تیتر امروز

ترامپ مانع ورود ایرانی‌ها به آمریکا/ حمله حوثی‌ها به ناو آمريکایی/ تعطیلی بخش فارسی صدای آمریکا
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ مانع ورود ایرانی‌ها به آمریکا/ حمله حوثی‌ها به ناو آمريکایی/ تعطیلی بخش فارسی صدای آمریکا

این هشتاد و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
محبعلی: آمریکا با هدف سوزاندن کارت حوثی‌ها روی میز ایران به یمن حمله کرد/ در صورت امتناع تهران از گفتگوی مستقیم با واشنگتن، استفاده آمریکا از ابزار نظامی منتفی نیست/ ترامپ، منتظر گزارش وزارت دفاع و فرماندهان نظامی خود نخواهد ماند
در گفتگوی دیدارنیوز با مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه مطرح شد

محبعلی: آمریکا با هدف سوزاندن کارت حوثی‌ها روی میز ایران به یمن حمله کرد/ در صورت امتناع تهران از گفتگوی مستقیم با واشنگتن، استفاده آمریکا از ابزار نظامی منتفی نیست/ ترامپ، منتظر گزارش وزارت دفاع و فرماندهان نظامی خود نخواهد ماند

اگر مسیر دیپلماسی با خود ترامپ فعال نشود، باید نگران این بود که ممکن است او دست به اتخاذ تصمیماتی بزند که یک جنگ را به دنبال داشته باشد.
بصیر احسانی: مهاجرستیزی توسط پروژه بگیرها کلید خورد/ پای تمام توییت‌هایی که بر علیه پروژه بگیران زدم می‌ایستم/ نظام اسلامی استاد دور زدن تحریم هاست
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک پژوهشگر دینی افغانستانی

بصیر احسانی: مهاجرستیزی توسط پروژه بگیرها کلید خورد/ پای تمام توییت‌هایی که بر علیه پروژه بگیران زدم می‌ایستم/ نظام اسلامی استاد دور زدن تحریم هاست

دیدارنیوز این بار در برنامه جامعه پلاس میزبان بصیر احسانی، پژوهشگر دینی افغانستانی بود تا درباره آنچه به نقل از او در شبکه‌های مجازی منتشر شده، با او گفت‌وگو کند.
یاد باد آن خاطره‌های همدردی و همنفسی

بیانیه مجمع ایثارگران به‌مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳

مجمع ایثارگران به‌مناسبت دهه فجر سال ۱۴۰۳ نوشت: روز ۲۲ بهمن برای بسیاری از سیاست‌وزران صدیق و دردآشنا و مبارز و ایثارگر، روز تجدید خاطره است.

کد خبر: ۱۸۰۰۳۴
۱۹:۳۶ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

بیانیه مجمع ایثارگران به‌مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳

دیدارنیوز: مجمع ایثارگران به‌مناسبت دهه فجر سال جاری بیانیه‌ای منتشر کرد.

به گزارش دیدارنیوز، در این بیانیه با اشاره به روز ۲۲ بهمن و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آمده است:

«۲۲ بهمن، روز پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ است. انقلابی که در گمان همگان، از هر گروه و جریان فکری و سیاسی، حتی ایرانی و خارجی، سرآغاز بره‌های از تاریخ ایران برشمرده میشده که پایان سیاست خودکامگی و نظام الیگارشی و چیرگی خاندان دربار و باند‌های قدرت بر ثروت و سرمایه‌های ملی و وابستگی از قدرت‌های دو قطبی جهان را نوید میداد. مردم؛ این نیروی محذوف و به حاشیه‌رانده شده از قدرت و تاریخ، در خیابان شهر‌های ایران ندای فروخفته و بغض‌های محصور شده و نفس‌های محبوس شده در گلوی تاریخ را فریاد می‌زدند و در شعار استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی جویای راهی تازه و خرق عادت بودند که یکبار برای همیشه درمان درد‌های صد‌ها ساله‌شان باشد. می‌دانستند چه نمی‌خواهند؛ استبداد، اختتاق و حکومت منهای مصالح و منافع مردم. امروز می‌توان می‌فهمد که این فریاد، ندای زندگی شرافتمندانه، عادلانه و خردمندانه بود.

با پیروزی انقلاب اسلامی، تاریخ به دست مردم و خواست آن‌ها و رهبری امام، بدهی سررسید شده خود را پرداخت کرد تا با فرار شاه و فروپاشی نظام درباریان، مجالی را برای استقرار نظامی فراهم آورد که مردم در شهر و آبادی خود حس غریبگی و تبعید نداشته باشند و گسست تاریخی و نهادی شدة میان مردم و حکومت برچیده شود. امام خمینی در قم، نجف، نوفلشاتو و در نهایت، در تهران تحقق همین خواست و ارادة مردم، به عنوان ولی‌نعمتان انقلاب و نظام را پیگیری می‌کرد و با طرح جمهوری اسلامی در پاریس، از معما و رازسر به مهر شده رهایی صد‌ها ساله مردم گرهگشایی کرد و در تهران هم معمار و هم مفسر جمهوری اسلامی شده بود. زیرا می‌دانست، در استیلای صد‌ها ساله فرهنگ، بینش و دانش مردمگریز و مردمستیز بر حوزه‌ها و بر قلمرو سیاست، ایده جمهوری اسلامی هنوز به روشنگری و تفسیر و تاویل نیاز دارد تا این ثمرة تاریخی و یگانة انقلاب زیر سیطرة نگاه و فهم رایج مصادره به مطلوب و ارتجاع نشود و خواسته‌ها و نیاز‌های مردم کوچه و بازار در بازار سیاستورزی روشنفکران و احکام حوزویان هوادار علم و اسلام منهای درد و رنج مردم باز قربانی نگردد.

امام با تبیین دو اصطلاح زیطلبگی و مرفهین بی‌درد و تصریح بر آنها، در میان بیشمار هشدار‌ها و تذکر‌ها به دولتمردان نظام، تاکید میکرد اگر این دو نگرش از دو سوی حوزه و دانشگاه بر تدبیر و تفسیر از جمهوری اسلامی حاکم و قاهر شوند و استیلا یابند، بازگشتی است به عصر سلاطین و پادشاهانی که فهم و درد خود را به جای درد مردم به نام دین و اسلام و دانش نظری نوسازی و خانه‌نشینی و حصر دوبارة مردم را بازسازی می‌کنند. امام خیلی زود به این نگرانی پی‌برد که ایهام و ابهام در درک و شناخت معنای جمهوری اسلامی که فاقد پیشینة دانش علمی و تجربة سیاسی در ایران بوده است، چه گریز راه‌های پرمخاطره و کژاندیشی متحجران‌های در بر سر راه این نهاد نونهال یعنی جمهوری اسلامی به کمین نشسته‌اند. در سال‌های پایانی عمرشان که همچنان بر حق مردم و حقوق آن‌ها در سیاست ایستادگی و اصراری جوانگرایانه می‌ورزید، از خطر و تهدید جریانی به اسم دین ولایی و مکتب به ظاهر انتظار و ظاهر دروغین جدایی دین از سیاست و به واقع، وفاق دین با قدرت و ثروت پرده برگشود که با ترویج آیین‌ها و مناسک‌گرایی بی‌محتوای و فرهنگسوز و با شگرد‌های تشکیلاتی و شیوه‌های پنهانکارانه و سالوسورزانه و نخبهگرایانه خود، کالای تقلبی و سکه جعلی ستیز کور و فرق‌های مبارزه دائمی با مارکسیست‌ها، شریعتی‌ها و اهل تسنن و ... و تهیج نزاع‌های حیدر نعمتی را به نام درد و رنج و مسائل مردم ضرب می‌کنند و ایدئولوژی فرسوده و متحجرانه خود را به نام دین و اسلام اصیل بر سریر قدرت می‌نشانند و سرمایه‌های مادی و معنوی کشور را به باد فنا می‌دهند و همچنان خود را قهرمان دینی برای تمامی فصول می‌خوانند.

امام، البته با تفسیر خاص و یگانه‌اش از متون اسلامی و شیعی و باور به زمانمند و مکانمند بودن احکام، درد زندگی مردم را داشت و حتی نگران گران شدن سیگار سیگار‌های محروم و مستضعف بود، چه رسد به آب و نان و مسکن مردم. نهاد تشخیص مصلحت را برپا کرد تا شورایی از مقاماتِ دردآشنای زندگی مردم، راه تفسیر احکام به نفع مصالح و گرهگشایی مسائل مردم بر مبنای مقتضیات زمانه را بازگشایند. اما این مصلحت در پیچ‌وخم‌ها و گردنه‌های رخداد‌ها به مصلحت نظام و نگرش سلیق‌های سیاستوزران تفسیر شد. روند سیاست‌ها و راهبرد‌های منهای مردم نشان داد که نگران‌های امام چقدر ژرفا داشته و دوراندیشانه بوده است.

روز ۲۲ بهمن برای بسیاری از سیاست‌وزران صدیق و دردآشنا و مبارز و ایثارگر، روز تجدید خاطره است. اما نه فقط خاطره جدایی و گسست و زمانه از دست رفته، بلکه خاطره روز و زمان‌های که هنوز هم جوهره متن آن، به دور از حاشیه‌ها و پیرایه‌هایی که بر آن بسته‌اند، می‌تواند گرهگشا باشد، اما نه در تکرار مواضع و تقلید کلیش‌های و قشرنگرانه رخداد‌های دهة نخست انقلاب و منقلب کردن آن به آیین و مناسک، بلکه تجدید یاد و عهدی است از زمان‌های که مردم به خیابان‌ها آمدند تا از حق چپاول شدة تاریخی، جفای نهادی شده در نظام اداری، ستم فساد و ظلم غارت ثروت ملی درباریان و حلقه‌های مرتبط با دربار و بیدادی اجتماعی و فرهنگی خود دفاع می‌کردند و این ایام یوم الله خوانده شد. تجدبد خاطره آن زمانه و حالی است که مردم در خیابان‌های شهر آفریدند و از جنس همدلی و همزبانی و همدردی مشترک بود. اما امروز در شهر‌های سرد و خانه‌های فسرده ناشی از تندباد زمستان سخت فقر و بیعدالتی و بیخردی تنها دستاوردشان از زندگی شرافتمندانه و عادلانه و خردمندانه و در یک کلام انسانی، به مدیریت فقر منتهی شده است.

یاد باد یاد آن ایام همدلی و همنفسی و همدردی که منِ شهروند با تویِ دولتمرد بر سر یک سفره بودیم.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی