تیتر امروز

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست
در گفت‌و‌گوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در دفتر سازمان ملل در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست

ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نبوده و بیشتر به دنبال این است که با بکارگیری یک سری مکانیزم‌ها، اقدامات و راه‌حل‌های کم‌هزینه و حملات نقطه‌ای و محدود-بدون درگیر کردن سربازان آمریکایی-حاکمیت...
اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!
گفت‌وگوی دیدار در یک ویژه برنامه با استاد دانشگاه

مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!

مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران مهمان ویژه برنامه دیدارنیوز بود، او در این گفت‌و‌گو به اعتراضات این روزها، دلایل گران سازی و نقش نسل زد پرداخت.

چند روش برای کاهش مصرف آب در خانه‌تکانی

ایران سال‌هاست که با بحران کم‌آبی دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر قطره آب اهمیتی حیاتی دارد. با این حال، در روز‌های پایانی سال، خانه‌تکانی‌های پرمصرف باعث افزایش چشمگیر مصرف آب می‌شود.

کد خبر: ۱۸۱۶۵۸
۱۱:۳۶ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چند روش برای کاهش مصرف آب در خانه‌تکانی

دیدارنیوز: با نزدیک شدن به نوروز، خانه‌تکانی به یکی از سنت‌های رایج در بین خانواده‌های ایرانی تبدیل می‌شود. اما این رسم دیرینه، اگر بدون مدیریت صحیح انجام شود، می‌تواند منجر به افزایش شدید مصرف آب شود؛ موضوعی که با توجه به بحران کم‌آبی در کشور، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

ایران سال‌هاست که با بحران کم‌آبی دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر قطره آب اهمیتی حیاتی دارد. با این حال، در روز‌های پایانی سال، خانه‌تکانی‌های پرمصرف باعث افزایش چشمگیر مصرف آب می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها هنگام شست‌وشوی فرش‌ها، پنجره‌ها، حیاط و سایر بخش‌های خانه، ناخواسته مقدار زیادی آب هدر می‌دهند. این در حالی است که می‌توان با چند تغییر ساده در روش‌های نظافت، هم خانه‌ای تمیز و آماده برای نوروز داشت و هم از مصرف بی‌رویه آب جلوگیری کرد.

استفاده از روش‌های خشک برای گردگیری و نظافت اولیه

پیش از شستن پرده‌ها، فرش‌ها و سایر وسایل، می‌توان گردوغبار آن‌ها را با جاروبرقی، دستمال‌های میکروفایبر یا طی‌های نانو پاک کرد. این کار باعث کاهش دفعات نیاز به شستشو با آب می‌شود.

شست‌وشوی هوشمندانه فرش و موکت

شستن فرش‌ها و موکت‌ها در خانه یکی از پرمصرف‌ترین بخش‌های خانه‌تکانی است. در صورت امکان، بهتر است از قالیشویی‌های مجهز به سیستم بازیافت آب استفاده شود. اگر ناچار به شست‌وشوی خانگی هستید، استفاده از بخارشوی یا شامپو فرش گزینه‌های کم‌آب‌برتری محسوب می‌شوند.

تمیز کردن شیشه‌ها بدون هدررفت آب

به جای استفاده از حجم زیادی آب برای شستن پنجره‌ها، می‌توان از محلول‌های پاک‌کننده آماده یا ترکیب آب و سرکه در یک اسپری استفاده کرد. استفاده از دستمال‌های نانو نیز باعث کاهش نیاز به شست‌وشوی مکرر می‌شود.

کنترل مصرف آب هنگام شستن ظروف و سطوح آشپزخانه

برای نظافت آشپزخانه و ظروف، بهتر است ابتدا چربی‌ها را با دستمال پاک کنید و سپس از یک اسفنج و مقدار کمی آب برای شستشو استفاده کنید. همچنین، شست‌وشوی ظروف با ماشین ظرفشویی در حالت صرفه‌جویی (Eco Mode) می‌تواند مصرف آب را تا حد زیادی کاهش دهد.

استفاده از سطل به جای شیلنگ

برای شستن حیاط، راه‌پله یا بالکن، استفاده از سطل آب و تی، جایگزین مناسبی برای شیلنگ است. اگر مجبور به استفاده از شیلنگ هستید، حتماً از نازل قطع‌کننده جریان آب استفاده کنید تا از هدررفت جلوگیری شود.

شست‌وشوی خودرو در کارواش‌های کم‌مصرف

به جای شستن خودرو با شیلنگ در خانه، که مصرف آب را به شدت افزایش می‌دهد، بهتر است از کارواش‌های دارای سیستم تصفیه و بازیافت آب استفاده شود.

برنامه‌ریزی مناسب برای کاهش دفعات شستشو

خانه‌تکانی را به بخش‌های کوچک تقسیم کنید تا نیاز به شست‌وشوی مکرر وسایل و سطوح کاهش یابد. همچنین، اگر لباس‌ها یا پرده‌ها فقط کمی غبار گرفته‌اند، استفاده از بخارشوی یا جاروبرقی می‌تواند جایگزین شست‌وشوی پرمصرف با آب شود.

با اجرای این روش‌ها می‌توان علاوه بر حفظ نظافت خانه در آستانه سال نو، مصرف آب را نیز مدیریت کرد. در شرایطی که منابع آبی کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند، مسئولیت هر فرد در صرفه‌جویی آب دوچندان می‌شود. اگر همه خانواده‌ها این نکات را رعایت کنند، تأثیر قابل توجهی در کاهش مصرف آب و حفظ این سرمایه ارزشمند خواهیم داشت.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
پرطرفدارترین ها