تیتر امروز

محسن میردامادی: به اعتراف پایداری‌چی‌ها، نبویان اجازه نداد امیرعبداللهیان به امضای برجام برسد/ روس‌ها احساس خطر کنند ما را به دشمن می‌فروشند/ تندرو‌ها همان کاری را کردند که نتانیاهو می‌خواست/ با تغییر پارادایم موافقم
انتخابات آزاد/ پاردایم شیفت/ اسنپ بک و عملکرد اصلاح‌طلبان با یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

محسن میردامادی: به اعتراف پایداری‌چی‌ها، نبویان اجازه نداد امیرعبداللهیان به امضای برجام برسد/ روس‌ها احساس خطر کنند ما را به دشمن می‌فروشند/ تندرو‌ها همان کاری را کردند که نتانیاهو می‌خواست/ با تغییر پارادایم موافقم

محسن میردامادی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از مهمانان «میدان پاستور» بود.
کامبیز نوروزی: مساله امروز جامعه افزایش جرم و جنایت در کشور است/ دچار آلزایمر ادواری می‌شویم/ علی دشتی: رانت خواران بالادستی می‌دانند گیر قانون نمی‌افتند، راحت اختلاس می‌کنند/ قانون اثر تدریجی دارد 
نشست تخصصی بررسی خشونت در کشور 

کامبیز نوروزی: مساله امروز جامعه افزایش جرم و جنایت در کشور است/ دچار آلزایمر ادواری می‌شویم/ علی دشتی: رانت خواران بالادستی می‌دانند گیر قانون نمی‌افتند، راحت اختلاس می‌کنند/ قانون اثر تدریجی دارد 

نشست تخصصی بررسی خشونت در کشور با حضور کامبیز نوروزی حقوقدان و علی دشتی وکیل پایه یک دادگستری برگزار شد.

۷ نشانه نظامی بالا رفتن احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران

برای اسرائیل، موشک‌های بالستیک ایران اصلی‌ترین و شاید تنها تهدید باقی مانده باشند. در حالی که نیروی هوایی، شمشیر بُرّان اسرائیل است، دفاع موشکی اسرائیل در حکم سپر آن است. هم آمریکا و هم اسرائیل در نبرد محتمل آتی با ایران به دنبال تقویت سپر اسرائیل در برابر شمشیر موشکی ایران هستند.

کد خبر: ۱۹۰۲۸۸
۱۳:۴۲ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۴

۷ نشانه نظامی بالا رفتن احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران

دیدارنیوز-امین پرتو* : بسیاری از تحلیل‌ها در خصوص آغاز دور جدیدی از حملات نظامی اسرائیل به ایران عمدتاً بر دلایل سیاسی و هسته‏ای تمرکز دارند؛ از آن جمله اینکه هدف احتمالی اسرائیل در سرنگون کردن نظام جمهوری اسلامی ایران محقق نشد است؛ بسیاری از افراد که در فهرست ترور اسرائیل بودند هنوز زنده هستند؛ ایران هنوز اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی سالم به میزان زیادی دارد؛ اسرائیل با وجود ضربات تاکتیکی به ایران به یک ضربه تمام کننده استراتژیک دست نیافته و یا اینکه مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل مکرراً از قصد خود برای حمله مجدد نظامی غافلگیرانه علیه ایران سخن می‏گویند. به جز جهان اظهار نظر‌ها و تحلیل‏ها، چند نشانه عینی و عملیاتی از اقدامات نظامی اسرائیل وجود دارد که احتمال تقابل نظامی آن با ایران را بالا می‏برد:

اول؛ ساخت نسخه جدید موشک آرو با نام آرو-۴؛ اسرائیل برای سرنگون کردن موشک‌های بالستیک ایران اتکای اصلی خود را بر موشک‏های آرو ۲ و ۳ گذاشته بود. حالا اسرائیل نسخه جدیدی از موشک آرو را وارد مرحله تولید کرده که هزینه کمتری دارد، دقت بیشتری دارد و با نرخ بالاتری قابل تولید است.

دوم؛ عملیاتی کردن سیستم پرتو آهنین؛ پرتو آهنین یک توپ لیزری بسیار پرقدرت برای هدف قرار دادن اهداف هوایی است که با هزینه چند دلار برای هر شلیک می‏تواند هدف متخاصم را سرنگون کند. اسرائیل از این سامانه برای سرنگون کردن پهپاد‌های متخاصم استفاده کرده، اما اگر بتواند با آن موشک بالستیک را هم سرنگون کند یا دست کم سر خوشه‏ای موشک را هدف قرار دهد و خنثی کند یک مزیت قابل توجه دفاعی به اسرائیل ارائه خواهد کرد.

سوم؛ ارائه به روزرسانی نرم افزاری برای گنبد آهنین؛ گنبد آهنین در اصل برای درگیر شدن با راکت، خمپاره و پهپاد طراحی شده، زیرا بُرد محدودی دارد. اما اسرائیل به دلیل کمبود سامانه ضدموشک بالستیک، شروع به استفاده از آن به عنوان دفاع موشکی هم کرده است. این هدف با ایجاد تغییرات در نرم افزار و برنامه مورد استفاده گنبد آهنین انجام شده است. گنبد آهنین همین طور می‏تواند برای هدف قرار دادن باقی مانده خطرناک موشک (مثل پیشران آن) یا مهمات خوشه‏ای موشک بالستیک به کار رود. اسرائیل ادعا کرده بر اساس تجربیات جنگ ۱۲ روزه یک به روزرسانی نرم افزاری جدید برای گنبد آهنین ارائه کرده است.

چهارم؛ ارائه به روزرسانی نرم افزاری برای فلاخن داود؛ سامانه فلاخن داود هم در اصل برای درگیر شدن با موشک‌های بالستیک برد متوسط طراحی و ساخته شده بود، اما ظاهراً اسرائیل با ایجاد تغییراتی نرم افزاری به دنبال استفاده از آن برای دفاع در برابر موشک‌های بالستیک ایرانی است.

پنجم؛ تسریع در دریافت هواپیمای سوخترسان کی سی-۴۶؛ قرار است اولین دو فروند از هواپیما‌های کی سی-۴۶ سوخترسان که اسرائیل به آمریکا سفارش داده تا پیش از پایان سال ۲۰۲۵ تحویل شود. برخی منابع معتقدند قرار است در تحویل این هواپیما‌ها تسریع صورت گیرد و سریعتر از زمان مقرر به اسرائیل تحویل داده شوند. با هواپیما‌های سوخترسان کی سی-۴۶ مقدورات عملیاتی اسرائیل بر فراز ایران بیشتر خواهد شد.

ششم؛ افزایش میزان تولید موشک آرو-۳؛ اسرائیل با انتشار فیلم‌های تبلیغاتی مدعی افزایش میزان تولید موشک ضدموشک بالستیک آرو-۳ شده است. موشکی که اصلی‌ترین نقش را در خنثی کردن حملات موشکی ایران به اسرائیل دارد.

هفتم؛ اختصاص همه ظرفیت موشک‏های ضدموشک آمریکا به اسرائیل؛ آمریکا ارسال موشک‌های پدافندی پاتریوت که کارکرد ضدموشک بالستیک دارد را کاملاً متوقف کرده است. آمریکا همین طور به دنبال افزایش ظرفیت تولید موشک تاد است تا جبرانی برای موشک‌های مصرف شده در جنگ ۱۲ روزه باشد. به خصوص اینکه احتمال افزایش مصرف این موشک‌ها در جنگی آتی میان ایران و اسرائیل هم بالا است.

نتیجه: برای اسرائیل، موشک‌های بالستیک ایران اصلی‌ترین و شاید تنها تهدید باقی مانده باشند. در حالی که نیروی هوایی، شمشیر بُرّان اسرائیل است، دفاع موشکی اسرائیل در حکم سپر آن است. هم آمریکا و هم اسرائیل در نبرد محتمل آتی با ایران به دنبال تقویت سپر اسرائیل در برابر شمشیر موشکی ایران هستند.

*پژوهشگر ارشد پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۰ شهريور
امروز يکشنبه ۳۰ شهريور
امروز يکشنبه ۳۰ شهريور
امروز يکشنبه ۳۰ شهريور