
بازار سرمایه در روز شنبه، چهارم مردادماه با افت ۱۲ هزار واحدی همراه بود و در نهایت شاخصهای بورس و فرابورس منفی ماندند.
دیدارنیوز: در بازار امروز ارزش صفوف با خرید افزایش ناچیزی مواجه بودند، ولی ارزش صفهای فروش کاهش یافتند. همچنین ارزش معاملات خرد و کل بورس نسبت به معاملات روز گذشته افت داشتند.
در این بین شاهد خروج نقدینگی از تالار شیشهای بودیم که این سرمایهها به سمت صندوقهای بادرآمد ثابت و کالایی کوچ کردهاند؛ این در حالیست که در نیمه ابتدایی بازار، پول حقیقی از صندوق کالایی خارج شده بود.
در داد و ستدهای امروز؛ ۸۰ درصد نمادهای بورسی منفی معامله ماندند و تنها ۲۰ درصد مابقی مثبت بودند؛ به عبارتی ۶۴۱ نماد سبزپوش و ۱۶۱ درصد دیگر قرمزپوش بودند. در این بین نمادهای فولاد، وپارس و وپاسار بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. همچنین در معاملات امروز صنایع بانکی، شیمیایی و فلزات بیشترین خروج نقدینگی را تجربه کردند.
در معاملات روز جاری ارزش صفوف با خرید افزایش ناچیزی مواجه بودند، ولی ارزش صفهای فروش کاهش یافتند. همچنین ارزش معاملات خرد و کل بورس نسبت به معاملات روز گذشته افت داشتند.
ریزش بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس
امیرعباس باقری، فعال بازار سهام در گفتوگو با اکوایران گفت: اولین روز معاملاتی این هفته، روزی نسبتا ناامیدکننده برای بازار سرمایه بود. همچنین شاخصکل بورس تهران بیش از ۱۱ هزار واحد کاهش را تجربه کرد و در محدوده ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی قرار گرفت؛ این افت شاخص در ادامه روند فرسایشی و ناپایدار بازار در هفتههای اخیر است که با ابهامات متعدد سیاسی همراه شده است.
سرگیجه بازار سهام با اخبار سیاسی
وی در ادامه افزود: بازار سرمایه در حال حاضر به مانند اقتصاد ایران و بازارهای همسویش در وضعیت سردرگمی عجیبی به سر میبرد؛ وضعیتی که میتوان آن را متاثر از اخبار سیاسی به ویژه جنگ احتمالی در آینده دانست. همچنین با وجود برخی خبرهای مثبت در روزهای پایانی هفته گذشته، از جمله اخبار پیرامون صندوقهای اهرمی و احتمال بازگشایی نماد «خودرو» و مذاکره ایران با سه قدرت اروپایی در استانبول، اما این سیگنالها نیز نتوانستند فضای روانی بازار را متحول کنند.
اعتمادی در بورس وجود ندارد
این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: باوجود انتشار اخبار مثبت در خصوص صندوقهای سرمایهگذاری اهرمی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و همچنین تشکیل صفهای خرید در برخی از نمادهای مورد توجه در دقایق ابتدایی معاملات امروز، شاهد بودیم که در ادامه بازار دچار فشار فروش شد و بسیاری از نمادها در محدوده منفی روز معاملاتی را به پایان رساندند؛ این موضوع نشان میدهد که اعتماد عمومی بازار همچنان سست و شکننده باقی مانده و صرفا با انتشار یک خبر مثبت یا سیگنال اولیه، امکان تغییر جهت پایدار وجود ندارد.
زنگ خطر نقدینگی به صدا درآمد
به گفته باقری، امروز هم روند خروج پول حقیقی ادامه پیدا کرد. همچنین آمارها نشان میدهند که بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شده که این مساله زنگ خطری برای آینده بازار بهشمار میرود؛ تداوم این روند میتواند زمینهساز ورود بازار به فاز رکود عمیقتری شود، بهویژه اگر در هفته پیشرو خبری مثبت و اثرگذار سیاسی منتشر نشود.