تیتر امروز

ایمن آبادی: هزینه کاغذ پاره بودن تحریم را حسین شریعتمداری نداد، مردم دادند/ شورای نگهبان نگفت چرا علی لاریجانی رد صلاحیت شد؟/ در اوضاع بد اقتصادی وزیر اقتصاد عوض می‌کنید؟
گفت‌وگوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با نماینده پیشین مجلس:

ایمن آبادی: هزینه کاغذ پاره بودن تحریم را حسین شریعتمداری نداد، مردم دادند/ شورای نگهبان نگفت چرا علی لاریجانی رد صلاحیت شد؟/ در اوضاع بد اقتصادی وزیر اقتصاد عوض می‌کنید؟

در دومین برنامه از ویژه برنامه «میدان پاستور» غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی مهمان ما بود. او در این گفت‌وگو نقدهای جدی به دولت پزشکیان داشت.
مذاکره ایران و اروپا با طعم اولتیماتوم/ بدترین وضعیت آبی تهران در یک قرن اخیر/ گرانی و تورم؛ خط فقر ۵۰ میلیون تومان
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره ایران و اروپا با طعم اولتیماتوم/ بدترین وضعیت آبی تهران در یک قرن اخیر/ گرانی و تورم؛ خط فقر ۵۰ میلیون تومان

این صد و دهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
صادق زیباکلام: ازغندی، روایت خاص خودش را از تاریخ معاصر ایران داشت
دیدار از آیین نکوداشت زنده یاد علیرضا ازغندی گزارش می‌دهد

صادق زیباکلام: ازغندی، روایت خاص خودش را از تاریخ معاصر ایران داشت

آیین نکوداشت زنده یاد علیرضا ازغندی، استاد جامعه شناسی سیاسی، عضو قدیمی هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه علوم تحقیقات در خانه اندیشمندان علوم انسانی...
کرداری، کارشناس بازار سهام توضیح داد

آخرین وضعیت بورس؛ آرام یا طوفانی؟

سعید کرداری، کارشناس بازار سهام درباره آخرین وضعیت بورس گفت: در حال حاضر اقتصاد ما درگیر سیاست است و تا زمانی که این ریسک‌ها برطرف نشود، سرمایه‌گذار نمی‌تواند اعتماد کند. برآورد من از روند فعلی بازار این است که به این زودی‌ها شرایط بازار سرمایه مساعد نمی‌شود.

کد خبر: ۱۸۷۴۸۰
۱۲:۳۰ - ۳۰ تير ۱۴۰۴

آخرین وضعیت بورس؛ آرام یا طوفانی؟

دیدارنیوز: یک کارشناس بورس می‌گوید: فعلا بازار سهام بیشتر روند افت و خیزی را دارد طی می‌کند تا یک مسیر صعودی. بیشتر نماد‌ها هم روز یکشنبه منفی بودند و نمی‌توان برآورد کرد که بازار رو به رشد است. در حال حاضر اقتصاد ما درگیر سیاست است و تا زمانی که این ریسک‌ها برطرف نشود، سرمایه‌گذار نمی‌تواند اعتماد کند. برآورد من از روند فعلی بازار این است که به این زودی‌ها شرایط بازار سرمایه مساعد نمی‌شود.

روز یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴، بازار سرمایه ایران شاهد روند مثبتی بود. پایان بورس روز شنبه در حالی رقم خورد که حجم و ارزش معاملات خرد نسبت به روز‌های گذشته اندکی بهبود یافت. معاملات سهام روندی متعادل داشت و بالغ بر ۵۶ درصد از نماد‌ها مثبت شدند.

شاخص کل بورس با رشد ۲۲ هزار و ۸۰۳ واحدی به ۲ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۳۱۸ واحد رسید. همچنین، شاخص هم‌وزن نیز با افزایش ۱۹۹۶ واحدی به ۸۴۴ هزار و ۷۰۱ واحد دست یافت.

حجم معاملات نیز در این روز افزایش یافت. حجم معاملات خرد ۲۰.۳ میلیارد برگه سهم شد و ارزش معاملات خرد به هفت هزار و ۱۵۹ میلیارد تومان رسید.

در نهایت، بازار سرمایه ایران در روز یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴، روند متعادلی را طی کرد و شاخص کل بورس موفق شد در کانال ۲.۸ میلیونی ماندگار شود. روز یکشنبه حجم و ارزش معاملات خرد نیز بهبود یافت، اما خروج پول حقیقی از بازار سهام شدت گرفت.

سعید کرداری، کارشناس بازار سهام، در پاسخ به اینکه رشد کنونی بازار نشانه بازگشت اطمینان است یا جبران نوسانات هفته‌های گذشته؟ به اقتصاد ۲۴ گفت: «در حد کلان می‌توانم بگویم اینکه بازار چند روزی است که مقداری متعادل شده به دلیل این است که بحث‌های سیاسی از تب و تاب افتاده و کشور آرام‌تر شده است، اما از نظر من آتش زیر خاکستر است؛ چراکه هم اخبار ضد و نقیض شنیده می‌شود و هم شرایط سیاسی با ثبات نیست.»

وی ضمن بیان اینکه زمانی که در حوزه سیاست آرامش نسبی برقرار شود، می‌توانیم بگوییم بازار مسیر خوبی را پشت سر خواهد گذاشت، افزود: «فعلا بازار بیشتر روند افت و خیزی را دارد طی می‌کند تا یک مسیر صعودی. بیشتر نماد‌ها هم امروز منفی بودند و نمی‌توان برآورد کرد که بازار رو به رشد است. در حال حاضر اقتصاد ما درگیر سیاست است و تا زمانی که این ریسک‌ها برطرف نشود، سرمایه‌گذار نمی‌تواند اعتماد کند. برآورد من از روند فعلی بازار این است که به این زودی‌ها شرایط بازار سرمایه مساعد نمی‌شود.»

این کارشناس بورس در پاسخ به اینکه آیا دخالت دولت در بازار سرمایه با وجود تداوم ریسک‌های سیاسی اقدام درستی است یا خیر؟ بیان کرد: «اصل دخالت در بازار سرمایه‌گذاری اشتباه است. دولت نباید دخالت و کاری کند که نقدینگی را جذب کند. اگر بنا به حمایت هم باشد باید در سیاست‌های کلان از جمله در نرخ بهره، ثبات سیاسی، عدم دخالت در تصمیمات شرکت‌ها و خصوصی سازی، رخ دهد.»

کرداری ادامه داد: «از سوی دیگر ممکن است اتفاق دیگری در کشور به وقوع بپیوندد که منجر به بی‌ثباتی در بازار شود؛ بنابراین هم از طریق بانک مرکزی اضافه برداشت است و هم رشد مصنوعی ایجاد می‌شود که کار درستی نیست. بازار‌ها باید طبق مولفه‌های منطقی که در اقتصاد دارند راه خود را پیدا کنند و در همه جای دنیا هم همین است. ما نمی‌توانیم بگوییم الان انتظار داریم حمایت شود یا خیر. در تمام دنیا بازار سهام در شرایط جنگی یا زمانی که نرخ بهره را بالا می‌برند، سقوط می‎کند، چون نمی‌تواند رقابت کند. تمام این موارد عرف اقتصاد کلان است و به همین دلیل باید صبور باشیم و به سمت اصلاحات کلان پیش برویم.»

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۱ مرداد
امروز چهارشنبه ۰۱ مرداد
امروز چهارشنبه ۰۱ مرداد
امروز چهارشنبه ۰۱ مرداد