تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.
آب قطع نشده، افت فشار دارد

قطع برنامه‌ریزی‌شده آب در دستور کار نیست/ استان‌های پرمصرف مشخص شدند

علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور گفت: قطع برنامه‌ریزی‌شده آب در دستور کار نیست و در صورت عدم رعایت مصرف در روز‌های پیک، ممکن است کاهش فشار آب را تجربه کنیم.

کد خبر: ۱۸۷۳۶۲
۱۰:۲۹ - ۲۸ تير ۱۴۰۴

قطع برنامه‌ریزی‌شده آب در دستور کار نیست/ استان‌های پرمصرف مشخص شدند

دیدارنیوز: مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور گفت: قطع برنامه‌ریزی‌شده آب در دستور کار نیست، اما با افزایش دمای هوا، مصرف آب نیز به‌طور میانگین بین ۲ تا ۵ درصد افزایش پیدا می‌کند و در صورت عدم رعایت مصرف در روز‌های پیک، ممکن است کاهش فشار آب را تجربه کنیم.

علی سیدزاده، در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه حداقل سرانه مصرف آب در کشور حدود ۱۹۵ لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز است، که این میزان بسته به شرایط هر شهر متفاوت خواهد بود، اظهار کرد: الگو‌های مصرف در هر کشور بر اساس اقلیم و شرایط منابع آبی آن کشور متفاوت است. با این حال، بانک جهانی حداقل مصرف آب برای هر فرد را ۱۰۰ لیتر در شبانه‌روز اعلام کرده است.

به گفته وی، الگوی مصرف تعریف‌شده در کشور معادل ۱۳۰ لیتر در شبانه‌روز است؛ یعنی میزانی که یک فرد می‌تواند نیاز‌های ضروری روزمره خود را با آن تأمین کند. وی افزود: مقایسه عدد ۱۹۵ لیتر فعلی با الگوی ۱۳۰ لیتری نشان‌دهنده مصرف بالای آب در کشور است و باید تلاش کنیم تا به الگوی مصرف نزدیک شویم.

خوزستان، البرز، لرستان، زنجان، فارس و تهران جزو استان‌های پرمصرف

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور با اشاره به آمار موجود، اظهار کرد: استان‌های خوزستان، البرز، لرستان، زنجان، فارس و تهران جزو استان‌های پرمصرف هستند که در این میان، تهران در بین پنج استان اول پرمصرف قرار دارد و میانگین مصرف آب در پایتخت حدود ۱۹۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز است.

سید زاده با بیان اینکه از سوی دیگر، استان‌های خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، مرکزی و همچنین شهر مشهد جزو استان‌ها و مناطق کم‌مصرف به شمار می‌آیند، گفت: کمترین میزان مصرف در استان خراسان شمالی ثبت شده است (۱۴۰ لیتر) و شهر مشهد نیز با مصرفی حدود ۱۳۰ لیتر در شبانه‌روز، مطابق با الگوی مصرف عمل کرده است.

سیدزاده عوامل متعددی را در میزان مصرف آب مؤثر دانست که از جمله می‌توان به میزان ذخایر آبی، فشار شبکه‌های توزیع، رفتار مصرف‌کنندگان، سبک زندگی و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف اشاره کرد که البته در برخی مناطق، فرهنگ مدیریت بهینه مصرف نهادینه شده است.

وی افزود: مدیریت زمان مصرف یکی از کلیدی‌ترین راهکار‌ها برای کاهش مصرف آب است. به عنوان مثال، بیشترین مصرف آب در منازل به استحمام و استفاده از سرویس بهداشتی مربوط می‌شود. ایک دقیقه باز بودن دوش حمام بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر آب مصرف می‌کند. اگر هنگام استحمام تنها ۵ دقیقه دوش را ببندیم، می‌توانیم بین ۷۵ تا ۱۰۰ لیتر صرفه‌جویی کنیم که در کلان‌شهر‌هایی مانند تهران بسیار قابل‌توجه خواهد بود.

کولر آبی در تابستان بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند

وی با بیان اینکه تجهیزات کاهنده مصرف به دو دسته آب‌بر و آب‌پخش تقسیم می‌شوند، توضیح داد: تجهیزات آب‌بر مانند ماشین لباس‌شویی، ظرف‌شویی و کولر‌های آبی هستند که ضروری است از نمونه‌های کم‌مصرف آنها استفاده شود. کولر آبی در تابستان بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند، اما با نصب سایه‌بان ساده می‌توان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد در مصرف آب آن صرفه‌جویی کرد. تجهیزات آب‌پخش نیز شامل سردوش‌های حمام و شیرآلات آشپزخانه هستند که استفاده از نمونه‌های کاهنده مصرف آنها می‌تواند به کاهش چشمگیر مصرف آب کمک کند.

۱۵ درصد از آب به‌صورت فیزیکی هدر می‌رود

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور فرسودگی لوله‌ها را از عوامل اصلی هدررفت آب دانست و افزود: کنترل و کاهش هدررفت آب در شبکه‌های توزیع، یکی از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب است. در حال حاضر حدود ۱۵ درصد از آب به‌صورت فیزیکی هدر می‌رود که بخشی از آن ناشی از فرسودگی لوله‌هاست.

کاهش ۴۸ درصدی بارندگی در استان تهران

سیدزاده همچنین به وضعیت بحرانی ذخایر آبی در تهران اشاره کرد و گفت: میانگین بارندگی در تهران تا به امروز ۱۳۶ میلی‌متر بوده درحالی‌که میانگین بلندمدت آن ۲۲۶ میلی‌متر است؛ به عبارتی، شاهد کاهش ۴۸ درصدی بارندگی در استان تهران هستیم که زنگ خطر جدی محسوب می‌شود.

نصب مخزن اصولی و پمپ استاندارد ضروری

وی با اشاره به تأثیر فشار آب بر مصرف و هدررفت توضیح داد: در شهر‌هایی با ذخایر پایین آب، مدیریت فشار در شبکه‌های توزیع اجرا می‌شود. هرچه فشار آب بالاتر باشد، احتمال هدررفت و مصرف بیشتر خواهد بود. در تهران، مناطقی که تحت تأثیر کم‌آبی بیشتری قرار دارند، تحت پهنه‌بندی آبی قرار گرفته‌اند و در آنها مدیریت فشار اعمال می‌شود. در چنین مناطقی حداقل آب برای یک طبقه تأمین می‌شود و برای تأمین آب طبقات بالاتر، نصب مخزن اصولی و پمپ استاندارد ضروری است.

سیدزاده همچنین از اجرای پروژه‌های متعددی مانند جلوگیری از نشتی سد لار و انتقال آب از سد طالقان به تهران خبر داد و گفت: بخش‌هایی از این پروژه‌ها در کوتاه‌مدت به نتیجه رسیده است.

برچسب ها: کمبود آب کم آبی آب
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير