تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران توضیح داد

گرانی شدید سیب‌زمینی؛ چرا واردات تاثیری نداشت؟

خسرو طالبی رحیق، رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران درباره گرانی شدید سیب‌زمینی در ایران از تصمیمات خلق الساعه و گا‌ها نادرست در مورد زنجیره تولید تا صادرات می‌گوید.

کد خبر: ۱۸۰۸۵۹
۰۸:۵۸ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۳

گرانی شدید سیب‌زمینی؛ چرا واردات تاثیری نداشت؟

دیدارنیوز: گرانی شدید سیب زمینی در بازار ادامه دارد اما چرا واردات هم نتوانست بازار این محصول را آرام کند؟

رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: از اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخواست کتبی ذخیره سازی احتیاطی حداقل ۵۰ الی ۸۰ هزار تن سیب زمینی به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده است و اگر ذخیره سازی احتیاطی را با مشارکت تولید کنندگان، بنگاه‌دار‌ها و انباردار‌ها انجام می‌دادند نیازی به واردات و اینکه ارز مملکت برای واردات سیب زمینی انجام شود، نبود.

هنوز بازار سیب زمینی پُرتلاطم است و گویا با توجه به عدم هماهنگی‌ها قرار نیست که این روز‌ها و با نزدیک شدن به ماه رمضان کمی از قیمت این محصول کاسته و توزیع آن در سطح شهر متناسب شود. قرار بود میادین میوه و تره بار سطح شهر با توزیع کافی و به موقع، قیمت سیب زمینی را کاهش و باعث تسهیل در خرید مردم شوند، اما این میادین با توزیع محدود و گا‌ها کم کیفیت سیب زمینی هم نتوانست قیمت‌ها را در بازار کنترل کند.

گرانی و کمبود دو ضلع موجود در بازار سیب زمینی است و این وضعیت با تدابیر اشتباه و عدم سیاست‌های اجرایی، امروز به یک پدیده بزرگ در سبد تامین معیشت مردم تبدیل شده است؛ اما به راستی چرا باید هرازگاهی کمبود و گرانی به سراغ یکی از محصولات کشاورزی بیاید و مردم را برای تامین نیاز مصرف سفره خانواده هایشان با سختی و افزایش قیمت مواجه می‌کند.

درهمین رابطه خسرو طالبی رحیق، رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به تشریح دلایل کمبود سیب زمینی پرداخت و گفت: تولید سالانه سیب زمینی در کشور به ۵ میلیون تا ۵۵۰۰ می‌رسد. آمار بلند مدت ۱۰ ساله ما در رابطه با صادرات میانگین ۶۰۰ هزار تن است. این رقم را صادرات بی رویه می‌گویند این به معنای فرار از واقعیت است.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: در طی چند سال اخیر به دلیل تصمیمات خلق الساعه و گا‌ها نادرست در مورد زنجیره تولید تا صادرات سیب زمینی، شاهد متضرر شدن کشاورزان در این بخش هستیم.

وی گفت: از اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخواست کتبی ذخیره سازی احتیاطی حداقل ۵۰ الی ۸۰ هزار تن سیب زمینی به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده است و اگر ذخیره سازی احتیاطی را با مشارکت تولید کنندگان، بنگاه‌دار‌ها و انباردار‌ها انجام می‌دادند نیازی به واردات و اینکه ارز مملکت برای واردات سیب زمینی انجام شود، نبود.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران ادامه داد: اگر با اعمال مدیریت در خصوص ذخیره سازی مناسب این محصول و در نهایت صادرات مازاد تولید سیب زمینی به درستی اجرایی می‌شد امروز همین سیب زمینی ۵۰ هزار تن ذخیره سازی احتیاطی برای بهمن و اسفندماه وارد بازار عرضه می‌شد.

سرمازدگی هم دلیلی بر کمبود سیب زمینی شد

طالبی رحیق با اشاره به چالش موجود در زنجیره تولید و توزیع سیب زمینی، گفت: علاوه بر عدم هماهنگی برای ذخیره سازی به موقع سیب زمینی، در سال جاری عوامل غیرمترقبه به کمبود و گرانی سیب زمینی دامن زد. در این بازه زمانی عرضه ۶۰ الی ۷۰ هزار تن از تولید سیب زمینی جنوب کرمان به دلیل سرمازدگی نسبت به سال گذشته کاهش داشت.

وی گفت: اگر سیب زمینی در مهر و آبان ماه سال جاری قیمت پایین داشت به درخواست انجمن سیب زمینی ایران بود و اگر به دنبال این وضعیت ذخیره سازی احتیاطی را با مشارکت تولید کنندگان، بنکدار‌ها و انباردار‌ها انجام می‌دادند نیازی به واردات سیب زمینی از کشور‌های همسایه و عرضه آن به بازار مورد نیاز کشور نبود.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران، گفت: واردات کالا حساسیت‌های خاص خود را دارد حالا موضوع واردات محصولات کشاورزی به دلیل رابطه نزدیک آن با سلامت جامعه قابل تامل و بحث برانگیز است. باید به سیب زمینی وارداتی بیش از حد حساس باشند و انجمن سیب زمینی طی مکاتبات کتبی از معاونت‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی درخواست پیگیری سلامت سیب زمینی‌های وارداتی را داشت که بر اساس این درخواست اعلام شد که کوچکترین ویروسی که در رابطه با سیب زمینی وارداتی می‌تواند تبعات جدی بر سلامت جامعه به همراه داشته باشد.

به گفته طالبی رحیق؛ اگر این ذخیره سازی احتیاطی را انجام می‌دادند و سیب زمینی ۷-۸ هزار تومانی که برای صادرات رفت را ذخیره می‌کردند نیازی به خروج ارز از کشور و نیز واردات سیب زمینی آلوده نبود و اینهمه هیاهو نبود و بازار به آرامی خودش تعادل را حفظ می‌کرد و تولید کننده نیز می‌دانست قیمت محصول تولیدی چقدر است و مصرف کننده هم به میزان مصرف خود، با قیمت مناسب آن را خریداری می‌کرد. این‌ها باید برای سال‌های آینده تجربه شود و وزارتخانه‌های مسئول نیز به نظرات و پیشنهادات انجمن بها دهند و از ظرفیت آن استفاده کنند.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
علیزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
0
0
وقتی می‌بینید سیب زمینی را سرما زده وکم است چرا تریلی تریلی صادر میکنید'مدیری که نتواند قیمت سیب زمینی را کنترل کند'باید استعفا دهد
علیزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۹
0
0
کارخانه های [چیپس سرطان زا']باخرید سیب زمینی باقیمت بالا باعث گرانی سیب زمینی میشوند'تبدیل سیب زمینی به چیپس به جز سرطان‌زا بودن چه نفعی دارد'لطفا برای سلامتی مردم وارزانی سیب زمینی کارخانه چیپس را'تغییر کاربری دهیدیاتعطیل کنید
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها