
در دومین برنامه از سلسله برنامه «تیتر» میزبان دکتر مجید ابهری، استاد دانشگاه و آسیب شناس اجتماعی بودیم؛ با او درباره امیر تتلو، مهاجران افغانستانی و ماجراهای ورزشگاه تراکتور تبریز صحبت کردیم که میبینید و میخوانید.
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: «تیتر» عنوان برنامه جدید از دیدارنیوز است که در حوزه اجتماعی به طرح موضوع با کارشناسان و صاحب نظران میپردازد و در دومین برنامه به سراغ مجید ابهری استاد دانشگاه و آسیب شناس اجتماعی رفتیم.
ویدیوی این گفتوگو را میتوانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.
مجید ابهری در ابتدا به واکاوی و ریشه یابی ماجرای امیر تتلو میپردازد و میگوید: امیر تتلو یکی از افرادی است تسلط کافی به رشته خودش یعنی موسیقی پاپ دارد و از طرفی هم بین نوجوانان و جوانان از محبوبیت بالایی برخوردار است؛ او سالها پیش و در زمان انتخابات دیداری با ابراهیم رئیسی داشت که عکس منتشره شده از این دیدار به مذاق خیلیها خوش نیامد و حتی طیف وسیعی از مذهبیها از این دیدار دلخور شدند و خود را عقب کشیدند. تصویری که با رییسی بیرون آمد موجب ناراحتی دلخوری طیف مذهبی شد.
او تاکید میکند؛ جالب است بدانید که دادههای یک تحقیق نشان میدهد که امیر تتلو حدود پنج میلیون طرفدار دارد و دلیل اعدام او هم توهین به مقدسات و پیامبر اکرم عنوان شده، اما من این را نه دیدم نه شنیدم.
این استاد دانشگاه معتقد است: بخشی از اخباری که درباره تتلو منتشر میشود برگرفته از چالشهای فضای مجازی است. یعنی این فضای مجازی از یک سو به ابزاری برای آزار مردم تبدیل شده، اما از سوی دیگر بارها شاهد اخبار و ویدیوهای مناسبی بودیم که انتقال دهنده پیامهای درست و مفید بوده است.
به گفته ابهری در غیبت خبرهای درست، شایعه متولد و رشد میکند و واقعیتها پنهان میماند شاید همین مساله سبب شد که شخص اژهای دخالت میکند و میگوید صدای شما را شنیدم، اما این پرونده باید مراحل قانونی خود را طی کند.
او در بخش دیگری از این گفتوگو به سراغ ماجراهایی که در استادیوم تراکتور تبریز اتفاق افتاد، میرود و اذعان میکند که با اینکه آقای زنوزی آدم وطن دوستی است، اما نباید اجازه ورود پرچمهای آذربایجان یا ترکیه پرچم را میداد، هدف از این کار فقط تفرقه افکنی و اختلاف انداختن میان مردم است وگرنه آذربایجان همیشه برای ایران بوده و هست و قرار نیست استانی از ایران جدا شود.
این آسیب شناس اجتماعی میگوید ما در بحران آب و نان و برق هستیم و ذخایر کشور آنقدر نیست که بتوانیم هزینه حضور مهاجران افغانستان را هم بپردازیم هر چند که این مشکلات موجود برگرفته از سوء مدیریت است.
ابهری میافزاید: هنوز هم آمار درستی از حضور مهاجران نداریم برای همین نمیتوانیم و نمیدانیم که باید چه کاری را از کجا شروع کنیم، اما در نهایت زمان آن رسیده که این مهاجران به کشور خودشان برگردند.
او به میزان زاد و ولد افغانستانیها در ایران اشاره میکند و هشدار میدهد که جمعیت ایران در ده سال آینده ۴۲ میلیون نفر خواهد شد.