تیتر امروز

صدای انفجار در شهریار تهران/ تصاویری از انفجار در آسمان تل‌آویو
درگیری نظامی ایران و اسرائیل

صدای انفجار در شهریار تهران/ تصاویری از انفجار در آسمان تل‌آویو

دومین شب از درگیری نظامی ایران و اسرائیل چند کشته و زخمی برجای گذاشت. پس از حمله تروریستی تل‌آویو به تهران و شهرهای دیگر ایران، درگیری دو طرف اوج گرفته و انفجار در مراکز حساس نظامی و انرژی ادامه...
راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ
آرامش خودتان را حفظ کنید

راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ

در شرایطی که حملات وحشیانه و تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و پاسخ قاطع تهران به این حملات ادامه دارد، حفظ آرامش و سلامت روان مردم در شرایط جنگی اهمیت زیادی دارد.
کوروش احمدی: صدور قطعنامه شورای حکام علیه تهران از پیش برنامه‌ریزی شده بود/ احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد/ ایران باید ظرف دو هفته آینده با آمریکا توافق کند/ حتی ۱۰ درصد خطر احتمال جنگ، خطر بسیار بزرگی است
دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفت‌و‌گو با دیدارنیوز مطرح کرد

کوروش احمدی: صدور قطعنامه شورای حکام علیه تهران از پیش برنامه‌ریزی شده بود/ احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد/ ایران باید ظرف دو هفته آینده با آمریکا توافق کند/ حتی ۱۰ درصد خطر احتمال جنگ، خطر بسیار بزرگی است

کوروش احمدی، دیپلمات پیشین ایران در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: مسئله در این است که آیا توافقی با آمریکا حاصل می‌شود یا خیر و اگر حاصل نشود، آیا خطر جنگی وجود دارد یا خیر و اگر حتی در حد ۱۰ درصد...
دولت فدرال آمریکا بیش از ۲.۲ میلیارد دلار کمک مالی بلاعوض به دانشگاه هاروارد را به حالت تعلیق درآورد

دانشگاه هاروارد پس از رد درخواست‌های ترامپ با تهدید‌ روبرو شد/ عذرخواهی کنید!

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دانشگاه هاروارد را به لغو معافیت مالیاتی تهدید کرد و گفت که مسئولان این دانشگاه باید به دلیل ایستادن در برابر خواسته‌های دولتش عذرخواهی کنند.

کد خبر: ۱۸۲۹۲۰
۱۱:۲۵ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۴

دانشگاه هاروارد پس از رد درخواست‌های ترامپ با تهدید‌ روبرو شد/ عذرخواهی کنید!

دیدارنیوز: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه دانشگاه هاروارد را به لغو معافیت مالیاتی تهدید کرد و گفت که مسئولان این دانشگاه باید به دلیل ایستادن در برابر خواسته‌های دولت وی عذرخواهی کنند.

این اقدام یک روز پس از آن صورت گرفت که دانشگاه هاروارد اعلام کرد حاضر به پذیرش «خواسته‌های غیرقانونی» دولت برای اصلاح برنامه‌های دانشگاهی به منظور کنترل و محدود کردن فعالیت‌های دانشجویی نیست.

دولت فدرال آمریکا نیز در پاسخ، بیش از ۲.۲ میلیارد دلار کمک مالی بلاعوض به دانشگاه هاروارد و ۶۰ میلیون دلار درآمد بالقوه حاصل از قرارداد‌های این موسسه آموزش عالی معتبر در ایالات متحده را به دلیل تن ندادن به درخواست‌های مطرح شده، به حالت تعلیق درآورد.

دولت ترامپ که ابتدا دانشگاه کلمبیا را هدف قرار داده بود اغلب موسسات آموزش عالی در سراسر ایالات متحده را به دلیل نحوه برخورد با جنبش اعتراضی دانشجویان حامی فلسطینیان که سال گذشته در پی اوج گرفتن حملات اسرائیل به غزه در دانشگاه‌های این کشور پاگرفت به شدت مورد سرزنش و انتقاد قرار داده است.

رئیس جمهوری آمریکا این اعتراضات را ضدآمریکایی و یهودستیزانه خوانده و دانشگاه‌ها را به ترویج مارکسیسم و ایدئولوژی «چپ رادیکال» متهم کرده است.

وی همچنین تهدید کرده است که در صورت امتناع از پذیرش خواسته‌های دولت کمک‌های مالی و قرارداد‌های فدرال را به روی دانشگاه‌های خاطی خواهد بست.

ترامپ روز سه‌شنبه با انتشار پستی در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که در حال بررسی لغو معافیت مالیاتی هاروارد در صورت ادامه رویکرد این دانشگاه در آنچه وی ترویج «بیماری سیاسی، ایدئولوژیک و تروریستی» می‌خواند، است.

با این حال، دونالد ترامپ توضیحاتی بیشتری در باره نحوه در پیش گرفتن چنین اقدامی ارائه نکرد. طبق قانون مالیات ایالات متحده، اکثر دانشگاه‌ها در این کشور به دلیل اینکه به شکل انحصاری اهداف آموزش عمومی را دنبال می‌کنند، از مالیات بر درآمد فدرال معاف هستند.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت ترامپ خواهان آن است که هاروارد به خاطر «یهودستیزی علیه دانشجویان یهودی-آمریکایی در دانشگاه»، عذرخواهی کند.

او هاروارد و دیگر دانشگاه‌ها را به نقض ماده ششم قانون مدنی متهم کرد که هرگونه تبعیض از سوی دریافت‌کنندگان بودجه فدرال بر اساس نژاد یا تبار را ممنوع می‌کند.

در حالی که بر اساس همین ماده، قطع بودجه فدرال منوط به انجام تحقیقات و جلسات مفصل و همچنین ابلاغ کتبی ۳۰ روزه به کنگره است، این روند قانونی در مورد دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد رعایت نشده است.

برخی از اساتید و دانشجویان گفته‌اند که این اعتراضات به ناحق با یهودستیزی مرتبط دانسته شده تا بهانه‌ای برای حمله غیرقانونی به آزادی‌های دانشگاهی فراهم شود.

دانشگاهی کلمبیا در شهر نیویورک، پس از آنکه دولت ترامپ ماه گذشته اعلام کرد کمک‌های مالی و قرارداد‌هایی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار، عمدتاً برای تحقیقات پزشکی و علمی، را لغو کرده است، با مذاکره در مورد درخواست‌ها برای سخت‌گیرانه‌تر کردن قوانین اعتراضات موافقت کرد.

آلن گاربر، رئیس دانشگاه هاروارد روز دوشنبه به صراحت اعلام کرد که دانشگاه تسلیم خواسته‌های دولت نخواهد شد.

گاربر در نامه‌ای به جامعه هاروارد نوشت: «دانشگاه استقلال خود را تسلیم نخواهد کرد و از حقوق اساسی خود دست نخواهد کشید. هیچ دولتی، صرف نظر از اینکه کدام حزب در قدرت است، نباید به دانشگاه‌های خصوصی دیکته کند که چه چیزی را می‌توانند تدریس کنند، چه کسانی را می‌توانند پذیرش و استخدام کنند و چه حوزه‌های مطالعاتی و تحقیقی را می‌توانند دنبال کنند.»

به گفته آلن گاربر، بسیاری از خواسته‌های دولت نه به مساله یهودستیزی، بلکه به تلاش برای تنظیم و کنترل «فضای فکری» حاکم بر هاروارد مربوط می‌شود.

گاربر همچنین تصریح کرد که خودداری از تخصیص بودجه فدرال به هاروارد، به عنوان یکی از ممتازترین دانشگاه‌های تحقیقاتی کشور در حوزه‌های علوم و پزشکی «نه تنها سلامت و رفاه میلیون‌ها انسان، بلکه امنیت اقتصادی و پویایی ملت ما نیز به مخاطره می‌اندازد.»

وی افزود که این اقدام، حقوق مندرج در متمم اول قانون اساسی (آزادی بیان) را نقض کرده و بر اساس ماده ششم قانون مدنی که تبعیض علیه دانشجویان بر مبنای نژاد، رنگ پوست یا اصالت ملی را منع می‌کند، از حدود اختیارات دولت فراتر رفته است.

گاربر با تاکید بر تلاش‌های هاروارد در مبارزه با یهودستیزی و دیگر انواع تعصبات در دانشگاه، همچون دانشگاه کلمبیا، بر پایبندی موسسه علمی تحت ریاستش به حفظ آزادی‌های دانشگاهی و حق اعتراض تاکید کرد.

دانشگاه کلمبیا اولین موسسه معتبر دانشگاهی بود که هدف چنین رویکردی از سوی دولت ایالات متحده قرار گرفت.

مسئولان دانشگاه کلمبیا در نهایت تحت فشار و تهدید‌های مکرر دولت ترامپ مبنی بر قطع میلیارد‌ها دلار بودجه این دانشگاه، به خواسته‌های دولت تن دادند.

برخی از اساتید دانشگاه کلمبیا با طرح شکایتی علیه دولت ترامپ، لغو کمک‌های مالی را ناقض ماده‌ی ششم قانون مدنی و همچنین حق آزادی بیان و روند دادرسی عادلانه خود دانسته‌اند. قاضی فدرال در نیویورک به دولت ترامپ دستور داده است تا پیش از اول ماه مه به این شکایت پاسخ دهد.

رئیس موقت دانشگاه کلمبیا پس از مطالعه نامه رئیس دانشگاه هاروارد، دوشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد که کلمبیا به «مذاکرات با حسن نیت» و «گفتگوی سازنده» با کارگروه مبارزه با یهودستیزی وزارت دادگستری ایالات متحده ادامه خواهد داد.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۶ خرداد
امروز دوشنبه ۲۶ خرداد
امروز دوشنبه ۲۶ خرداد
امروز دوشنبه ۲۶ خرداد
پرطرفدارترین ها