی عشایر کوچ‌رو و فعالیت‌های گردشگری و کوه‌نوردی و سفر‌های بین‌شهری احتیاط شود و نسبت به پاک‌سازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال‌ها و آب‌رو‌ها اقدام کرد همچنین از استحکام سازه‌های موقت، تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها مطمئن شد و در برداشت و انتقال محصول پنبه به مکان‌های مسقف در استان گلستان تسریع کرد.

سازمان هواشناسی کشور توصیه کرده است که به سبب این شرایط دستگاه‌های اجرایی و امدادرسان نیز باید در آماده باش قرار گیرند.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها