تیتر امروز

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند
در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند

در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه که مقارن با روز عاشورا منتشر می‌شود با ناصر مهدوی با موضوع "حسین؛ منادی زندگی انسانی" گفتگو کردیم.
ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
وظیفه وزارت خارجه تلاش برای رفع تحریم‌هاست

عراقچی: موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، در مذاکرات به ما کمک می‌کند

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، تحریم‌کنندگان را ناامید و در مذاکرات به ما کمک می‌کند.

کد خبر: ۱۸۴۶۱۹
۱۲:۴۸ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۴

عراقچی: موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، در مذاکرات به ما کمک می‌کند

دیدارنیوز _ استان فارس: وزیر امور خارجه ایران گفت: هر چقدر در خنثی‌سازی تحریم‌ها، موفق‌تر باشیم، تحریم‌کنندگان ناامید می‌شوند و این به ما در مذاکره کمک می‌کند. اگر مطمئن بودند که تحریم‌ها ما را به زانو درمی‌آورد، مذاکره نمی‌کردند. مقاومت مردم ایران و توانایی تجار و بازرگانان ما باعث شد تحریم‌ها اثر فلج‌کننده نداشته باشند.

سیدعباس عراقچی، امروز پنج‌شنبه اول خرداد، در نخستین اجلاسیه منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در شیراز با بیان اینکه دیپلماسی استانی تمرکززدایی از سیاست خارجی نیست، تأکید کرد که هدایت سیاست خارجی همچنان باید از تهران و از طریق وزارت خارجه انجام شود.

وزیر امور خارجه با اشاره به سیاست‌های کلان خارجی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: اصل اول سیاست خارجی ما، حُسن همسایگی است. این سیاست در دولت گذشته شهید آیت‌الله رئیسی و وزیر شهید امیرعبداللهیان با قوت بیشتری دنبال شد و در دولت چهاردهم نیز بر همین مبنا حرکت می‌کنیم.

وی افزود: محیط همسایگی، محیط امنیت و منافع ملی ماست و ظرفیت‌های این حوزه به تنهایی برای پیشرفت کشور کافی است. باید این ظرفیت‌ها را کشف و استفاده کرد و از وضع موجود فراتر رفت. به همین دلیل، دیپلماسی استانی اهمیت پیدا می‌کند؛ به‌ویژه در حوزه خلیج فارس که اهمیت ویژه‌ای دارد.

عراقچی با تبیین جایگاه وزارت خارجه در دیپلماسی اقتصادی، تصریح کرد: دیپلماسی اقتصادی به معنای انجام کار اقتصادی نیست. ما در وزارت خارجه کالایی نمی‌فروشیم، نفت نمی‌فروشیم، اما مسیر را باز می‌کنیم. وظیفه ما راهگشایی، مانع‌زدایی، تسهیل‌گری، شناسایی بازار‌های جدید و اتصال تجار است.

وی در ادامه با بیان مثالی گفت: وزارت خارجه مانند کشتی یخ‌شکن عمل می‌کند. این کشتی خودش بار حمل نمی‌کند، اما مسیر یخ‌زده را باز می‌کند تا کشتی‌های دیگر عبور کنند. بین این کشتی و کشتی‌های تجاری باید ارتباط نزدیک باشد. اگر مسیر باز نشود، کشتی‌های تجاری گرفتار می‌شوند.

تحریم‌ها باید دور زده شوند

وزیر امور خارجه با اشاره به تحریم‌های موجود علیه کشور، بیان کرد: یکی از موانع مهم، تحریم‌هاست. وظیفه وزارت خارجه تلاش برای رفع تحریم‌هاست، اما رفع موانع فقط تحریم نیست. خنثی‌سازی و دور زدن تحریم‌ها وظیفه خود ماست.

عراقچی: موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، در مذاکرات به ما کمک می‌کند

وی افزود: هر چقدر در خنثی‌سازی تحریم‌ها، موفق‌تر باشیم، تحریم‌کنندگان ناامید می‌شوند و این به ما در مذاکره کمک می‌کند. اگر مطمئن بودند که تحریم‌ها ما را به زانو درمی‌آورد، مذاکره نمی‌کردند. مقاومت مردم ایران و توانایی تجار و بازرگانان ما باعث شد تحریم‌ها اثر فلج‌کننده نداشته باشند.

سیاست‌گذاری اقتصادی با وزارت خارجه نیست

عراقچی تأکید کرد: سیاست‌گذاری اقتصادی با وزارت امور خارجه نیست. این مسئولیت با وزارت اقتصاد، وزارتخانه‌های دیگر و بانک مرکزی است. وظیفه ما تسهیل و پیوند دادن ظرفیت‌ها در خارج از کشور به داخل است.

وی با تشریح مفهوم دیپلماسی استانی، اظهار کرد: دیپلماسی استانی یعنی استان‌های کشور در حوزه سیاست خارجی فعال شوند و به پیشبرد آن کمک کنند. البته این به معنای تمرکززدایی از سیاست خارجی نیست. سیاست خارجی باید از تهران و توسط وزارت خارجه هدایت شود، اما استان‌ها می‌توانند بازوی کمکی باشند.

وزیر امور خارجه با اشاره به تجربه استان‌های مرزی، گفت: بسیاری از مشکلات مرزی ما، چه در حوزه قاچاق و چه امنیت، با تعامل مستقیم استان‌های مرزی دو کشور قابل حل است. این ارتباط‌ها کارآمدتر از رفت و آمد‌های رسمی است.

عراقچی با اشاره به پیشینه تاریخی فارس، گفت: استان فارس یک استان اصیل و قدیمی است و روابط بسیار گسترده‌ای با کشور‌های حوضه خلیج فارس دارد. برخی افراد در این کشورها، شیراز یا لار را بهتر از تهران می‌شناسند. این ظرفیت‌ها باید در دیپلماسی استانی فعال شود؛ چه در حوزه گردشگری، چه فرهنگی و چه اقتصادی.

وی افزود: ما چهار همایش دیپلماسی استانی در چهار حوزه کشور طراحی کرده‌ایم که شیراز میزبان حوزه جنوب با پنج استان است. این روند، نمایشی نیست و به‌صورت مستمر ادامه خواهد یافت. در روز‌های گذشته نیز در سنندج جلسه‌ای میان سه استان ایرانی و استان‌های اقلیم کردستان عراق برگزار شد که بسیار عملیاتی و موفق بود.

عراقچی با اشاره به سفر خود به اردبیل و سلیمانیه، اظهار کرد: اربیل و سلیمانیه ظرفیت‌هایی دارند که می‌توانند نقش دُبی را برای ایران ایفا کنند. البته شهر‌های دیگر نیز این ظرفیت را دارند و باید از آنها استفاده کرد.

استانداران و نمایندگان، ظرفیت‌ها را منتقل کنند

وزیر امور خارجه خطاب به مسئولان استانی، گفت: از همکاران من در پنل‌های بعدی بخواهید که ظرفیت‌های شما را بشناسند، نیاز‌های شما را دریافت کنند و آنها را پیگیری کنند. به تهران گزارش بدهید و با معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، در ارتباط باشید. من نیز به مجلس تعهد داده‌ام که در هماهنگی کامل با مجلس پیش خواهم رفت.

وی در پایان گفت: من نگاه نمایشی به این جلسات ندارم. واقعاً می‌خواهم این مسیر به نفع امنیت، منافع ملی و عزت کشور به‌درستی طی شود.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
0
0
حفط غنی سازی از این جهت برای ایران اهمیت دارد که می تواند قسمتی از نیاز داخلی خود را در استفاده صلح آمیز هسته ای تامین کند از طرف دیگر و با توجه به سابقه عدم پایبندی آمریکا و اروپا به تعهدات و تحریم ایران صنعت غنی سازی را جهت نیازهای صلح آمیز حفظ کند. اما جهت توافق و اطمینان به اینکه ایران از صنعت غنی سازی در جهت ساخت سلاح هسته ای استفاده نکند. نظارت وعدم انباشت و استفاده اورانیم غنی شده در صنعت هسته ای یا صادرات که با شروع مذاکرات مستقیم و اعتمادسازی ایجاد روابط دیپلماتیک دانشگاهی علمی اقتصادی بازگشایی سفارتخانه ها و همکاری در جهت حل مشکلات منطقه ای عادی سازی روابط و در نتیجه پایبندی آمریکا به تعهدات خود می باشد. که با سیاسیت تنش زدایی جهت رسیدن به این هدف می توان کار را به موازات همدیگر پیش برد و به دشمنی های گذشته برای هیشه پایان دا و اشتباهات گذشته را جبران کرد‌. در این صورت به نفع همگان خواهد بود.
امروز دوشنبه ۱۶ تير
امروز دوشنبه ۱۶ تير
امروز دوشنبه ۱۶ تير
امروز دوشنبه ۱۶ تير