تیتر امروز

ترامپ و نتانیاهو صلح می‌خواهند یا جنگ؟/ جای خالی دوستان راهبردی پشت خاکریز جنگ/ تورم خوراکی‌ها در حال پیشرفت
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ و نتانیاهو صلح می‌خواهند یا جنگ؟/ جای خالی دوستان راهبردی پشت خاکریز جنگ/ تورم خوراکی‌ها در حال پیشرفت

این صد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند
در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند

در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه که مقارن با روز عاشورا منتشر می‌شود با ناصر مهدوی با موضوع "حسین؛ منادی زندگی انسانی" گفتگو کردیم.
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
علی باقری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب توضیح داد

یک سالگی دولت چهاردهم/ نمره قبولی یا .. ؟

علی باقری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره عملکرد دولت پزشکیان پس از یک سال گفت: در خصوص ارزیابی ایده محوری و مرکزی دولت که بحث وفاق است، من نمره قبولی به دولت می‌دهم. پزشکیان وفاق را در لایه‌های مختلف محقق کرد. ایده وفاق هم در لایه‌های بالای حاکمیتی، همچنین در سطوح مدیریتی کشور بین قوا در قوه مجریه و... همچنین بین مردم به خوبی پیش رفت.

کد خبر: ۱۸۶۸۳۰
۱۲:۲۳ - ۱۷ تير ۱۴۰۴

یک سالگی دولت چهاردهم/ نمره قبولی یا .. ؟

دیدارنیوز: یک فعال سیاسی معتقد است که دولت پزشکیان در یک سالگی خود نمره قبولی می‌گیرد.

علی باقری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌و‌گو با اعتماد در خصوص یک سال فعالیت دولت می‌گوید «ارزیابی عملکرد دولت طی یک سال گذشته باید با مورد توجه قرار دادن این اصل باشد که طی این مدت شرایط اضطراری و غیر قابل پیش‌بینی در کشور جریان داشت و بخش قابل توجهی از رخداد‌ها خارج از اختیارات دولت بود. با این پیش فرض، در خصوص ارزیابی ایده محوری و مرکزی دولت که بحث وفاق است، من نمره قبولی به دولت می‌دهم. پزشکیان وفاق را در لایه‌های مختلف محقق کرد. ایده وفاق هم در لایه‌های بالای حاکمیتی، همچنین در سطوح مدیریتی کشور بین قوا در قوه مجریه و... همچنین بین مردم به خوبی پیش رفت.» 

باقری ادامه می‌دهد: «این وفاق البته جلوه‌هایی هم داشت که همراهی و هم‌افزایی بود که نهاد‌های حاکمیتی در بخش‌ها و رده‌های مختلف در مقایسه با گذشته نشان دادند. هرچند تحقق وفاق به صورت مطلق و کاملا ایده‌آل نبود، اما در کل این ایده به خوبی پیش رفت. ایجاد وحدت در بالا و سطوح مدیریتی، زمینه‌ساز بهبود وضعیت وفاق و همگرایی در بدنه جامعه هم شد. گام‌های خوبی توسط دولت برای تحقق وفاق انجام شد.»

او یادآور می‌شود: «افزایش نسبی امید نسبت به حل مشکلات کلان کشور در دولت چهاردهم شکل گرفت. راه‌هایی که پیش از امکان پیمودن آنها وجود نداشت در این دولت پیموده شد. در سطح سیاست خارجی آغاز مذاکرات جدی با امریکا برای حل و فصل مسائل اساسی در این دوره ممکن شد. من نقش دولت را در این زمینه بسیار قابل توجه می‌دانم. توافق‌سازی که دولت انجام داد باعث تحقق این مذاکرات شد.»

باقری تاکید می‌کند: «البته در همین دوره جنگ ۱۲ روزه ایران و اسراییل هم شکل گرفت. اما نوع پیشرفت جنگ و مواجهه با آن، آثار مثبت سیاست‌های دولت در نتایج و نوع مدیریت جنگ تحمیلی را نمایان کرد. این روز‌ها روشن است که برخی افراد و گروه‌ها، مزیت نسبی دولت در خصوص تنش‌زدایی را به بهانه جنگ ۱۲ روزه به عنوان نقطه ضعف دولت قلمداد می‌کنند. در حالی که معتقدم نوع عملکرد دولت طی ۱۲‌ماه گذشته به گونه‌ای بود که اجازه نداد دامنه مخرب جنگ بیشتر شود.»

او ادامه می‌دهد: «می توان به ۲ شاخص در این زمینه اشاره کرد، یکی داشتن دست بالای ایران در عرصه سیاسی وقوع جنگ که مذاکره دولت یک چنین شرایطی را فراهم کرد. یعنی رفتار آشتی‌جویانه و صلح‌طلبانه دولت طی یکسال گذشته با هدایت رهبری این دست بالا را برای ایران حتی با وقوع جنگ ایجاد کرد. این روند باعث شد ایران در جنگ در جایگاه طرف محق بنشیند. از سوی دیگر رفتار همگرایانه دولت در خصوص جنگ ۱۲‌روزه، باعث شد تا انسجام اجتماعی نیز در عالی‌ترین سطح ایجاد شود.»

باقری می‌گوید: «دولت توانست خود را با مطالبات بخش‌های اصلی جامعه هم‌نوا نشان دهد. نقش راهبرد‌ها و سیاست‌های دولت در شکل‌گیری این اتحاد و همراهی ملی در دوره اخیر برجسته است. در خصوص نوع حکمرانی و ساخت و پرداخت سامانه مدیریتی کشور نمره متوسطی به دولت می‌دهم. تصور می‌کنم با توجه به توانمندی‌های مدیریتی کشور می‌شد در این زمینه بهتر کار کرد. البته می‌دانم که دست دولت در بسیاری از زمینه‌ها بسته بود و برخی افراد و گروه‌ها با ساز و کار‌های قانونی و فراقانونی، امکان استفاده از همه ظرفیت‌های مدیریتی را محدود ساختند.»

این فعال سیاسی یادآور می‌شود: «با توجه به شرایط جدید کشور، دولت در سال دوم فعالیت‌های خود که مخاطرات بیشتری متوجه کشور می‌شود، باید تجدید نظر و تجدید قوایی را در برخی حوزه‌های اجرایی و مدیریتی صورت دهد. در مورد پاسخگویی به مطالبات اجتماعی و فرهنگی مردم، از جمله مساله سبک زندگی که دولت وعده‌هایی هم داده بود، علی‌رغم مقاومت‌های ناموجه برخی جریانات باید کار بیشتری صورت گیرد. با توجه به اتحاد ملی قابل توجه مردم، دست دولت برای مجاب کردن سطوح بالای حاکمیتی باز‌تر شده و دولت می‌تواند با شتاب بیشتری برای پاسخگویی به مطالبات مردم حرکت کنند. امیدوارم که دولت با تمرکز بر این حوزه و با دستمایه‌هایی که از وحدت ملی دارد، بتواند در یکساله دوم فعالیت‌های خود، کارنامه موفق‌تری از سال اول نشان دهد.»

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۷ تير
امروز سه‌شنبه ۱۷ تير
امروز سه‌شنبه ۱۷ تير
امروز سه‌شنبه ۱۷ تير