تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.

داشتن ۲ مجلس، شرایط بهتری را برای قانون‌گذاری فراهم می‌‌کند

یک نماینده مجلس دهم تاکید کرد: بعضا مشاهده می‌شود مصوبات مجلس شورای اسلامی در فرایند رسیدگی و تصویب ، مصالح کلی نظام را رعایت نمی‌کند یا بعضا با قوانینی که خود این مجلس تصویب کرده مغایرت دارد. چه بسا اگر ما مثل خیلی از کشورها دو مجلس داشتیم شرایط بهتری برای قانون‌گذاری فراهم بود تا اینکه یک مجلس داشته باشم.

کد خبر: ۱۸۰۲۱
۰۹:۵۴ - ۱۶ دی ۱۳۹۷

دیدارنیوز - علی اکبر کریمی درباره انتقاداتی که به شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌شود، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام طبق قانون اساسی شأن مشخص و تعریف شده‌ای دارد که وظیفه‌اش در چند مورد مشخص است.

وی افزود: اولین و مهمترین وظیفه مجمع تشخیص ورود به حوزه‌ای است که مورد اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان است که این امری مشخص است و همه قوانینی که مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان باشد به مجمع تشخیص ارجاع می‌شود و آنجا نظر نهایی داده می‌شود.

این نماینده اصولگرای مجلس دهم خاطرنشان کرد:‌ موضوع دیگری که مهم است و در سال‌ها و ماه‌های اخیر نقش پررنگ‌تری را به مجمع داده و به ویژه در ماه‌های اخیر که در چند مورد به عنوان چالشی در فضای سیاسی کشور مطرح شد، بحث نقش مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای مقام معظم رهبری در تدوین سیاست‌های کلی نظام است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، تدوین و تصویب و ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در حوزه‌های مختلف برعهده مقام معظم رهبری است و ایشان این وظیفه خودشان را به مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان حوزه مشورتی داده‌اند یعنی مجمع سیاست‌های کلی را تدوین می‌کند و نهایتا به مقام معظم رهبری می‌دهد که پس از تایید ایشان ابلاغ می‌شود. به عبارتی به مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی مشاوره می‌دهند.
کریمی تصریح کرد:‌ علاوه بر آن، مقام معظم رهبری بحث نظارت بر اجرا و تحقق سیاست‌های کلی نظام و رعایت‌ آن‌ها در همه فرایند‌ها اعم از قانون‌گذاری یا اجرا را هم به مجمع تفویض کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که همانطور که از نام این هیات بر می‌آید وظیفه آن هیات باید تنها در حوزه نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام باشد نه تدوین آن، گفت: سیاست‌های کلی نظام باید در همه فرایند‌ها اعم از قانون‌گذاری و اجرا رعایت شود اگر قرار باشد یک قانونی بر خلاف سیاست‌های کلی نظام تصویب شود این چه سیاست‌ کلی هست؟

این نماینده اصولگرای مردم اراک ابراز داشت: این موضوع قبلا هم وجود داشته اما در گذشته این تطبیق را شورای نگهبان انجام می‌داد اخیرا یک کمیسیون ویژه نظارت در مجمع تشخیص تشکیل شده که وظیفه نظارت بر تحقق و رعایت سیاست‌های کلی نظام هم در قانون‌گذاری و هم در اجرا در آن کمیسیون انجام می‌شود که توسط مقام معظم رهبری تفویض شده است و این کمیسیون نقش خود را در آن حوزه انجام می‌دهد.

این عضو فراکسیون نماینگان ولایی مجلس ادامه داد:‌ واقعیتی که ما در مجلس شورای اسلامی داریم این است که به هر حال خیلی از صاحب‌نظران اعتقاد دارند که چه بسا اگر ما مثل خیلی از کشورها دو مجلس داشتیم شرایط بهتری برای قانون‌گذاری فراهم بود تا اینکه یک مجلس داشته باشم.

وی تاکید کرد: خیلی از مصالح کلی کشورها در مجلس سنای آن‌ها لحاظ می‌شود هرچند که من نمی‌خواهم بگویم که مجمع تشخیص مصلحت چنین نقشی دارد ولی این خلاء در کشور وجود دارد که بعضا مشاهده می‌شود مصوبات مجلس شورای اسلامی در فرآیند رسیدگی و تصویب، مصالح کلی نظام را رعایت نمی‌کند یا بعضا با قوانینی که خود این مجلس تصویب کرده مغایرت دارد.

کریمی گفت: به نظر ما وجود یک چنین ساز و کاری می‌تواند برای بهتر شدن اداره امور کشور هم در کلان هم در قانونگذاری و هم در اجرا مفید باشد.
منبع: ایلنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير