تیتر امروز

جواد امام: تندروها فکر می‌کنند با انداختن یک چفیه بر دوش خود، انقلابی می‌شوند/ نیروهای بازداشت شده به خاطر جاسوسی، اعضای جبهه اصلاحات بودند؟/ جواد لاریجانی به خاطر عدم صلاحیت امنیتی از دستگاه دیپلماسی اخراج شد/ برای صدا و سیما با تئوری آغل‌سازی و فحاشی به یک جریان سیاسی، هیچ شأنی باقی نمانده
بررسی بیانیه اخیر اصلاح‌طلبان، سرمایه‌های اجتماعی نادیده گرفته شده و جایگاه تندروها در گفت و گو با سخنگوی جبهه اصلاحات

جواد امام: تندروها فکر می‌کنند با انداختن یک چفیه بر دوش خود، انقلابی می‌شوند/ نیروهای بازداشت شده به خاطر جاسوسی، اعضای جبهه اصلاحات بودند؟/ جواد لاریجانی به خاطر عدم صلاحیت امنیتی از دستگاه دیپلماسی اخراج شد/ برای صدا و سیما با تئوری آغل‌سازی و فحاشی به یک جریان سیاسی، هیچ شأنی باقی نمانده

در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های «میدان پاستور» میزبان جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران و دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب بودیم. او معتقد است که نیروهای امنیتی باید به خاطر غافلگیری در تجاوز...
اسرائیل خطا کند، به حامیانش حمله می‌کنیم/ ایران و فرصت ۳۰ روزه دیپلماسی/ قیمت‌ها سر به فلک کشید
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اسرائیل خطا کند، به حامیانش حمله می‌کنیم/ ایران و فرصت ۳۰ روزه دیپلماسی/ قیمت‌ها سر به فلک کشید

این صد و دوازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا به نتیجه‌ای متوازن نخواهد رسید

مقام سابق اروپایی: ترامپ باج‌گیر است، باید با کلت به میز مذاکره برویم!

ژان-لوک دمارتی، مدیرکل سابق اداره کل تجارت کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا باج‌گیر است و باید با کلت به میز مذاکره با او رفت.

کد خبر: ۱۸۷۲۵۱
۱۱:۵۸ - ۲۵ تير ۱۴۰۴

مقام سابق اروپایی: ترامپ باج‌گیر است، باید با کلت به میز مذاکره برویم!

دیدارنیوز: یکی از مقامات ارشد پیشین اتحادیه اروپا اعلام کرد که دستیابی به توافقی متوازن با آمریکا خارج از دسترس است و اتحادیه اروپا باید شجاعت سیاسی به خرج داده و خدمات دیجیتال و مالی ایالات متحده را هدف قرار دهد.

ژان-لوک دمارتی، مدیرکل سابق اداره کل تجارت کمیسیون اتحادیه اروپا (DG Trade) تاکید کرد که اتحادیه اروپا برای مقابله با سیاست زورگویی آمریکا باید از سلاح تجاری خود موسوم به «بازوکا» استفاده کند و نشان دهد که این موضوع را جدی گرفته است، چراکه مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا به نتیجه‌ای متوازن نخواهد انجامید.

دمارتی گفت: «ترامپ به دنبال دستیابی به توافق نیست. او در حال باج‌گیری به سبک مافیا است.» این مقام سابق افزود: اتحادیه اروپا باید نه‌تنها باید اقدامات تلافی‌جویانه به ارزش ۹۳ میلیارد یورو را در نظر بگیرد، بلکه ابزار جدید مقابله با زورگویی (anti-coercion) را هم فعال کند. کاری که ترامپ انجام می‌دهد، مصداق بارز زورگویی است، و ما هم باید نشان دهیم که آماده مقابله‌ای جدی هستیم؛ انگار که کلت خودمان (اسلحه‌مان) را روی میز مذاکره گذاشته باشیم.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در تاریخ ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) تهدید کرد که در صورت عدم حصول توافق رضایت‌بخش با اتحادیه اروپا تا اول اوت (۱۰ مرداد)، بر واردات از این اتحادیه تعرفه ۳۰ درصدی اعمال خواهد کرد.

فهرست اولیه اقدامات تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا علیه آمریکا تصویب شد

آمریکا و اتحادیه اروپا از اواسط ماه مارس، وارد این مناقشه تجاری شده‌اند که در آن واردات فولاد و آلومینیوم اتحادیه اروپا با تعرفه ۵۰ درصدی، خودرو‌ها با ۲۵ درصد و سایر کالا‌ها با ۱۰ درصد از سوی آمریکا مواجه شده‌اند.

اتحادیه اروپا فهرست اولیه‌ای از اقدامات تلافی‌جویانه را تصویب کرده که فعلاً به حالت تعلیق درآمده است. این فهرست شامل کالا‌های آمریکایی به ارزش ۲۱ میلیارد یورو است. فهرست دوم، که شامل کالا‌هایی به ارزش ۷۲ میلیارد یورو است، در حال طی مراحل تصویب قرار دارد.

با این حال، دمارتی بر این باور است که کمیسیون اتحادیه اروپا باید فراتر از اینها گام بردارد؛ نظری که در تضاد با دیدگاه اورزولا فن‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا است. خانم فن‌درلاین در تاریخ ۱۳ ژوئیه اعلام کرد که وضعیت فعلی هنوز مصداق «سیاست زورگویی» محسوب نمی‌شود.

«برای بازگرداندن توازن، باید بخش خدماتی آمریکا هدف قرار گیرد»

ابزار مقابله با زورگویی در سال ۲۰۲۳ میلادی توسط اتحادیه اروپا تصویب شد و این امکان را برای اتحادیه فراهم می‌سازد که در صورت اثبات اعمال سیاست زور از سوی یک کشور ثالث، اقداماتی از جمله محدود کردن حق مشارکت در مناقصات دولتی، اعمال محدودیت در صدور مجوزها، و ایجاد محدودیت‌هایی در تجارت خدمات و جنبه‌های مرتبط با حقوق مالکیت معنوی اتخاذ کند.

به گفته این مقام ارشد پیشین اتحادیه اروپا، با توجه به اینکه مذاکرات هیچ شانسی برای دستیابی به توافقی متوازن ندارند، اتحادیه اروپا ناگزیر خواهد بود که بخش خدمات ایالات متحده را هدف قرار دهد، اقدامی که به گفته او نیازمند شجاعت سیاسی است.

او تأکید کرد: «برای متعادل‌سازی این توافق نامتقارن، لازم است اقداماتی در حوزه خدمات، بخش دیجیتال و مالی اتخاذ شود. چرا که با تمرکز صرف بر اعمال تعرفه بر کالا‌های آمریکایی، اتحادیه اروپا نمی‌تواند از سقف حدود ۱۰۰ میلیارد یورو فراتر برود، چون به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از این واردات برای اروپا حیاتی است، در نتیجه خودش آسیب می‌بیند.»

او افزود: «این یک لحظه سیاسی موجودیتی است. اگر ما توان انجام چنین کاری را نداشته باشیم، چرا چین یا دیگر کشور‌ها باید در اعمال فشار و اجبار علیه ما تردید کنند؟ انجام این اقدام نشان می‌دهد که اروپا شجاعت پذیرش ریسک جنگ تجاری را دارد؛ جنگی که به باور من، اجتناب‌ناپذیر است. این اقدام برای ما هزینه‌بر خواهد بود، اما برای ایالات متحده به‌مراتب پرهزینه‌تر، و باعث عقب‌نشینی ترامپ خواهد شد.»

ارزش یورو از ابتدای سال جاری میلادی، بیش از ۱۱ درصد در برابر دلار آمریکا رشد کرده است که قوی‌ترین عملکرد نیمه اول سال از زمان ایجاد این ارز محسوب می‌شود. سهام اروپایی نیز که با شاخص EURO STOXX» ۶۰۰» اندازه‌گیری می‌شوند، ۱۰ درصد رشد کرده‌اند و ۴ واحد درصد بهتر از شاخص «S&P ۵۰۰» عمل کرده‌اند.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۲ شهريور
امروز چهارشنبه ۱۲ شهريور
امروز چهارشنبه ۱۲ شهريور
امروز چهارشنبه ۱۲ شهريور