تیتر امروز

در نشست بهارانه اهالی علوم سیاسی چه گذشت؟
«دیدارنیوز» روایت می‌‌کند

در نشست بهارانه اهالی علوم سیاسی چه گذشت؟

گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری انجمن علمی مطالعات صلح ایران، انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا و انجمن علوم سیاسی ایران، به اتفاق، مبتکر این نشست دورهمی صمیمانه اهالی پیشکسوت...
عبدالرضا داوری: کار توافق ایران و آمریکا را باید نهایی و تمام شده دانست/ احمدی‌نژاد معتقد است که امام زمان ظهور کرده، اما ما نمی‌توانیم ایشان را ببینیم!/ آقای کیهان! آگاهانه پروژه صهیونیست‌ها را پیش می‌برید یا جاهلانه؟
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: کار توافق ایران و آمریکا را باید نهایی و تمام شده دانست/ احمدی‌نژاد معتقد است که امام زمان ظهور کرده، اما ما نمی‌توانیم ایشان را ببینیم!/ آقای کیهان! آگاهانه پروژه صهیونیست‌ها را پیش می‌برید یا جاهلانه؟

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» این بار به سراغ «عبدالرضا داوری»، فعال سیاسی و رسانه‌ای رفته و مسائل مهم و روز سپهر سیاست در ایران را مورد ارزیابی قرار داده است.
قراردادهای سنگین ترامپ با همسایگان ایران/ جراحی پول ملی یا بازی با صفرها؟/ مسوولانی که گرانی را انکار می‌کنند!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

قراردادهای سنگین ترامپ با همسایگان ایران/ جراحی پول ملی یا بازی با صفرها؟/ مسوولانی که گرانی را انکار می‌کنند!

این چهاردهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
زندگی بازنشستگان کارگری با تاخیر در پرداخت حقوق فلج شده است

بازنشسته پول اجاره‌خانه و دارو ندارد!

پرویز احمدی پنجکی، عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: اکثریت قریب به اتفاق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ما حداقل بگیر یا نزدیک به حداقل بگیر هستند و حقوق مستمری آنها در نیمه ماه (یا دو هفته اول) تمام می‌شود. این بازنشستگان که برای خورد و خوراک خود مشکل دارند، با تاخیر در پرداخت حقوق، برای بحث درمان و اجاره و اقساط وام خود دچار بحران شدید می‌شوند. 

کد خبر: ۱۸۴۳۹۳
۱۱:۳۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴

بازنشسته پول اجاره‌خانه و دارو ندارد!

دیدارنیوز: تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ماه‌های اخیر، موجب نگرانی در میان کارگران بازنشسته و فعالان صنفی شده است.

در ماه‌های اخیر، تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی به یک عرف در این سازمان بدل شده که تداوم آن، به انتقادات زیادی میان فعالان کارگری و بازنشستگان دامن زده است.

از اسفندماه سال گذشته به مرور پرداخت حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی -که همواره از بیست و یکم تا بیست و هشتم هر ماه واریز می‌شد- با تاخیر‌هایی همراه شد. این تاخیر‌ها البته به دلیل ناترازی‌ها و کسری‌های مقطعی و ضعف سازمان در تامین نقدینگی صندوق قابل توجیه بود، اما در اطلاعیه‌های تامین اجتماعی این اشاره صورت گرفته بود که به دلیل تغییراتی در احکام بازنشستگان و اجرای فرمول‌های متناسب‌سازی، تاخیر صورت گرفته است؛ توجیهی که برای بازنشستگان فعال، چندان قابل قبول نبود. 

پرویز احمدی پنجکی (عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی و رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شمیرانات) در این رابطه اظهار کرد: تاثیر تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان، در زندگی و معیشت خانواده‌های آنها بسیار زیاد است. بازنشستگان زیادی داریم که از مجموعه بانک رفاه یا بانک‌های دیگر وام گرفته‌اند. این افراد بخشی از حقوق خود را پیشاپیش در ابتدای ماه داده‌اند و این تاخیر نسبت به پرداخت ماه قبل، عملاً باعث می‌شود که در تهیه مایحتاج اولیه زندگی خود درمانده شوند. جریمه تاخیر در پرداخت اقساط وام نیز از شکایات عمده این روز‌های بازنشستگان است. 

وی افزود: مشکل دیگر، تاخیر در پرداخت اجاره بهاست. بخش قابل توجهی از بازنشستگان ما در سنین بالا هنوز مستاجر هستند. آنها قبل از شروع ماه باید اجاره خود را بپردازند و این تاخیر به شدت آنها را آزار می‌دهد. موضوع دیگر درمان است که در این حوزه نیز مشکلات جدی برای بازنشستگان بابت هزینه‌های روتین درمان ایجاد می‌شود. برخی از بازنشستگان روی پول مستمری خود حساب کرده‌اند تا دارو‌های حیاتی خویش را تهیه کنند و این تاخیر دردسرساز می‌شود.

پنجکی تاکید کرد: ما بار‌ها اعلام کردیم که اساساً با تاخیر در پرداخت مستمری‌ها مخالفیم و آثار زیان‌بار آن را تشریح کردیم. اعتراض بازنشستگان نیز به همین موضوع است. هیچ توافقی با کانون‌های بازنشستگی در مورد این تاخیرهاصورت نگرفته است. سازمان تامین اجتماعی بار‌ها اعلام کرده است که تاخیر‌ها محدود به همین یکی دوماه ابتدای سال جدید است که دلیل آن صدور احکام جدید به همراه متناسب‌سازی است. ما نیز به همین جهت تا حدی سکوت کردیم و امیدواریم این روند به پرداخت مستمری‌های خردادماه نرسد. 

عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی افزود: اکثریت قریب به اتفاق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ما حداقل بگیر یا نزدیک به حداقل بگیر هستند و حقوق مستمری آنها در نیمه ماه (یا دو هفته اول) تمام می‌شود. این بازنشستگان که برای خورد و خوراک خود مشکل دارند، با تاخیر در پرداخت حقوق، برای بحث درمان و اجاره و اقساط وام خود دچار بحران شدید می‌شوند. 

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی این تاخیرها، مشکل نقدینگی و مالی صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی ارزیابی می‌شود که ناشی ازعدم پرداخت بدهی جاری دولت به سازمان تامین اجتماعی است. قرار بود ماهیانه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تامین اجتماعی از سوی دولت واریز شود تا در کنار تسویه حساب ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی سالانه دولت به سازمان تامین اجتماعی، این سازمان در هزینه‌های جاری خود دچار مشکل نشود که فعلاً اجرایی شدن این قرار در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. 

این فعال حقوق بازنشستگان بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان که فوت می‌کنند، حتی مبالغ بیمه عمر خود را نیز دریافت نمی‌کنند و بازماندگان برای هزینه‌های کفن و دفن و مراسمات آن به استقراض روی می‌آورند. این درحالی است که بازنشسته حقوق مستمری خود را نیز دیر دریافت می‌کند و این برای خانواده بازمانده و همسر بازنشسته متوفی که مقرری بازماندگی دریافت می‌کند نیز بسیار بحران‌زاست. ما امیدواریم تکلیف بحث متناسب‌سازی این ماه مشخص شود و انتظار داریم پس از این موضوع، هم تاخیر‌ها رفع شود و هم با مساعدت دولت، یک اقدام جدی در زمینه بازسازی بحث درمان و اجرای قانون الزام بازنشستگان انجام شود. 

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شمیرانات استان تهران ضمن اشاره به معضلات درمانی و دارویی بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: بحث تاخیر‌ها در زمانی رخ داده است که بسیاری از بازنشستگان ما با افزایش نرخ ارز در تهیه دارو‌های خود دچار مشکل شده‌اند. متاسفانه به دلیل‌عدم تعهد صحیح و عدم اجرای قانون در زمینه قانون الزام و درمان رایگان بازنشستگان تامین اجتماعی، صد‌ها قلم از دارو‌های ضروری بازنشستگان از لیست مشمول بیمه حذف شده و بازنشستگان در بسیاری از موارد دارو‌های خود را به شکل آزاد تهیه می‌کنند. وقتی بازنشستگان چنین هزینه‌های سنگینی را متقبل می‌شوند، طبیعی است که ما با تاخیر در پرداخت حقوق، این افراد زحمتکش جامعه را که سی سال کار کرده‌اند تا روزی از عواید آن استفاده کنند، دچار معضلات مضاعف می‌کنیم. 

پنجکی در پایان توصیه کرد: برای جلوگیری از افزایش نارضایتی‌های موجود بهتر است روند پرداخت مستمری بازنشستگان اصلاح شده و به همان شیوه سابق برگردد. مسئله این نیست که به مرور بازنشستگان بتوانند با پرداخت دیرهنگام مستمری عادت کنند، بلکه مسئله این است که بازنشستگان ما اصلا شرایط عادت کردن به یک بحران جدید در زندگی خود را ندارند!

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۸ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۲۸ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۲۸ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۲۸ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها