تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...
دانشگاه کلمبیا یکی از اولین اهداف سرکوب ترامپ علیه اعتراضات حامی فلسطین در دانشگاه‌ها بود

توافق دانشگاه کلمبیا با ترامپ برای غرامت ۲۲۰ میلیون دلاری

دانشگاه کلمبیا اعلام کرد که به توافقی با دولت ترامپ دست یافته تا با پرداخت بیش از ۲۲۰ میلیون دلار، به اختلاف مربوط به قطع بودجه‌های فدرال تحقیقاتی خاتمه دهد؛ بودجه این دانشگاه در پی اتهامات یهودی‌ستیزی مرتبط با تجمعات حمایتی از فلسطینیان در محوطه دانشگاه به حالت تعلیق درآمده بودند.

کد خبر: ۱۸۷۶۵۲
۱۵:۱۹ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۴

توافق دانشگاه کلمبیا با ترامپ برای غرامت ۲۲۰ میلیون دلاری

دیدارنیوز: در توافق‌نامه میان دولت ترامپ و دانشگاه کلمبیا فرآیند‌هایی برای اطمینان از تعهد همه دانشجویان به «گفتمان مدنی» و پذیرش تعریف جنجال‌برانگیز «یهودستیزی» دولت فدرال ایجاد می‌شود.

بر اساس این توافق، این دانشگاه عضو آیوی‌لیگ متعهد شده است تا طی سه سال آینده ۲۰۰ میلیون دلار به عنوان مبلغ اصلی تسویه پرداخت کند.

علاوه بر آن، به گفته کاخ سفید، دانشگاه ۲۱ میلیون دلار دیگر نیز برای حل اتهامات مربوط به نقض حقوق مدنی کارکنان یهودی که پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ رخ داده، پرداخت خواهد کرد.

کلر شیپمن، رئیس موقت دانشگاه کلمبیا، در این‌باره گفت: «این توافق گامی مهم برای عبور از یک دوره طولانی بررسی‌های فدرال و عدم قطعیت نهادی است.»

دولت ترامپ در گذشته تهدید کرده بود که در صورت عدم رسیدگی به این اتهامات، میلیارد‌ها دلار بودجه دولتی، از جمله بیش از ۴۰۰ میلیون دلار کمک‌هزینه تحقیقاتی را از دانشگاه کلمبیا قطع خواهد کرد.

اتهام اصلی دولت ترامپ به دانشگاه کلمبیا، عدم رسیدگی به شکایات مربوط به یهودی‌ستیزی در جریان جنگ غزه عنوان شده است.

دانشگاه کلمبیا موظف به اصلاح ساختار‌های آموزشی و انضباطی شد

در پی آن، دانشگاه کلمبیا پذیرفت تا اقداماتی اصلاحی انجام دهد. این اقدامات شامل بازنگری در روند انضباطی دانشجویان و پذیرش تعریف از یهودی‌ستیزی در چارچوب جنجال‌برانگیز و مورد حمایت دولت فدرال است. این تعریف نه تنها بر آموزش، بلکه بر عملکرد کمیته انضباطی بررسی‌کننده دانشجویان منتقد اسرائیل نیز اعمال خواهد شد.

این توافق، که شامل هیچ‌گونه اذعان به تخلف یا گناهکاری از سوی دانشگاه نیست، اصلاحات مزبور را تثبیت کرده و در عین حال استقلال دانشگاه را حفظ می‌کند.

توافق همچنین شامل بازبینی در محتوای دروس خاورمیانه دانشگاه برای اطمینان از جامع و متوازن بودن مطالب، و انتصاب اساتید جدید در مؤسسه مطالعات اسرائیل و یهودیان است.

از دیگر مفاد توافق، پایان دادن به برنامه‌هایی است که هدف آنها «تحقق نتایج مبتنی بر نژاد، سهمیه‌بندی‌ها، اهداف تنوع یا تلاش‌های مشابه» به شکل غیرقانونی عنوان شده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد که دانشگاه کلمبیا «تعهد داده است تا سیاست‌های پوچ مبنی بر تنوع، برابری و شمول را متوقف کند و دانشجویان را تنها بر اساس شایستگی بپذیرد و از آزادی‌های مدنی دانشجویان محافظت کند.»

ترامپ همچنین بدون ذکر نام مشخصی هشدار داد که «تعداد زیادی از دانشگاه‌های دیگر که با سوءاستفاده از بودجه دولتی به دانشجویان ظلم کرده‌اند، در نوبت حسابرسی قرار دارند.»

سرکوب اعتراضات دانشجویی

توافق اخیر پس از ماه‌ها مذاکره بین دولت ترامپ و دانشگاهی که بیش از ۲۷۰ سال قدمت دارد به دست آمده است.

دانشگاه کلمبیا یکی از اولین اهداف سرکوب ترامپ علیه اعتراضات حامی فلسطین در دانشگاه‌ها بود. او مدعی است که این اعتراضات باعث «تهدید و آزار دانشجویان یهودی» شده‌اند.

گزارش کارگروه بررسی یهودی‌ستیزی در دانشگاه نیز تأیید کرده بود که برخی دانشجویان یهودی در جریان اعتراضات ۲۰۲۴ با آزار کلامی و طرد اجتماعی روبه‌رو شده‌اند.

با این حال، برخی دیگر از دانشجویان یهودی که خود در تجمعات حضور داشتند، همراه با رهبران این اعتراضات تأکید کرده‌اند که هدف آنها انتقاد از دولت اسرائیل و جنگ غزه و نه جامعه یهودیان بوده است.

ارسال نظرات